Acasă Informatii Informatii DNA Cuget Liber : Poliţişti corupţi! Nouă terenuri şi un SUV dintr-un...

Cuget Liber : Poliţişti corupţi! Nouă terenuri şi un SUV dintr-un salariu de poliţist

303
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Autor: Andra RAFTU
Fiecare pădure are uscăciunile ei, dar cea din curtea Ministerului Afacerilor Interne parcă s-ar afla doar într-un singur anotimp – toamna.

În numai o zi, procurorii constănţeni au luat pe sus doi poliţişti care au cerut şi primit mită. Dacă unul dintre ei, agentul şef adjunct din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa, Cicerone Dincă, s-a întins la sume de mii şi mii de euro, agentul de poliţie Adrian Ciprian Moldoveanu, din cadrul Postului de Poliţie Mihail Kogălniceanu, s-a limitat la câteva sute de euro şi un telefon mobil.

Un alt agent de la Poliţia Locală din Mihail Kogălniceanu, Andrei Alexandru Coman, este şi el implicat în unul dintre cele două cazuri. Indiferent de sumă, poliţiştii şi-au pătat uniforma, au făcut de râs instituţiile şi au aruncat pe apa sâmbetei ani mulţi de muncă. Faptul că au fost prinşi luând mită nu este tocmai o noutate, deoarece nu sunt primii şi nici ultimii. Surprinzător este faptul că agentul şef adjunct din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa, Cicerone Dincă, a reuşit să îşi cumpere dintr-un salariu de poliţist mai multe imobile şi un auto-turism de lux.

Potrivit declaraţiei de avere din 2015, poliţistul a câştigat în cursul anului trecut 36.000 de lei, iar soţia sa, care este asistentă medicală, 22.000 de lei. Criza nu i-a atins deloc, deoarece cei doi

şi-au cumpărat în decurs de câţiva ani patru apartamente în Constanţa, trei case în Lumina, o casă de vacanţă la Tulcea, un teren agricol la Năvodari şi un autoturism SUV Dodge Nitro. Tot potrivit declaraţiei de avere, cei doi au câştigat din chirii 10.000 de lei şi din faptul că au dat terenul în arendă, încă 2.000 de lei.

I-a cerut bani patronului de la Beirut Agent şef adjunct Cicerone Dincă a fost prezentat, ieri după-amiază, magistraţilor Tribunalului Constanţa cu pro-punere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Completul de judecată a decis să îşi petreacă următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Poliţistul a fost prins în flagrant în timp ce primea 22.000 de euro mită de la omul de afaceri George Karam, cel care l-a şi denunţat în această cauză. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anti-corupţie Constanţa, poliţistul ar fi cerut în mod repetat, bani, maşini şi mobilier. Poliţistul urma să intervină pentru ca procurorii să dea o soluţie favorabilă în dosarul în care trei fete au murit după ce restaurantul Beirut a ars. Oamenii legii spun că, iniţial, Dincă a cerut 10.000 de euro, iar apoi a crescut suma la 22.000 de euro şi mobilier în valoare de 6.000 de euro.

Şantajat de poliţişti Alţi doi poliţişti au fost luaţi pe sus de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa după ce au cerut mită unui bărbat din localitate. Pe 7 iulie, individul a sunat la Direcţia Generală Anticorupţie şi a reclamat că a fost şantajat de un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Mihail Kogălniceanu. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a fost prins în martie 2014 circulând fără permis. Agentul de poliţie Adrian Ciprian Moldoveanu şi poliţistul local Andrei Alexandru Coman sunt cei care l-au oprit în trafic. Pe perioada cercetării, agentul de poliţie a încercat să îl şantajeze pe inculpat.

„Au fost prinşi în flagrant după ce au pretins şi primit de la un denunţător suma de 600 de euro şi un telefon mobil marca Iphone 6, în scopul de a nu-şi exercita, în mod corespunzător, atribuţiile de serviciu, precum şi de a crea o situaţie favorabilă cu ocazia unui proces penal aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa”, au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Mai exact, în schimbul banilor, poliţistul local, care era martor în dosar, urma să îşi schimbe declaraţia în instanţă. Cei doi au fost reţinuţi pentru luare de mită, abuz în serviciu şi şantaj. Procurorii au decis ca Andrei Alexandru Coman să fie cercetat sub control judiciar, iar Adrian Ciprian Moldoveanu a fost prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here