Acasă Opinii contributors.ro : CCR- roasă de la rădăcini de politic

contributors.ro : CCR- roasă de la rădăcini de politic

167
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Nu fandările și încordările de mușchi de tipul Popeye Marinarul ale d-lui Victor Viorel Ponta și exercițiile de calpă retorică politică grație cărora partidul Pro România a intrat în atenția presei înseamnă centrul de maxim interes politic al săptămânii politice pe cale să se încheie.
Nici faptul că au fost jurnaliști și analiști politici care, fie din naivitate, fie din alte motive aflate la antipozi cu deontologia.
Cu atât mai puțin traseismul politic, naveta de la PSD la Pro România și de la PMP la PSD, altminteri grăitoare în privința calității morale și umane a parlamentarilor români.
Indiscutabil cea mai grea în consecințe este decizia CCR în privința pretinsului conflict de natură constituțională care ar fi existat, pasămite, între Instituția Președintelui și Guvernul României pe subiectul revocării de la șefia DNA a d-nei Laura Codruța Kövesi.
Ar fi complet greșit să limităm discuția, așa cum unii totuși au făcut-o, la istoria orgoliilor rănite. La pasiunile stârnite de rămânerea ori nu în funcție a doamnei Kōveși care, oricum, și-ar încheia mandatul, ultimul de altfel, în anul 2019. Personalizarea excesivă a luptei anti-corupție este dăunătoare – s-a-și dovedit a fi astfel- pentru însăși ideea de democrație. Aflată în gravă suferință în România anului de grație 2018.
Inutil să ne mirăm cu câtă inconștiență instituțiile de presă controlate de coaliția PSD-ALDE au salutat ceea ce nu s-au sfiit să spună că ar fi punerea cu botul pe labe a președintelui Iohannis. Care în opinia unui Chirieac, Gâdea, Cristoiu, Andronic, Ciutacu, Savaliuc, Curea ar fi primit o grea lovitură. Salvele de artilerie, râsetele isterice cu care România tv, Antena 3, TVR 1, prin incalificabila emisiune România 9 a lui Ionuț Cristache, Evenimentul zilei, cristoiublog, DCNews, luju.ro, adică organisme de propagandă contra-cost astfel setate încât să salute orice nemernicie a coaliției PSD-ALDE și a instituțiilor pe care aceasta și le-a subordonat politic nu au nici cea mai mică importanță. Nu sunt decât niște comicării de joasă speță. Ofensă la ideea de presă onestă, în serviciul corectei informări a cetățeanului.
Decizia de miercurea trecută a mai dovedit o dată că CCR este veșnic ori de închiriat, mereu gata de luat în locație de gestiune, oricând pregătită spre a fi scoasă la vânzare pe piața liberă a politicii românești aflată în degringoladă evidentă. CCR este gata mereu să își schimbe stăpânul în funcție de bătaia majoritară a vântului politic.
În 2012, CCR, avându-l în frunte pe fostul jurist de CAP Augustin Zegrean, căruia astăzi gura nu-i mai tace l-a slujit pe alt glăsuitor logoreic, anume pe Traian Băsescu pe care l-a salvat de la demitere. În 2018 aceeași CCR a dus la îndeplinire ordinele primite de la Dragnea și Tăriceanu. Direct. Ori prin vocile castrate ale lui Tudorel Toader și Valer Dorneanu. Întruchipări post-decembriste ale sinistrului Avram Bunaciu.
E clar. CCR joacă în funcție de cine cântă mai tare. Dovedind că este o instituție de la rădăcini roasă de politic. Că rostul său practic nu seamănă defel cu acela al instituțiilor omologe din țările UE. CCR nici măcar nu își propune să apere Legea fundamentală, ci să detecteze vulnerabilitățile Constituției spre a le folosi în favoarea intereselor celor care se află la butoane.
Prin decizia ei de miercuri, CCR a întors România în anii în care justiția, magistrații, procurorii erau la cheremul factorului politic. De miercuri încolo, ministrul Justiției, desemnat și numit politic, poate destitui pe oricine nu îi îndeplinește vrerile. Președintele României nemairămându-i decât dreptul de, vorba agramatei doamne Dăncilă, “a-și pune în funcție” stiloul, de a semna că a luat la cunoștință ultimele capricii ale ministrului și de a cere cuiva din preajmă să aducă repede-repejor ștampila Administrației prezidențiale.
Nu știu cum are de gând să reacționeze în fața evidentei limitari anticonstituționale a atribuțiilor sale prevăzute negru pe alb în textul Legii fundamentale, limitare operată ticălos de valeții din CCR ai coaliției PSD-ALDE președintele Klaus Werner Johannis. Vom vedea în cursul zilelor următoare dacă domnia –sa va înghiți pe nemestecate gălușca, dacă va recurge la referendumul vizând consultarea populației pe subiectul arzătoarele teme ale justiției (ideea le-a dat deja fiori domnului Călin Popescu-Tăriceanu, dar și unei anume doamne Dana Gârbovan, extrem de locvace, de altfel, și agreată de mediile de informare aservite coaliției, doamna respectivă conducând o fantomatică asociație a magistraților de mărimea unei asociații de locatari, referendum invocat întâia oară în februarie 2017, ori își va pune în joc funcția, riscând suspendarea, poate chiar demiterea refuzând să pună în aplicare o decizie vădit anticonstituțională a CCR.
Momentan toate opțiunile sunt posibile. Soluția în favoarea căreia va opta în cele din urmă dl. Iohannis nu vor afecta însă doar șansele domniei sale de a obține un al doilea mandat la Cotroceni.
În joc este însuși viitorul democratic al României. Călcat în picioare nemernic de coaliția PSD-ALDE și de unul dintre instrumentele sale. Curtea Constituțională a României. Sau caricatura acesteia

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here