Acasă Supliment Cultural Arta Concursul naţional de creaţie plastică "ARTA- între talent si dăruire"

Concursul naţional de creaţie plastică "ARTA- între talent si dăruire"

Vernisajul concursului naţional de creaţie plastică "ARTA- între talent si dăruire" și decernarea premiilor va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019, la Grădinița Voinicel II din orașul Chitila, judeţul Ilfov. Concursul cuprinde doua secțiuni: creație plastică si icoane pe sticlă. Ziarul Jurnalul Bucurestiului și agenția de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) susțin acest eveniment, fiind parteneri media.

674
1
DISTRIBUIȚI
Afișul concursului naţional de creaţie plastică, intitulat "ARTA- intre talent si dăruire". Ziarul Jurnalul Bucurestiului și agenția de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) susțin acest eveniment, fiind parteneri media.
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares

 

AFIS concurs cu JB index
Afișul concursului naţional de creaţie plastică, intitulat “ARTA- intre talent si dăruire”. Ziarul Jurnalul Bucurestiului și agenția de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) susțin acest eveniment, fiind parteneri media.

 

Vernisajul concursului naţional de creaţie plastică “ARTA- între talent si dăruire” și decernarea premiilor va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019, la Grădinița Voinicel II din orașul Chitila, judeţul Ilfov. Concursul cuprinde doua secțiuni: creație plastică si icoane pe sticlă. Ziarul Jurnalul Bucurestiului și agenția de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) susțin acest eveniment, fiind parteneri media. De asemenea, la secțiunea icoane pe sticlă, din juriul de specialitate fac parte și 3 membri ai Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România: Cristina Georgescu, membru titular AFAPRR, membru al Consilului Director al AFAPRR, restaurator la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București; Cristina Aurelia Ionescu Berechet, membru stagiar AFAPRR, doctorand la UNARTE si profesor la Liceul de arte plastice “Nicolae Tonitza” din București; Claudiu Victor Gheorghiu, membru titular AFAPRR , totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR , membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale).

 

lista jurizare
Membri comisiei de jurizare

 

IMG_0018
La jurizare: Cristina Georgescu si Cristina Aurelia Ionescu Berechet, membri AFAPRR, la mijloc Elena Adriana Popa- responsabil proiect, 7 mai 2019

 

IMG_0005
La jurizare: Cristina Georgescu si Claudiu Victor Gheorghiu, membri AFAPRR, 7 mai 2019

 

A consemnat pentru Jurnalul Bucurestiului și Intell News: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al agentiei de presă Intell News şi al ziarului Jurnalul Bucurestiului, publicist comentator al ziarului Ultima Oră, 13 mai 2019.

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 1 februarie – 1 iunie 2019 va avea loc în orașul Chitila, judeţul Ilfov, CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAȚIE PLASTICĂ „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”.

Aflat la a V-a ediție și organizat de Fundația Prețuieste Clipa, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Prof. Ion Vişoiu” din orașul Chitila, din acest an este înregistrat și in Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Retrospectiva editiei anterioare ne dovedeste a fi unul dintre cele mai mari concursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total au dat curs invitației noastre 400 profesori coordonatatori din toata ţara, plus Republica Moldova şi Grecia, însumând peste 1400 lucrări de creație plastică și 200 icoane pe sticlă.

Ediția a V-a a constituit un nou record pentru noi, astfel din cei 3000 elevi inscrisi din toată tara, Republica Moldova si Ucraina, juriul a decis acordarea a 170 premii pentru fiecare categorie de vârstă.

In total in această ediție s-au inscris 2700 elevi la secțiunea creatie plastică si 300 elevi la secțiunea icoane pe sticlă, 600 profesori coordonatori in toate județele țării.

Concursul cuprinde doua secțiuni: Creație Plastică – cu tematica ” LOCUL COPILĂRIEI MELE”, unde elevii vor surprinde peisaje ale naturii din orașul natal, activitățile și jocurile copilăriei, momente și persoane dragi care stârnesc emoții, monumente istorice, obiective turistice care și-au pus amprenta asupra copilăriei lor, iar in cadrul secțiunii Icoane pe sticlă tematica este ” CHIPUL MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS în iconografia tradițională românească “. Lucrările din secțiunea Icoane pe sticlă vor surprinde scene biblice din viața Mântuitorului Iisus Hristos, Maica Domnului cu Pruncul, compoziții ce îl evidențiază pe Iisus.

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial si liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxă de participare. In urma unei selectii, cei mai talentati elevi din judetele limitrofe vor participa la etapa directă, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019, incepând cu ora 9.00, la Grădinița Voinicel II din orașul Chitila, judeţul Ilfov, unde timp de 4 ore vor picta in aer liber un peisaj din natură sau o icoană pe sticlă.

invitatie
Invitație la vernisajul si festivitatea de premiere a concursului naţional de creaţie plastică, intitulat “ARTA- intre talent si dăruire”.

Vernisajul concursului și decernarea premiilor va avea loc pe 18 mai 2019, la Grădinița Voinicel II din orașul Chitila, judeţul Ilfov. Se vor acorda premiile I, II și III și premii speciale pentru fiecare secțiune și grupă de vârstă. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției. Juriul concursului este constituit din artiști plastici, aparținând Uniunii Artiștilor Plastici din România și inspectori de specialitate.

Persoană de contact: Elena Adriana Popa – Responsabil proiect. Tel: 0746513222


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares

Comments are closed.