Acasă Istorie Dezvaluiri Cronica Giurgiuveana : Primarul giurgiuvean “Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA!”,…

Cronica Giurgiuveana : Primarul giurgiuvean “Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA!”,…

309
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Primarul giurgiuvean “Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA!”, cercetat de DNA, dar protejat de Parchetul de pe langa Judecatoria Bolintin Vale

În ultimul an, către șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, au ajuns mai multe sesizări privind numeroasele ilegalități “regizate” de către unii primari din județul Giurgiu, în special cele ce vizează anumite afaceri imobiliare.

Unul dintre cei mai controversați edili din județul Giurgiu este cel al comunei Ogrezeni, Jean Jipa, care este acuzat pentru mai multe inginerii imobiliare, dar și pentru delapidare și abuz în serviciu. Cu toatea acestea, primarul Jean Jipa continuă să fie „vătaful” comunei Ogrezeni, iar primăria a devenit practic propria sa firmă, pentru că, potrivit informațiilor noastre, este protejat de către un anumit procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale. Mai trebuie precizat că Jean Jipa este edilul giurgiuvean care, anul trecut, a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria “În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale). “Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! și p-ăla de la București!” (vezi FOTO).

Operațiuni frauduloase cu file CEC 

Pe rolul Judecătoriei Bolintin Vale este tergiversate, de aproape doi ani, dosarul nr. 223/192/2016,  privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu de către primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa, contabilul Elena Ilie și casierul Gheorghe Lazăr. Practic, acest dosar s-a constituit pe baza unui audit al Curții de Conturi a României efectuat în 2014 la Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Ogrezeni-Giurgiu, în urma căruia „s-au constatat mai multe nereguli, unele de natură administrativă, altele apreciate ca intrând în domeniul încălcării legii penale”. „Pentru a face posibilă însușirea de bani, contabilul, casierul și primarul unității administrative teritoriale comuna Ogrezeni, jud. Giurgiu, au înscris date false în unele dintre tipizatele CEC (pe cotorul cecului apare o sumă, iar pe fila cec depusă la bancă o altă sumă). Unele dintre tipizatele cec nu au fost falsificate, însă suma din Trezorerie nu a fost înregistrată în registrul de casă (nu a fost evidențiată), fiind însușită”, se menționează în raportul de audit.

Practic, auditorii de conturi spun că “în urma verificării tuturor operațiunilor de ridicare de numerar din trezorerie s-au constatat un număr de 13 file cec care au înscrise pe cotor sumă diferită de cea ridicată din trezorerie (cea înscrisă pe filă detașabila a cecului), în urmă acestei operațiuni frauduloase rezultând o diferență de 590.022 de lei, sumă ridicată din trezorerie, dar neînregistrată”. În rechizitoriul Judecătoriei Bolintin Vale se mai menționează că „inculpatul Jean Jipa s-a prevalat de dreptul de tăcere și a refuzat să dea o declarație în fața organelor de urmărire penală cu privire la acuzațiile care i-au fost aduse”. Însă, prin Ordonanța din 27.01.2016 s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe opt autovehicule ale suspectului Jean Jipa: Porsche Cayene (GR-13-JYP), Kawasaki (GR-12-JYP), Honda (GR-95-JYP), Cagiva (GR-88-JYP), Volkswagen (GR-74-JYP), Ford Tranzit (GR-75-JYP), Volkswagen Transporter (GR-73-JYP) și Volkswagen Passat (B-73-JYP) și a unui teren extravilan în suprafață de 2.200 mp). Însă, potrivit informațiilor noastre, sechestrul este cam praf în ochii curioșilor, autovehiculele respective zăcând prin bălării.

Rolul procuroarei Tecoi și actul de cultură

Potrivit informațiilor noastre, mai multe dosare ale edilului Jean Jipa, aflate pe rolul Judecătoriei Bolintin Vale, sunt blocate de către procuroarea Eugenia Tecoi, al cărui fiu este angajat, de câteva luni, chiar la Primăria Ogrezeni. „Cum e posibil să transferi peste noapte 100 de hectare din extravilan în intravilan? Este protejat de către cei de la Judecătoria Bolintin Vale, iar fiul procuroarei Tecoi a fost angajat la Primăria Ogrezeni de Jipa, fiind chiar consilierul lui personal”, a precizat, pentru PUTEREA, omul de afaceri Marian Dănăilă. El este cel care a făcut mai multe sesizări către DNA, dar și către alte instituții de forță ale statului, împotriva primarului din Ogrezeni. În replică, edilul Jean Jipa a declarat pentru PUTEREA că “singura mea deviză este integralitatea și imparțialitatea”, iar banner-ul afișat pe clădirea primăriei Ogrezeni era “un citat dint-un act de cultură” .

 

Ion TELEANU 

Aparut in:  Puterea


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here