Crai Nou : Consiliul Local Rădăuţi a fost reconstituit din 12 supleanţi

  311
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

   Bogdan Loghin este noul viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului

  Începând de joi, municipiul Rădăuţi are Consiliu Local.

  Şedinţa de reconstituire a deliberativului în baza OUG 41/2015 a avut loc joi dimineaţă, în prezenţa prefectului Constantin Harasim.

  Astfel, Consiliul Local al municipiului Rădăuţi, care a fost dizolvat de instanţă în 31 martie 2015, a fost reconstituit din 12 supleanţi, care au depus jurământul de consilieri.

  Noul CL Rădăuţi este format din cinci consilieri locali PSD, trei din fostul PNL, doi din fostul PDL şi câte unu din UNPR şi PPDD.

  În urma alegerilor locale din 2012, Consiliul Local Rădăuţi era format din 19 membri, nouă consilieri PDL, opt consilieri USL, din care patru PSD şi patru PNL, precum şi câte un consilier de la UNPR şi PPDD.

  La reconstituirea noului consiliu local, în baza OUG 41/2015, de pe lista fostului PDL mai erau doar doi supleanţi, şi aceia rezerve, care să poată face parte din această structură.

  În prima şedinţă a noului CL Rădăuţi s­a votat şi viceprimarul care va avea atribuţii de primar, fiind ales consilierul PSD Bogdan Loghin, care a obţinut şapte voturi. Contracandidatul său a fost Toader Ciobîcă, din partea PNL, care a fost votat de cinci consilieri.

  Noul viceprimar cu atribuţii de primar a declarat că speră ca împreună cu consilierii să lucreze bine pentru binele oraşului.

  La Rădăuţi s­a înregistrat o premieră naţională, fiind pentru prima dată când un consiliu dizolvat se reconstituie.

  Guvernul a emis, în urmă cu două săptămâni, o ordonanţă de urgenţă prin care se modifică Legea administraţiei publice locale, astfel încât un consiliu local dizolvat se poate reconstitui din supleanţi.

  Consiliul Local Rădăuţi a fost dizolvat prin hotărâre definitivă a Curţii de Apel Suceava în data de 31 martie, iar, potrivit legislaţiei, Guvernul trebuia să organizeze alegeri parţiale pentru alegerea unui nou consiliu local. Municipiul Rădăuţi a rămas fără conducere după dizolvarea consiliului local în condiţiile în care primarul, Aurel Olărean, este suspendat din funcţie din septembrie 2014, fiind arestat preventiv, iar apoi trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

  El a fost trimis în judecată în octombrie 2014 şi a rămas în arest preventiv până la începutul lunii mai, când a fost plasat în arest la domiciliu, iar apoi instanţa din Cluj-Napoca a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

  Funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a fost deţinută, până în martie 2015, de un viceprimar cu atribuţii de primar, dar, după ce Consiliul Local Rădăuţi a fost dizolvat de Curtea de Apel Suceava, conducerea primăriei a fost asigurată, cu atribuţii limitate, de secretarul interimar care în 27 aprilie şi-a încetat mandatul.

  Pentru ca municipiul Rădăuţi să aibă o conducere, Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a făcut posibil ca prefectul să numească, temporar, un secretar al localităţii.

  Secretarul municipiului Rădăuţi este Marinică Sofroni, fost secretar al comunei Frătăuţii Noi, care a câştigat şi concursul pentru acest post.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here