Acasă Colţul specialistului Sondaje, Studii comisarul.ro : Sondaj-ȘOC pentru penali!

comisarul.ro : Sondaj-ȘOC pentru penali!

202
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Românii sunt pro-americani și doresc în continuare ca SUA să susțină lupta anticorupție și să rămână principalul partener al țării noastre

Sondaj-ȘOC pentru penali! Românii sunt pro-americani și doresc în continuare ca SUA să susțină lupta anticorupție și să rămână principalul partener al țării noastre. Nivelul de pro-americanism este foarte ridicat în rândul populației din România, arată un studiu Avangarde publicat duminică. Potrivit cercetării, citată de G4Media.ro, SUA este țara cu care românii își doresc să aibă cele mai strânse relații, să fie principalul partener strategic al României și să susțină în continuare lupta anticorupție.

Sondaj la nivel național Octombrie 2018:

Astfel, la întrebarea ”vă rugăm să ne spuneți cu care dintre următoarele țări v-ați dori să avem cele mai strânse relații”, SUA ocupă primul loc cu 37% dintre opțiuni, urmate de Germania cu 25%, Franța cu 11%, China și Rusia cu 9% și Marea Britanie cu 7%.

De asemenea, 53% dintre români cred că NATO ar trebui să își păstreze la fel ca acum prezența militară în țara noastră, în vreme ce 33% vor o creștere a numărului de militari din partea Alianței pe teritoriul național. Doar 14% dintre cei intervievați consideră că NATO ar trebui să își micșoreze numărul de militari din România.

Un procent uriaș de români, 87%, vor ca viitorul ambasador american la București să susțină în continuare lupta împotriva corupției politicienilor declanșată de DNA, alți 74% dintre cei chestionați dorindu-și ca SUA să rămână principalul partener strategic al României.

Întrebați care dintre țările europene ar trebui să fie principalul aliat al țării noastre, românii merg în proporție de 45% pe mâna Germaniei. Franța este dorită de 29% dintre respondenți, Marea Britanie de 16%, Rusia de 7%, iar Italia de 2%.

În ceea ce privește relațiile României cu Rusia, 47% dintre români cred că acestea ar trebui îmbunătățite, 27% vor ca el esă rămână la fel, în vreme ce 24% își doresc o distanțare cât mai mare de țara condusă de Vladimir Putin.

De asemenea, 68% dintre cei intervievați vor o îmbunătățire a relațiilor României cu Franța, 29% cred că acestea ar trebui să rămnă la fel și doar 3% vor o distanțare de Paris.

Cât despre scutul anti-rachetă de la Deveselu, 59% dintre români cred că acesta este un lucru bun, 20% îl consideră nociv, iar alți 21% nu știu despre ce este vorba.

Rusia este considerată de către români cel mai mare dușman al intereselor țării noastre (31%), mult peste Ungaria (9%), SUA (5%) Franța și Germania (4%).

Cea mai abună părere în ceea ce privește un șef de stat străin o au românii despre Emmanuel Macron, președintele Franței (38%). Liderul de la Elysee este urmat de cancelarul german Angela Merkel (37%), de președintele american Donald Trump (29%), de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker (20%), de Vladimir Putin, liderul de la Kremlin (18%), de premierul Ungariei, Viktor Orban (17%) și de președintele Moldovean Igor Dodon (11%).

Sondajul a fost realizat în perioada 17 – 20 octombrie 2018 pe un eșantion de 803 persoane, prin metoda CATI și are o marjă de eroare de 3,2%.

Citește și:

HUO! Ca pe vremea lui Ceaușescu! Ode „conducătorului iubit”, Liviu Dragnea, închinate pe Facebook de organizațiile județene ale PSD

ALERTĂ Cutremurul de azi-noapte a fost anunțat pe 15 august și acum trei zile! Postări care dau fiori!/UPDATE

Info. România are 15.980 de milionari în dolari

Val de critici pe pagina de Facebook a IGSU privind RO-ALERT, deşi sistemul nu a fost construit pentru a transmite alerte de cutremur

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan, primul jurnalist care a scris despre cutremur pe Facebook: „A fost atât de puternic că m-a trezi…

2 Documentul-BOMBĂ care aruncă în aer minciunile celor două jigodii, Dragnea și Tăriceanu, despre protocoale!

3 Info. Dragnea, înfrângere majoră. Dăncilă îl păstrează pe Stănescu ministru și vicepremier.

4 Antrenoarea Karolinei Pliskova face dezvăluiri din culise despre Simona Halep: „Lumea trebuie să știe ce perso…

5 Rareș Bogdan / Revin cu rugămintea ca Tudorel să fie testat psihiatric, omul poate este doar bolnav și atunci t…


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here