Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Cuget Liber – Păţania incredibilă a unui constănţean: cum l-au lăsat...

Cuget Liber – Păţania incredibilă a unui constănţean: cum l-au lăsat RAR-ul şi Poliţia fără maşină

154
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Autor: Andra RAFTU
Marian Peiu

Păţania incredibilă a unui constănţean: cum l-au lăsat RAR-ul şi Poliţia fără maşină - fondluptacubiroctratia-1434995767.jpg

Un bărbat din Constanţa a simţit pe propria piele ce înseamnă să ai de-a face cu instituţiile rigide şi pline de birocraţie ale statului român.

Păţania lui Marian Peiu a început în luna martie a acestui an, când şi-a cumpărat din Germania un autoturism marca Mercedes Smart For Two. După ce a semnat actele, bărbatul a plătit asigurarea, impozitul către statul german şi restul actelor necesare, totul în maximum 40 de minute. În momentul în care a ajuns în ţară, Marian Peiu şi-a dat seama că România chiar este ţara tuturor posibilităţilor.

De două luni, Peiu spune că trăieşte un coşmar şi nu îşi doreşte decât să se trezească. La jumătatea lunii aprilie, acesta s-a dus la Registrul Auto Român pentru a-şi înmatricula autoturismul. „Pe 14 aprilie am fost cu maşina la Registrul Auto Român ca să fac toate formele legale pentru a o înmatricula. A doua zi când m-am dus să ridic actele mi s-a spus că maşina e furată şi că a fost anunţată poliţie. A venit un domn de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi un agent de la Garda de Coastă. Mi s-a spus că în urma fişei de la RAR, maşina figurează ca fiind furată, astfel că mi-a fost reţinută. Fără ordonanţă de reţinere sau un act legal. Mi-au luat cheile, actele, m-a pus ofiţerul de la IPJ să stau în dreapta şi a condus el până la sediul Gărzii de Coastă. Acolo am dat declaraţii şi mi s-a întocmit un proces verbal cu privire la faptul că îmi reţin autoturismul. Pe 17 aprilie am fost contactat şi mi-a spus că Interpolul a declarat că maşina nu este furată şi că totul este o greşeală de serie şi o să o primesc înapoi în cinci zile”, a declarat Marian Peiu.

Cercetat pentru tăinuireA aşteptat să fie contactat, însă în zadar, spune el. Peiu a făcut mai multe plângeri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în speranţa că îşi va primi maşina mai devreme. El a precizat că dosarul lui în care era cercetat pentru comiterea infracţiunii de tăinuire i-a fost repartizat unui procuror care se afla în concediu, astfel că trei săptămâni a tot aşteptat.

„Pe 21 mai s-a dat ordonanţă de la Parchet că maşina nu este furată şi că sunt scos de sub urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de tăinuire. M-au sunat de la Garda de Coastă că îmi returnează maşina şi pe 4 iunie am fost la sediul lor, mi s-a făcut un proces verbal şi trebuia să plec cu maşina. Când a fost reţinută, avea număr de înmatriculare, asigurare, toate actele în regulă. Între timp au expirat. Atunci am întrebat cum o duc acasă? Şi mi s-a ridicat din umeri. Am plătit o platformă, am luat maşina şi am cerut actele. Răspunsul a fost halucinant: «Păi…nu-s la noi. Sunt la Parchet». Am fost la Parchet şi am făcut o altă plângere ca să primesc actele”, a povestit Marian Peiu.

Nervi şi bani aruncaţi de pomană . Când totul părea să se liniştească şi lucrurile să se aşeze pe un făgaş normal, situaţia a cunoscut o nouă întorsătură. Bărbatul s-a înarmat cu forţă şi pe 15 iunie s-a prezentat iar la RAR pentru a se putea bucura de achiziţia făcută. „Am stat la coadă, mi s-au făcut poze şi am aşteptam să îmi dea maşina. M-am înşelat. Răspunsul a fost «Nu se poate…». Atunci am înnebunit şi am întrebat ce nu se poate. Mi-au spus că maşina figurează ca fiind furată. I-am întrebat dacă au anunţat IPJ în acest caz şi mi s-a răspuns că da. M-am gândit că va veni cineva şi problema se va rezolva repede, dar m-am înşelat. De la poliţie le-au răspuns că ei nu se mai întorc pentru maşina asta. Am sunat la Garda de Coastă şi am vorbit cu agentul care s-a ocupat de caz. Mi-a zis că atunci fusese scoasă de Interpol şi nu ştie de ce apare iar ca fiind furată”, a spus indignat constănţeanul.

Bărbatul a chemat o altă platformă ca să îşi ducă maşina acasă şi este hotărât să nu renunţe. „Voi face o nouă plângere la Parchet şi sper să se rezolve problema”, a mai declarat Peiu. În momentul de faţă, auto-turismul nu poate fi înmatriculat deoarece în evidenţele Interpolului apare ca furată.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here