Acasă Uncategorized Cum am reușit să am o recoltă bio cu roșiile FLORIAN, întâlnite...

Cum am reușit să am o recoltă bio cu roșiile FLORIAN, întâlnite la INDAGRA, anul trecut

143
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cu toții căutăm roșii românești. Să fie gustoase, coapte natural, să aibă, mai exact, gustul acela inconfundabil din copilărie, când roșiile erau roșii înăuntru, pentru că Ethrel, (otrava aceea cu care sunt injectate ca să se coacă peste noapte), nu se inventase.

Nu știu cum și unde le-am mai putea găsi exact pe acelea. Nu știu dacă ar mai fi nevoie. Anul trecut, la INDGRA, am cumpărat câteva plicuri de semințe bulgărești FLORIAN, pentru că domnii de la companie veniseră cu ghivecele în care n-am putut să nu admir tulpinile cât un stat de om, cu roadele roșii sau roze, care mai-mai rupeau vrejurile. Și ce mai vrejuri…Puternice, înalte, ca în povestea lui Jack, doar în loc de fasole erau roșii.

Ce cele din imagine…Doar ca cele din aceste imagini sunt roșii din recolta mea din această vară, din semințele Florian.

În martie când le-am semănat în răsadnițe, în aprilie, când erau mărișoare, iar apoi în mai, când le-am luat din răsadnițe și le-am plantat în grădină, speram să iasă ceva din ele. Gândul ne era la vrejurile puternice cu fructe cât pepenii galbeni, de la standul Florian, dar, noi știam că le vrem bio, și n-o să le facem chiar așa de mari.

Dar mari au crescut ele, cât au vrut. S=au mulțumit cu gunoiul de grajd aplicat inițial, la răsădire și cu apa ploilor. Au fost foarte cuminți și nu s-au îngălbenit- așa cum făcuseră alte roșii, din alte semințe, din alți ani. Au stat cu frunze verzi și roade dulci (acrișoare) tot timpul, din august când s-au copt până acum, în noiembrie când mai că a dat bruma!

Bucuria mare de a avea cea mai buna recolta din ultimii ani a fost dublata de faptul ca recolta a fost si bio. Aceste minunate fructe s-au copt in ritm acceelrat si s-au multumit doar cu apa cu care le udam si ploaia din cer. Le-am stropit cu zeamă de bordeleză doar de vreo 2 ori, cand erau in floare.

In ritmul in care frumoasele fructe roșii se coceau, nu reușeam să le mâncăm. Am făcut bulion de vreo 6 ori, salate pe iarnă, murături, zacuscă. Am dat la prieteni, vecini. A fost cel mai bogat an în roșii, pe care mi-l amintesc în ultimii 30 de ani. Și bio. Au fost minunea verii. Minunile noastre roșii.

Semințele le putem lua în acest an de la INDAGRA. Daca nu ajungem acolo, le putem cumpăra on line.

 

Seminte de tomate dar roz, Florian, 250 seminte

Seminte de tomate dar roz, Florian, 250 seminte
Seminte de tomate dar roz, Florian, 250 seminte
Seminte de tomate dar roz, Florian, 250 seminte
Seminte de tomate dar roz, Florian, 250 seminte
Invata sa gradinaresti!
Partener SemPlus
Ai o fitofarmacie, magazin, florarie sau esti producator? Inregistreaza-te si vezi pretul tau special.
 • Stoc:STOC DEPOZIT: disponibil imediat
Catalog produse Florian

Descriere

Rozov Dar este un soi nou productiv cu gust tipic autentic al tomatelor bulgaresti de la Florian, Bulgaria. Soiul de tomate Rozov Dar este nedeterminat, mediu timpuriu spre tarziu tip inima de bivol gigant. Plantele sunt mediu, spre puternic dezvoltate cu tulpina groasa. La maturitate fructele sunt de culoare roz, in forma de inima cu striatii in partea superioara spre codita, mari spre foarte mari cu greutatea de 400-800 grame ajungand la 1 kg. Tarie medie a fructelor, cu foarte putine seminte si calitati gustative deosebite face ca soiul de tomate Rozov Dar sa fie unul excelent.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here