Acasă Jurnalul Bucurestiului Colţul specialistului Cum minte cu nerusinare mass media din SUA despre drona ultrasofisticata RQ-170...

Cum minte cu nerusinare mass media din SUA despre drona ultrasofisticata RQ-170 “pierduta” in Iran!

1113
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

La inceput au negat evidenta, in ciuda faptului ca toate televiziunile din Iran au prezentat drona capturata in nordul Iranului, in localitatea Kashmar, in apropierea unor facilitati nucleare iraniene aflate nu intamplator in apropierea punctului de aterizare a dronei, in ample reportaje si au publicat si poze cu aeronava din diverse unghiuri:

127770-iran-us-drone

Apoi autoritatile militare au spus ca lor nu le lipseste nici o drona si ca dronele din zona respecta(?!) toata legislatia internationala  in vigoare s zboara numai in zonele internationale, ca …!

129999-iran-us-drone

Capturarea dronei a facut insa subiectul unei amplu documentar prezentat amplu la televiziunea iraniana:

Intre timp CIA si-a dat brusc seama ca drona e a lor si ca le lipseste din inventar. Ce poate fi mai interesant decat o drona a CIA capturata de o tara care nu e chiar tocmai cel mai bun prieten? Mai ales dupa ce licuricii i-au umplut de rahat prin toate mijloacele si metodele oferite de mass media, cand le-au doborat un avion de pasageri plin ochi cu civili (peste 230 de oameni pierzandu-si atunci viata!) si nu si-au cerut nici pana azi scuze oficiale, cand au construit scutul de la Deveselu ca sa ne apere de rachetele venite din … Iranul cel rau (prost sa fi, sa crezi o asemenea gogorita!), cand s-au implicat activ in destabilizarea Iranului ani de zile cand … si lista e foarte lunga!

irandrone1

Drona are deci absolut tot ce-i trebuie, inclusiv coduri de acces si tot tacamul. Iar imaginile prezentate la televiziune au aratat ca aceasta drona prezenta doar o usoara concavitate pe aripa stanga. Ceea ce inseamna ca aterizarea nu a decurs chiar perfect. Nu degeaba insa, la decodarea aparatului a venit si o echipa de specialisti … chinezi, specialisti militari cu experienta in tot ceea ce inseamna clonare de tehnologie militara.

id

Si China chiar are exact antidotul la absolut orice fel de protectie ar fi avut drona americana! Vezi si cazul avionului superinvizibil F-35 care avea superprotectie si totusi J-20 arata destul de bine, nu-i asa? Identic din toate punctele de vedere dar cu mai putine probleme decat are F-35, asta spre bucuria chinezilor si stupoarea americanilor. Asa ca si armata chineza a avut atunci acces la tot ceea ce inseamna tehnologie din drona respectiva, la acel moment. Si nu numai ei ci si tarile BRICS, ceea ce inseamna ca si Rusia si India, tari cu fizicieni si matematicieni extrem de bine pregatiti si talentati, cu mult peste tot ceea ce se face in SUA in materie de scoala, tara ce-si importa cam 90% din capete din tarile exportatoare (candva) de creiere si care acum au mai redus robinetul, de cand cu criza din 2008, realizand ca solutia sta in alta parte.

Asa ca, americanii, dupa ce au mai stat un pic si s-au mai gandit un pic, au cerut Iranului sa le returneze … drona pierduta. Cum au facut asta? La televizor, prin intermediul Presedintelui Obama! Care evident ca a fost refuzat politicos!

Intre timp, in ciuda amenintarilor si asigurarilor venite din partea oficialitatilor americane cum ca drona e mult prea … sofisticata si ca o tara a lumii a III-a nu are cum sa bla, bla, bla, inginerii iranieni si-au facut treaba (se numeste reverse engineering) si … au clonat atat drona cat si continutul software – integral. L-au si tradus in limbile tarilor care au participat la proiect, dupa cum arata cateva videoclipuri de pe Youtube. Sa fie mai accesibila interfata, nu de alta …

http _mashable.com_wp-content_uploads_2014_11_iran-drone

Probabil ca trenul de aterizare nu a vrut sa iasa la aterizare si pe burta aeronavei sunt cateva zgarieturi si rupturi in fuselaj, avarii care insa nu au afectat zona de interes insa. Iar in materie de tren de aterizare, expertiza e deja la indemana oricui!

Pentru ca drona nu a fost adusa la sol in urma impactului cu o racheta ci a fost “preluata” de inginerii IT prin preluarea partiala sau totala a tuturor comenzilor aeronavei si aceasta a fost adusa intact la sol fiind aterizata in una din bazele militare iraniene! Surpriza, surpriza! Nu-i asa?

Aceasta parte a fost insa puternic negata de partea americana care dupa ce au vazut clonele au inceput sa cerseasca din nou drona initiala! Prea tarziu! Mult prea tarziu! Oricum amuzanta poveste!

Intre timp si o drona israeliana la fel de sofisticata ca si precedenta americana a avut aceeasi soarta si a fost si ea capturata tot de inginerii din Iran. Care au trecut evident la treaba! Rezultatul in cateva luni. Dupa ce vin si specialistii din China!

Asa ca acum iranienii au prezentat tot la televiziunile lor si rezultatul muncii lor (chinezii inca nu!):

2014_11_12_a5_IranDone.e2fe4

O clona mai rapida decat originalul, mai usoara si deci si mai evoluata decat “originalul” a fost creata de specialistii iranieni. Bravo lor!

Evident ca tehnologia din drona capturata a fost folosita si in alte proiecte militare, ca doar iranienii sunt extrem de ingeniosi. Asa ca un salt tehnologic a fost realizat cu “ajutorul” indispensabililor fuduli. Si ce poate fi mai interesant decat sa te fugareasca propria drona … clonata?

us drone in iran

Dupa aceasta situatie, americanii au inceput sa caute solutii de autodistrugere a partii electronice in caz de captura. DUPA! Adica mult prea tarziu …

-*-

Oare Romania nu merita si ea sa aiba o armata de temut, bine inzestrata si nu de marimea unui stadion, plina de mercenari dornici sa-i serveasca pe straini si interesele acestora oriunde in lume, in toate teatrele de operatiuni deschise de acestia in goana lor dupa … democratie (si jaf), teatre in care militarii sunt vesnic “invitati” sa participe pe salarii de mizerie si sa moara pentru interesele obscure ale licuriciului?


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here