Acasă Opinii contributors.ro : Semnificațiile unei zile din viața României europene

contributors.ro : Semnificațiile unei zile din viața României europene

224
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

27 de șefi de Stat și de guvern, care au dreptul legal de a-și reprezenta țările și popoarele în Consiliul European, au dat publicității un document politic în care își exprimă încrederea în viitorul acestei minunate idei care a fost și este aceea a Europei unite.
O unitate construită ca semn al victoriei asupra frontierelor de toate felurile, fie ele geografice sau ideologice, în pofida nimicurilor și vremelniciilor politice.
Documentul acesta care dă expresie voinței apărării și continuării unui proiect european în pofida a tot ceea ce i-a pus ori poate îi mai poate pune la încercare viabilitatea a fost adoptat la Sibiu. Într-un oraș în care, până la urmă, ideea europeană s-a manifestat ca atare de secole, prin exemplul de conviețuire, de schimburi și de sinteză culturale dintre populația majoritar românească și minoritățile care multă vreme s-au simțit aici a fi la ele acasă.
A trebuit să vină urgia comunistă pentru ca atât de prețuita minoritate germană să fie silită să plece, câteodată să fie chiar vândută de regimul anti-omenesc, anti-creștin și anti-european al unor dictatori așa cum au fost ori sunt Gheorghe Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu .
Oamenii aceștia, sașii oprimați de poliția politică ce nu îi lăsa să ducă o viață normală nici pe etnicii români majoritari, au fost goniți, într-o anumită perioadă cruntă a istoriei. Au fost chiar trimiși la muncă în Siberia ca plată a despăgubirilor de război impuse României de Uniunea Sovietică. Ei sau urmașii lor au revenit în țara în care s-au născut ori în care își au originile îndată după căderea comunismului. Nu pentru a-și revendica cine știe ce proprietăți confiscate abuziv, ci pentru a-și revedea meleagurile natale. E adevărat, puțini au luat decizia de a se întoarce cu totul în România, însă revin periodic aici profitând de dreptul la liberă circulație a oamenilor și ideilor . Drept pe care l=a îngăduit și stimulat însăși ideea europeană. O idee a cărei durabilitate a fost ieri reafirmată într-unul dintre cele mai frumoase, mai europene orașe ale României.
În aceeași zi în care Europa își reafirma la Sibiu unitatea, un partid politic din România, urmaș ideologic și faptic al comuniștilor, partid al cărui lider pare a semăna din ce în ce mai mult cu Stalin, Gheorghiu Dej, Ceaușescu, Bokassa sau Maduro, a convocat tot într-un oraș cu maximă încărcătură simbolică pentru România, un miting. Miting al cărei rost și efect a fost dorința de a împărți România în două.
Numitul Dragnea Liviu Nicolae a simțit nevoia să dea ordine, să își arate puterea, capacitatea nu de a construi, ci de a mobiliza oameni, adesea cu de-a sila sau contra-cost. De a minți și de a-și bate joc mai întâi de ieșenii care i-au respins categoric și demn și pe el, și pe aghiotanții lui în urmă cu vreo câteva săptămâni.
Dragnea și PSD au vrut să își bată ieri joc deopotrivă de opțiunea europeană a României O țară pe care el, Dragnea, dar și pitecantropi de genul Manda, Vasilescu, Plumb, Pleșoianu, Nicolicea, Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu vor să o scoată din Europa.
Dovedind încă o dată că nici el, insul cu veleități de dictator și fără nici cea mai mică urmă de europenism, nici cei care îi stau în preajmă nu au învățat nimic din istorie. O istorie căreia acum Dragnea și PSD vor să i se opună. Să o încalece și să o batjocorească. Dar să batjocorească și viitorul României. Votul din 26 mai le poate zădărnici amarnic planurile.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here