Acasă Jurnalul Bucurestiului Conferinte, Dezbateri Congresul Internațional „Pregătim viitorul promovând excelența”, Iași – România, 27 februarie –...

Congresul Internațional „Pregătim viitorul promovând excelența”, Iași – România, 27 februarie – 1 martie 2020

DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Anul acesta, Universitatea „Apollonia” din Iași împlinește trei decenii de existență, prilej cu care adresăm felicitări întregii comunități academice, cadrelor didactice, personalului administrativ și tuturor celor care sunt sau au fost studenți ai acestei Universități. Au fost treizeci de ani de efort intens în scopul consolidării unei instituții de învățământ dinamice și atractive pentru cei care ne-au călcat pragul. Președintele acestei instituții particulare de învățământ superior, cu un loc aparte, singular, în domeniu, după cum ne-a precizat Prof. Univ. Dr. Vasile Burlui, tot colectivul a trăit în această perioadă satisfacții și deziluzii deoarece parcursul nu a fost deloc ușor. În acest timp s-au stabilit circuite didactice sau de cercetare, s-au stabilit relații funcționale între compartimente, dar mai ales a fost creată și aprofundată o relație partenerială cadru didactic-student. Viața academică Apollonistă a fost reglementată sub toate aspectele, iar bunele proceduri se aplică în toate sectoarele vieții universitare. Au fost create și sunt funcționale toate serviciile conexe vieții academice, astfel încât putem constata că în instituție există toate structurile necesare unui bun management, structuri de execuție și control capabile de analize critice și instituirea de corecții necesare în respectul bunelor practici. Aceste ultime constatări demonstrează faptul că instituția cu toate structurile și resursele sale, a atins un grad de maturitate care îi conferă posibilitatea și dreptul de a-și schița viitorul.  
Congresul Internațional „Pregătim viitorul promovând excelența”, aflat și el la a XXX-a ediție, vine să confirme o tradiție solidă instituită în Universitate. Trecutele ediții ale acestui congres, s-au bucurat de o largă participare a specialiștilor din țară având prezente în fiecare an personalități din afara țării. Anul acesta, Congresul se bucură de o consistentă participare datorită tematicii deosebit de atractive, dar și datorită specialiștilor de foarte bună reputație profesională, care s-au înscris cu conferințe sau comunicări. Ca de fiecare dată, Congresul este precedat de cursuri precongres, workshop-uri, demonstrații practice.  
Despre ce înseamnă amfitrioana și acestei a 30-a ediții a Congresului Internațional ne-a vorbit și Conf. univ. Dr. Gabriela Mihalache, tânărul ei rector. Domnia Sa a ținut să arate că, nouă în spirit şi cunoaştere, creată în mediul deschis, european, democratic de după anul 1989, Universitatea „Apollonia” din Iaşi este o universitate tânără ce îşi construieşte propria tradiţie. Este o instituţie flexibilă, gândită pentru a se putea acomoda cu mare uşurinţă noului, ceea ce o recomandă în detrimentul centrelor universitare tradiţionale, greoaie, cu mecanisme anchilozante. Integrată în sistemul național de învăţământ superior acreditat, Universitatea oferă un program bogat de studii, care se împleteşte cu activitatea de practică şi de cercetare ştiinţifică. Universitatea se remarcă printr‑o curriculă flexibilă cu accente de modernitate, atât prin introducerea de noi discipline, cât şi prin modul de organizare a procesului didactic, cu preocuparea continuă pentru îmbunătăţirea performanţei principalilor beneficiari ai activităţii: studenţii.  
În cadrul universităţii curge o viaţă efervescentă, dedicată studiului şi noutăţii. Studenţii reprezintă, alături de profesori, cea mai importantă componentă a comunităţii academice. Mai mult decât simplul transfer de cunoaştere de la cadrul didactic la student, universitatea creează medii şi experienţe de învăţare care conduc studenţii să descopere şi să creeze ei înşişi cunoaşterea. Prin învăţământul modular, programele flexibile, contracte de cercetare absolvenții de aici se situează la un nivel apreciat pe piaţa forţei de muncă.  
Cu o tradiție de 30 de ani Universitatea „Apollonia” din Iași organizează în fiecare an Congresul „Pregătim viitorul promovând excelenţa”, acesta devenind un simbol al universității noastre. În cadrul congresului vor fi susținute 198 de conferințe, prelegeri, comunicări și lucrări știițifice pentru cele două domenii: Repere în Medicina Avansată, respectiv Posthumanism și Transhumanism, precum și cursuri precongres, prezentări de firmă și hands‑on‑uri. Ca secțiuni amintim: Solomon Marcus, contemporanul nostru; Repere în medicina avansată; Posthumanism și transhumanism.  
Cu prilejul acestui eveniment a fost editată în condiții grafice deosebite o captivantă broșură, ilustrată de pictorul Sorin Adam, un postimpresionist cu o carte de vizită aparte. La Congres el va expune lucrări din categoria Exotice. Ceremonia de deschidere a Congresului are loc joi, 27 februarie, în sala Chopin de la Palas Mall, de la orele 17. Va avea loc o ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa pentru Doamna Prof. Dr. Christelle Delaite (Universitatea de Haute Alsace din Mulhouse France), Domnului Prof. Dr. Ceslav Ciobanu (Universitatea de Stat din Virginia S.U.A.), dar și ieșeanului Acad. Horia-Neculat Teodorescu. In honorem va avea loc un recital de muzică clasică la flaut, chitară și vioară, interpretată de un grup de elevi de la Liceul Octav Băncilă din localitate, urmat în sala Vivaldi de un cocktail în onoarea laureaților, dar și participanților. Este vorba de personalități venite din 15 țări (Franța, S.U.A., Italia, Algeria, Germania, Spania, Elveția, Ungaria, Siria, Israel, Maroc, Brazilia, Tunisia, Republica Moldova și bineînțeles România, care are reprezentanți din centrele universitare Iași, București, Tg. Mureș, Galați, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava, Bacău și Pitești), în frunte cu patru academicieni.  Deasemenea în perioada 9 februarie – 9 martie al fiecărui an Universitatea „Apollonia” din Iași organizează Zilele Universității ”Apollonia” din Iași care au debutat cu „Sesiunea Științifică Studențească” ce reprezintă un imbold pentru studenții de aici să se implice în cercetarea știintifică și să‑și găsească modele. Pe toată perioada desfășurării acestei activități, studenții sunt organizați și coordonați de „Asociația Studenților Apolloniști” ce participă alături de cadrele didactice ale universității la numeroase manifestări culturale, educative și sociale conducând la dezvoltarea personalității studenților.  
Să vă mai spunem în final că acest congres științific are un aport însemnat în domeniile științifice abordate, dar în același timp este un prilej de revedere și de a lega noi prietenii, respectiv colaborări. Mai multe veți afla la finalul lui.
EXTRAS
 
BIBLIOGRAFIE
ADVANCED MATERIALS IN MODERN MEDICINE

Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here