Acasă presa straina-informatii externe comisarul.ro : Timmermans, avertisment dur la adresa României :

comisarul.ro : Timmermans, avertisment dur la adresa României :

572
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Dacă trebuie să fim brutal de sinceri în evaluarea noastră, o vom face. Dacă trebuie să folosim alte mijloace la dispoziția noastră, o vom face !

Timmermans, avertisment dur la adresa României: Dacă trebuie să fim brutal de sinceri în evaluarea noastră, o vom face. Dacă trebuie să folosim alte mijloace la dispoziția noastră, o vom face. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat miercuri că executivul european va folosi toate mijloacele aflate la dispoziția sa, „dacă trebuie”, în cadrul dezbaterii privind statul de drept din România organizate de Parlamentul European la Strasbourg.

„Dați-mi voie să spun ceva foarte clar: Miza acestui proces este extrem de mare pentru viitorul Uniunii Europene și e la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă, pentru poporul român. Dacă Comisia trebuie să fie brutal de sinceră în evaluarea noastră, o vom face. Dacă trebuie să folosim alte mijloace la dispoziția noastră o vom face. Asta nu e o amenințare. Vă spun care e rolul Comisiei și vă spun că suntem gardienii Tratatelor și că ne luăm acest rol foarte în serios”, a spus Timmermans, la finalul dezbaterii.

Oficialul european nu a detaliat ce înțelege prin expresia „alte mijloace”, dar afirmația vin în contextul în care doua țări, Polonia și Ungaria, sunt vizate de procedura Articolului 7 (denumită și opțiunea „nucleară”), care poate duce, la finalul unui proces foarte complicat, până la suspendarea dreptului de vot al unei țări europene.

Acesta a notat că România a înregistrat în ultimii 30 de ani „progrese enorme”, dar evoluțiile din prezent îl îngrijorează „atât de mult”.

„Pe ultima sută de metri a acestui maraton foarte dureros riscăm să nu trecem linia de sosire, astfel încât lupta anticorupție să nu mai poată fi întoarsă înapoi, astfel încât statul de drept să fie ireversibil”, a subliniat el.

Avem această dezbatere deoarece „ne pasă ce se întâmplă cu poporul român care vrea să-și îndeplinească destinul european”, a continuat el, precizând că va continua dialogul cu guvernul român.

Acesta a ironizat o parte dintre argumentele folosite de oficialii statului român în fața acuzațiilor de slăbire a statului de drept, citându-l pe Yogi Bear.

„Uneori am senzația de deja-vu all over again. Când critici pe cineva aud imediat – standarde duble, nu e un atac asupra guvernului ci un atac asupra unei țări. Noi am vrut o evaluare foarte la rece a situației din România. Facem acest lucru pentru poporul român și nu împotriva poporului român”, a avertizat Timmermans.

Citește și:

VIDEO Și asta e minciună, scârba dracului? Priviți și ascultați pe cine și-a angajat Dăncilă consilier în Guvernul României!

Rareș Bogdan, reacție fără precedent: Îmi vine să urlu de durere când văd ce se petrece chiar acum la Strasbourg…

VIDEO Ascultați discursul imbecil al Rușinii României și reacțiile fără precedent ale europarlamentarilor europeni! O zi NEAGRĂ pentru demnitatea acestei țări!

VIDEO Proasta a făcut de râs România în Parlamentul European! Timmermans: Urmărim evoluția din România cu mare îngrijorare. Lucrurile acum merg înapoi. Dăncilă: MCV și-a ratat menirea.

populare
astăzi

1 VIDEO Proasta a făcut de râs România în Parlamentul European! Timmermans: Urmărim evoluția din România cu mar…

2 Încep REȚINERILE! Carmen Dan și șefi din MAI și Jandarmerie ar putea fi puși sub acuzare pentru abuz şi favori…

3 ALERTĂ! Dăncilă a sesizat la CCR modul de formare al completelor de 5 judecători de la Înalta Curte care vor j…

4 E oficial! Procurorii DNA se pot autosesiza pentru cel mai flagrant trafic de influență din istoria României! …

5 VIDEO Scene halucinante între Dragnea și Kelemen Hunor, la Parlament! Comisionul pentru gaze le-a luat mințile…


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here