Acasă Opinii contributors.ro : Cum a preluat România președinția Consiliului European

contributors.ro : Cum a preluat România președinția Consiliului European

285
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dl. Codrin Ștefănescu, clovul etern de serviciu al PSD, devenit încă și mai agresiv, și mai ridicol de când a fost promovat în funcția de secretar general al partidului, a anunțat în ultimele zile ale anului 2018 că social-democrații românii pregătesc pentru începutul lui 2019 depunerea unui plângeri penale pe numele președintelui Klaus Iohannis. În care, nici mai mult, nici mai puțin, plănuiesc să îl acuze de infracțiunea de înaltă trădare.
Aceasta, după ce aceeași Mioriță social-democrată, trecută printr-o operație de schimbare de sex, a făcut anunțul că PSD s-ar gândi (cu ce oare?) să declanșeze operațiunea de suspendare din funcție a președintelui.
Un domn pe nume Petrescu Alexandru, despre care am aflat cu această ocazie că ar fi ministru al Comunicațiilor, se dă cult, pesemne vrea să ne arate că a citit Despre îngeri, cartea d-lui Andrei Pleșu, și îl califică pe președintele Iohannis, “un Arhanghel al Haosului”. Mă rog, cred că dl. Petrescu ar face mult mai bine să se întoarcă, precum Zița lui Caragiale, la Dramele Parisului. Pe astea sigur le înțelege.
Dl. Gabriel Leș, ministrul sătmărean al Apărării, deplânge pe pagina lui de facebook, în fraze interminabile ( prin guvernul doamnei Dăncilă avem, iată, și un surogat de Proust cu pușcă) operațiunile de politizare și de destabilizare a Armatei, la care s-ar deda același președinte care și-a exercitat, firesc, dreptul de a nu accepta propunerea guvernului pentru funcția de șef de Stat Major al Armatei. Dl. Leș se dedă unei operațiuni de dezinformare cruntă, mai pe românește spus, minte prin omisiune, uitând să precizeze că propusul nu îndeplinea condițiile legale.
Doamna Ecaterina Andronescu, reîntoarsă în postul de ministru al Educației, acționează după principiul „un pas înainte, doi pași înapoi”. Face încurajatorul anunț că, în viitor, va căuta soluții astfel încât să nu mai acceadă la catedră acei profesori care nu promovează examenul de titularizare, însă pe data de 29 decembrie, în interviul acordat publicației Hotnews, scoate pe gură enormitatea că plagiatul ar fi o problemă minoră a învățământului românesc. Doamna Andronescu se pronunță, așadar, cam în aceiași termeni în care a făcut-o, la începutul mandatului său de tristă amintire, dl. Popa-Pamblică ot Suceava.
Din această paradă a ridicolului, a aberațiilor debitate de inși care ocupă astăzi funcții de rang înalt în România, nu putea, desigur, să lipsească dezgustătorul domn Tudorel Toader, pata de pe obrazul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Care a anunțat că, în cazul în care președintele Iohannis nu o va numi în funcția de procuror șef al DNA pe favorita domniei-sale, neajutorata doamnă Adina Florea, va da fuguța la CCR și va depune “o lăcrămație”.
Dacă îl punem la o parte pe inenarabilul domn Codrin Ștefănescu, care este doar un politruc iresponsabil, doamna Ecaterina Andronescu și domnii Leș, Petrescu, Toader sunt miniștri. Care de la 1 ianuarie 2019, odată cu preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului European, vor sta în capul mesei și vor conduce ședințele la care vor lua parte omologii lor din țările UE. La citirea declarațiilor sus-numiților, și dacă ținem seama și de calitatea profesională și umană a altor demnitari din Guvernul României, a premierului Viorica Dăncilă însuși, îți trec fiori reci pe șira spinării.
Așa încât nu ai cum să nu îi dai dreptate președintelui Comisiei Europene, dl. Jean-Claude Juncker, care, cu câteva zile înainte de sfârșitul anului 2018, declara că România nu este pregătită pentru preluarea în condiții optime a Consiliului. Că nu poți conduce eficient ceva ce denigrezi tot timpul. Așa cum face dl. Teodorovici, insul cu ae de playboy care îndeplinește funcția de ministru al Finanțelor Publice, dl. Codrin Ștefănescu, dl. Liviu Pleșoianu. Lista e lungă și la capătul ei se află președintele Camerei Deputaților, dl. Liviu Nicolae Dragnea, și președintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Degeaba s-au străfocat să contracareze spusele d-lui Juncker domnii Meleșcanu și Ciampa. În spatele vorbelor d-lui Juncker stau faptele, în spatele celor ale miniștrilor de la București nu stau nici măcar bunele intenții.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

 1. O analiza , facuta de analisti indeoendenti , neaserviti intereselor politice sau economice ale diverselor grupari , privind situatiile in care partide , demnitari , parlamentari , ONG-uri si diverse personalitati au adus atingere intereselor legitime ale poporului roman ar fi bine venita .

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here