Corespondenta din Canada : Cum pot parintii influenta destinul propriilor copii

  166
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Ar trebui sa stie orice parinte ca primii 7 ani de acasa vor influenta intr-un mod hotaritor destinul nostru. Si asta pentru ca tot ce vom vedea si auzi in acesti ani se va constitui intr-un program ce ne va controla gindirea si actiunile de mai tirziu. Ceea ce vom vedea si auzi in casa parinteasca in primii ani de viata va constitui cu siguranta codul sau tiparul viitoarelor noastre manifestari, sau intreprinderi. De aici pornesc victorii sau nenorociri, de aici se vor initia succese sau esecuri. Si stim cu totii citi tineri se ratacesc in viata si apuca calea disperarii in alcool si droguri pentru ca au vazut acelasi lucru in familie, sau pentru ca n-au avut sprijin moral sau incurajare.

  Imi amintesc cum imi spunea mama in repetate rinduri: “Ma copile, capul plecat sabia nu-l taie, sau Fii supus ca sa te placa lumea”, si multe alte bazaconii pe care la rindul ei le mostenise tot de la parinti.

  Acuma fie vorba intre noi, credeti ca o persoana indoctrinata cu chestii din astea si capul plecat va reusi in viata mare lucru? … Va dau tot eu raspunsul, NU! In nici un caz. O atitudine umila, un cap plecat la nesfirsit nu va va ajuta prea mult in viata. Din cauza asta copiii de oameni educati vor reusi in mare parte, pentru ca vor primi de mici programul sau softul ce-I va impinge spre succes. Ei vor fi invatati de mici ca totul e posibil pentru ei prin educatie si vointa, ei vor fi invatati de mici cu un program de viata riguros in care nimic nu este la intimplare, unde nimic nu e lasat in voia soartei. Mediul ce ne inconjoara, fie familie sau dascali sau prieteni va fi acela ce ne va modela tiparul de gindire, ce in final ne va impinge sau forta la actiune.

  Masura in care ati realizat acest mecanism de baza, acest motor al vietii este masura constiintei voastre sau gradul de constientizare a tot ce va inconjoara. Ma intreaba multa lume cind vin in vizita la mama, “Vai draga ce te-ai schimbat, dar ce aveti acolo de va merge asa de bine?” Raspunsul e simplu, e mediul inconjurator sau ambianta, e civilizatia in sine; asta in ciuda faptului ca mincarea e mai proasta aici si ne lipsesc si prietenii si multe altele. DA, civilizatia ne face sa aratam mai bine, ne lumineaza chipul.

  Si acum sa revenim la punctul nostru fierbinte, si anume cum putem scapa de invidie si economisi energiile risipite de aceasta emotie distrugatoare. Remediul este simplu caci natura creaza prin contraste, alb si negru, rece si cald, bun si rau sau invidios ori increzator in propria persoana. Da, iata ca v-am dat deja raspunsul; Deci pentru a va stapini si ulterior vindeca invidia va trebui sa va dezvoltati respectul pentru propria persoana. Va trebui sa va claditi acest respect prin realizari personale bineinteles, prin a va consolida mindria pentru propria persoana. Deci pur si simplu deveniti mindrii de voi insiva prin realizari personale indraznete si nu la intimplare si fara motiv ca aia se chiama fudulie si-i sora cu prostia.

  Acest lucru este la indemina oricui, nu trebuie sa ajungeti in spatiu sau pe Everest, incepeti prin a cultiva o planta deosebita, a scrie o poezie sau o carte, sau de ce nu, a vizita Partenonul sau Columna lui Traian. In articolul viitor am sa va arat cum sa scrieti o carte pe care s-o puteti vinde fara ajutorul editurilor (ca oricum nu se pricep la business), sau cum sa initiati o entrepriza sau afacere.

  Aceste lucruri vor fi analizate mult mai in detaliu in viitoarea mea carte “RETETA SUCCESULUI-10 INGREDIENTE PENTRU A REUSI IN ROMANIA” carte la care inca mai lucrez, caci dupa cum va spuneam mai inainte, pentru a fi mindru sau multumit de tine va trebui sa dai afara tot ce ai mai bun, iar aceasta carte se vrea a fi tocmai quintesenta a ceea ce m-a propulsat pe mine in viata, atit material cit si spiritual.

   

  Dan Danila – Calgary, Canada

  www.dandanila.com


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here