Acasă Colţul specialistului Nutritionist cunoastelumea.ro – Profesor de la Harvard :

cunoastelumea.ro – Profesor de la Harvard :

798
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 Atenție la uleiul de nucă de cocos! E „otravă pură”!

În timpul conferinței intitulată ” Uleiul de cocos și alte erori nutriționale “, Karin Michels, directorul Institutului de Prevenire și Epidemiologie a Tumorilor de la Universitatea din Freiburg și profesor la Harvard a explicat foarte concis de ce uleiul de nucă de cocos NU este sănătos. Conform acesteia, uleiul de cocos ar fi mult mai periculos decât untura doarece conţine aproape în totalitate acizi graşi saturaţi.

Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică arată că persoanele care consumă în mod obișnuit brânză, lapte integral și alte produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi, produse cu conținut ridicat de acizi grași saturați, nu prezintă un risc în dezvoltarea unui atac de cord, accident vascular cerebral sau o altă boală decât cei care evită astfel de produse.

În schimb cei care consumă regulat produse în care se găsește ulei de cocoS pot dezvolta aceste afecțiuni mult mai ușor, deoarece uleiul de nucă de cocos conține aproximativ 80% grăsimi saturate, cam cu o treime mai mult decât untul, în care regăsim în proporție de 52% aceste grăsimi. Această cantitate excesivă crește colesterolul, ceea ce cauzează numeroase boli de inimă. Medicii spun că nu ar trebui consumate mai mult de 13 grame de grăsimi saturate pe zi, iar din acest motiv uleiul de cocos poate fi înlocuit cu uleiul de măsline sau de rapiță.

Uleiul de cocos este un ulei vegetal care se extrage din miezul de nucă de cocos uscat, cunoscut sub denumirea de copră. Poate fi folosit ca ulei de bucătărie, sau în industria cosmetică pentru fabricarea unor săpunuri și creme. În bucătărie este folosit în special în Asia, unde bucătarii preferă acest tip de ulei deoarece nu influențează mâncarea din punct de vedere al gustului. Uleiul de cocos are un gust neutru, nu miroase și se comportă foarte bine la temperaturi ridicate de 200 grade Celsius. Este folosit îndeosebi pentru preparate prăjite atunci când se dorește evidențierea unei arome sau a unor condimente specifice.

sursa: https://www.sciencealert.com/myth-that-coconut-oil-is-healthy-busted-by-harvard-professor
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here