Acasă Opinii contributors.ro : Alegerile europarlamentare- mai importante ca niciodată

contributors.ro : Alegerile europarlamentare- mai importante ca niciodată

137
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Agitație, crize de nervi, anticameră la șefi supremi ori care doar lasă impresia a fi astfel. Promisiuni, spectaculoase răsturnări de situație, nume noi care nu aduc cu ele nici cea mai mică plusvaloare, nume vechi ce nu doresc decât să își desăvârșească operațiunea de îmbogățire care a fost principala lor ocupație din 1990 încoace.
Politicianism în floare și interes zero pentru reușita președinției României la Uniunea Europeană.
Cam acesta este tabloul politic curent înainte de începutul sesiunii parlamentare. Cam astfel se prezintă imaginea zilelor în care mai toate partidele politice din România se străduiesc să dea forma definitivă listelor cu candidați pentru Europarlamentarele din primăvară.
Ce se întâmplă la și în PSD puțin contează. Acolo pe liste se vor regăsi tot oameni fără valoare, așa cum sunt venerabilii Ioan Mircea Pașcu sau Victor Boștinaru sau tinerii de factură neo-comunistă, prost școliți și tupeiști fără măsură de calibrul unei Gabriela Zoană, al lui Andi Cristea sau Emilian Pavel. Ajunge să vedem pe cine a trimis guvernul să lucreze în aparatul președinției României la UE (dl. Liviu Nicolae Dragnea și-a căpătuit deja și pe viitorul cumnat, frățiorul domnișoarei Tănase) ca să ne facem o idee asupra precarității viitoarei oferte electorale a PSD.
Neinteresant e ceea ce se întâmplă și la ALDE. Acolo unde fosta procuroare comunistă Norica Nicolai nu se lasă. Dă din coate, din gură, insultă ca o mahalagioaică (de fapt chiar asta este, o femeie de cea mai proastă calitate umană) adevăratele valori ale României (cel mai recent a făcut-o aruncându-și veninul asupra Oanei Pellea, a filosofului Mihai Șora și a pianistului Dan Grigore) doar-doar îl va convinge pe liberalul cu spoiala proastă Călin Popescu-Tăriceanu să o mai lase o tură la Strasbourg și la Bruxelles. Atât cât o mai încap rochiile și fustele pe care le are prin garderobă, oricum greu puse la încercare.
La PNL se decontează eșecul fuziunii și neinspirate, și neterminate dintre PDL și vechiul partid resuscitat în 1990 de Radu Câmpeanu. Ludovic Orban nu vrea și pace să îi vadă pe lista de candidați ai partidului pe mai vechii săi adversari de genul Crin Antonescu. Drept pentru care se tot refugiază în consultări cu președintele Iohannis care are și el favoriții lui. Drept pentru care în PNL-ul care în nici un chip nu își regăsește cadența, în care unul zice hăis și altul cea, s-a redeschis și vechiul front de luptă între iohannisti și anti-iohannisti. Care poate avea serioase consecințe și asupra viitoarei campanii pentru Prezidențiale. Unde mai pui că acum partidul își irosește forțele și într-o josnică și fără succes campanie anti-Cioloș. Asta după ce în alegerile parlamentare din 2016 s-a folosit în chip fraudulos de chipul fostului premier.
Mult mai interesantă, mai vie e situația din partidele politice nou create. Pro România d-lui Victor Viorel Ponta a primit o serioasă gură de oxigen odată cu cooptarea d-nei Corina Crețu. Decizia doamnei Crețu de a candida pe listele partidului d-lui Ponta este privită drept o primejdie reală de social-democrații d-lui Dragnea. Drept pentru care au cerut sprijinul mediei furajate din banii contribuabilului român. A se vedea respingătorul editorial de marțea trecută a slinosului Ion Cristoiu care este plătit de PSD prin casieria din TVR, acolo unde rolul de casieră principală i-a fost atribuit expertei în injurii și imprecații Doina Gradea. Sigur, nu trebuie uitat că doamna Crețu este unul dintre oamenii de bază ai creatorului PSD și fost președinte al României, dl. Ion Iliescu. Nu este carevasăzică fără defecte sau fără prihană. E însă net superioară din toate punctele de vedere guralivei doamne Zoană. Așa că e foarte posibil ca doamna Crețu să sporească atractivitatea electorală a partidului Pro România.
Competiții cinstite, adevărate se desfășoară în USR și PLUS. E vorba despre oameni tineri, bine pregătiți, cu diplome obținute de la Universități adevărate. Din țară ori de peste hoare. De oameni stăpâni pe meserie, buni vorbitori de limbi străine (nu comici, ridicoli așa cum e d-na Lia Olguța Vasilescu absolventă a Filologiei craiovene, vai de mama ei Filologie!!!), dar și de limba română. În ziua de 2 februarie USR și PLUS vor lua o decizie care s-ar putea să aibă o importanță capitală. Vor merge sau nu împreună la alegeri. În bună parte, astfel se explică atacul la care sunt supuși zilele acestea partidul condus de dl. Cioloș și dl. Cioloș însuși. Ceea ce nu justifică însă greșeala făcută de dl. Cioloș atunci când a declarat că toți am fi avut ori am avea legături cu Securitatea. Firesc ar fi fost ca dl. Cioloș să retracteze și să își ceară scuze. Până la ora scrierii și publicării acestui comentariu nu a făcut-o. Păcat.
E limpede ca lumina zilei. Europarlamentarele din 2019 sunt cele mai importante pentru români de când le-a fost dat să participe la acest nou tip de alegeri. De rezultatul lor s-ar putea să depindă însăși apartenența României la UE.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here