Acasă Opinii contributors.ro : Operațiunea Scârna. Cum vrea PSD să câștige

contributors.ro : Operațiunea Scârna. Cum vrea PSD să câștige

98
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Acum câteva decenii, Arthur Finkelstein a avut o idee simplă: pentru a câștiga alegeri, nu e nevoie să convingi lumea să vină să voteze. Oamenii au, în general, opțiunile făcute încă dinainte să înceapă campania electorală. A încerca să le schimbi opțiunile presupune o investiție de energie, timp & bani disproporționată în raport cu efectele obținute; pur și simplu se muncește prea mult pentru beneficii prea mici.

Prin urmare, lui Finkelstein i-a venit ideea simplă să încerce opusul: nu să-și convingă alegătorii să iasă la vot, ci să-i convingă pe opozanți să nu voteze.

I.

E mai simplu, presupune mai puține investiții – și e teribil de spectaculos sub raportul eficienței. Aplicând ideea asta simplă, Finkelstein a creat președinți & prim-miniștri în unele dintre cele mai complicate țări de pe glob, din Statele Unite până în Israel &  Ungaria.

II.

Cum faci asta? Cum convingi opozanții să stea acasă?

La fel de simplu: asasinându-i în efigie pe eroii lor politici. Deversând peste ei tsunamiuri de mizerii. Pervertindu-le vocabularul politic – le identifici vocabulele identitare & le conotezi cât mai murdar. (Primul mare succes al lui Finkelstein sub acest aspect a fost compromiterea cuvântului “liberal” într-o campanie din State.)  Declanșând o operațiune de maculare generală – astfel încât alegătorii lor (opozanții tăi) să aibă reacția naturală de silă, de refuz al participării, de evitare a excremențialului.

Așa încât, în ziua votului, să stea acasă.

A fost murdar – și a funcționat.

III.

PSD a declanșat, de la începutul lui 2019,  Operațiunea Scârna.

E la fel de simplă ca și ideea lui Finkelstein: acoperă totul cu un strat gros de scârnă – cu cât mai gros, cu atât mai bine – încât scârba să țină lumea departe de vot.

Ăsta e, firește, rostul mizeriilor declanșate de ei într-o cascadă excremențială:

– prezența lui Năstase & Severin în lojele de la Ateneu;

– insultarea lui Mihai Șora, Dan Grigore & Oana Pellea de către Norica Nicolai;

– asasinarea în efigie a lui Dacian Cioloș ca securist;

– distribuirea fotografiilor cu Klaus Iohannis purtând cască de ofițer nazist;

– atacarea Grupului pentru Dialog Social de către Roncea ca agentură fondată de un agent sovietic & unul maghiar;

– anunțul lui Toader privind OUG pe extinderea perioadei de recurs;

– descinderea de azi a lui Nicolicea & Codrin Ștefănescu la Sibiu, în zona de protest Vă Vedem.

Toate astea, alături de restul mizeriilor, au același scop: să acopere cu scârnă politică tot ceea ce votanții ar putea alege împotriva sistemului malign al PSD. Împreună, ele fac sistem: ba chiar un sistem care acoperă totul. Partidele noi, Dacian Cioloș, Klaus Iohannis, protestatarii, strada – toate sursele de speranță trebuie năclăite în scârnă, înecate în scârnă, acoperite cu munți de scârnă cât Casa Poporului.

Așa încât greața noastră să lase Casa Poporului să triumfe.

IV.

PSD. Partidul Scârnei. Partidul Scârbei.

S-ul din numele lor nu are nimic de-a face cu social-democrația: ci cu scârna, cu scârba, cu mizeria generalizată – în care vor să ne tragă, alături de ei, pentru totdeauna.

S-ul din numele Străzii e cel al Speranței.

Dacă vom lăsa Scârna lor să mânjească Speranța noastră, ne vor învinge.

Dacă vom înțelege că Speranța noastră nu poate fi de fapt maculată, îi vom învinge noi.

V.

Vreți mantre de învingere a Scârbei? Există. Iată câteva:

Dragnea – 5 %.

PSD – 24%.

USR + PLUS – 22%.

Români pro-UE – 91%.

Votanți PSD-ALDE împotriva OUG de amnistie & grațiere – 87%.

Vreți alte mantre, mai puțin numerice? Întrebați oamenii ce i-a ținut în stradă doi ani de zile. Întrebați protestatarii din Sibiu ce îi ține în stradă de 406 zile în șir. Veți primi răspunsuri care țin de ochi de copii, de lumi curate, de speranță, de purități care sunt antonimul absolut al Operațiunii Scârna.

Poate că vor părea naive mantrele acestea din urmă ale Străzii – dar ele sunt cauzele suficiente care au făcut posibile mantrele acelea numerice care, o știm cu toții, arată înfiorător pentru PSD.

Și e deja limpede: nu există cantitate de mizerie pe care ochii copilului nostru să n-o poată topi ca pe o zăpadă curată.

VI.

Nu vei câștiga, PSD. Chiar dacă pui atât de abil & disperat în practică Operațiunea Scârna, chiar dacă ai adus atâta mizerie cu tine, chiar dacă întinzi peste țară straturi geologice de scârnă, chiar dacă încerci să faci toată România după chipul & asemănarea ta.

Ascultă-ne: orice ai face, România va avea în cele din urmă chipul copilului nostru.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here