Acasă presa straina-informatii externe comisarul.ro : Și americanii, flaușatule ?

comisarul.ro : Și americanii, flaușatule ?

126
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Washington Post: Dragnea se comportă ca o „canalie” în fața justiției

Și americanii, flaușatule? Washington Post: Dragnea se comportă ca o „canalie” în fața justiției.
 
„Liderul social democraților, Liviu Drangea, condamnat pentru fraudă electorală și pentru abuz de putere – în ultimul caz fiind vorba de menținerea a doi membri de partid în funcții publice timp de șapte ani, deși nu aceștia nu au lucrat pentru stat – se apără de tot acest scandal așa cum canaliile deseori o fac: prezentându-se drept o victimă”, scrie The Washington Post, publicația americană cu simpatii democrate și anti-Trump, într-un text de opinie semnat de echipa editorială. Washington Post analizează modul în care dispare încet democrația în Polonia, Ungaria și România, țări care, în opinia publicației, se îndreaptă spre autoritarism, citează G4Media.ro.

Redăm mai jos textul din Washington Post

”În timp ce partidele populiste își impun agenda în Polonia, Ungaria și România, normele democrației pluraliste sunt subminate, deschizând astfel calea autoritarismului. Asaltul este concentrat pe statul de drept și pe garantul său, o justiție independentă.

În Polonia, partidul aflat la guvernare, lege și justiției, care a luat deja sub control Curtea Constituțională și tribunalele inferioare, a trecut acum la epurarea judecătorilor de la Curtea Supremă, arbitrul final al cauzelor civile și penale, dar și al rezultatului alegerilor. Noile reguli care obligă la o retragere mai devreme din sistem vor determina 27 de judecători din 72 să se pensioneze, deși unii dintre ei, printre care și șefa Curții Supreme, Malgorzata Gersdorf, refuză să plece.

Schimbările din sistemul judiciar polonez reflectă disprețul manifestat la scenă deschisă de partidul aflat la guvernare fașă de principiile occidentale și față de democrația liberală. Drept răspuns, Uniunea Europeană a deschis o procedură disciplinară împotriva Poloniei, dar fiind apărată în acest proces Ungaria, cu un regim autocratic similar, este puțin probabil că țara va suferi consecințe reale. ”Acesta este drumul spre război civil”, a avertizat Lech Walesa, liderul sindicatului Solidaritatea, mișcare care a determinat răsturnarea guvernului comunist în anii 80.

În România, unde liderul partidului de guvernare social democrat a fost condamnat de două ori pentru abuz de putere, partidul a ripostat în încercarea de a dilua legislația anti-corupție. Acest lucru reprezintă a lovitură dură după un deceniu de anchetare a cazurilor de corupție din această țară, în care corupția a înflorit în cele două decenii după căderea comunismului.

Liderul partidului, Liviu Drangea, condamnat pentru fraudă electorală și pentru abuz de putere – în ultimul caz fiind vorba de menținerea a doi membri de partid în funcții publice timp de șapte ani, deși nu aceștia nu au lucrat pentru stat – se apără de tot acest scandal așa cum canaliile deseori o fac: prezentându-se drept o victimă. Atacând sistemul judiciar pe care îl numește ”stat paralel”, Dragnea susține că forțe întunecate complotează împotriva lui. Susținătorii săi, inspirându-se din cazul președintelui Trump, compară presupusa persecuție a domnului Dragnea cu investigația privind rolul Rusiei în victoria lui Trump.

Forțele antidemocratice din ambele țări sunt încurajate de Ungaria, care, în ciuda faptului că este considerabil mai mică decât oricare dintre ele, și-a cam luat nasul la purtare în UE, îndepărtându-se de la regulile democratice. Premierul Viktor Orban, la putere din 2010, a redus la tăcere presa independentă, și-a agresat oponenții, imigranții și atacă orice instituție care nu se ploconește în fața lui. UE nu a găsit încă un răspuns eficient la aceste afronturi aduse valorilor europene, deși fondurile UE sprijină economia Ungariei, așa cum se întâmplă și în Polonia și Ungaria.”

Citește și:

„Magistratul” a fost condamnat la 225 de ani de închisoare. Povestea unuia dintre cei mai mari escroci contemporani

VAL de proteste în București și în țară

Info. Dragnea, UMILIT de Tăriceanu! Șeful Senatului a plecat azi în concediu! Suspendarea președintelui se amână!

Viral pe internet: „Liviu Dragnea a furat bani de la copii săraci”/Foto/Video

populare
astăzi

1 Info. Dragnea, UMILIT de Tăriceanu! Șeful Senatului a plecat azi în concediu! Suspendarea președintelui se amâ…

2 Palma Comisiei de la Veneția pe obrazul CCR

3 VAL de proteste în București și în țară

4 Automuie. Genunche, autointitulat și PLM, a întrebat pe Facebook dacă ar trebui suspendat Iohannis. Citiți c…

5 Și americanii, flaușatule? Washington Post: Dragnea se comportă ca o „canalie” în fața justiției


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here