Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Curs de … vanzatori

Curs de … vanzatori

395
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ei bine dragii mei, am facut-o si pe asta: am fost la un curs de specializare in tehnici de vanzare. Mi-am rezervat timp de o saptamana bucuria de a ma initia in tehnici avansate de … vanzare. Ce a iesit o sa vedeti. Curand.

Individul, trainerul, probabil proaspat scapat de la 9, a gesticulat si a scos sunete guturale exact ca o maimuta doua ore pe zi, timp de o saptamana. Dupa 3 zile mi-am luat singura campii, la propriu si am facut o pauza. Apoi m-am dus din nou. Nu se schimbase nimic. Individul gesticula si vorbea de zici ca era in jungla amazoniana si mai multe nu. N-am inteles de ce trebuia sa urle si sa gesticuleze in halul asta nici acum cand mi-am mai revenit si nu mai trebuie sa ma duc.

Asa ca am tras o concluzie zdrobitoare. Daca faci mai multe cursuri cu unul ca asta sigur la sfarsit iti iei vreo diploma de “trainer” si incepi sa dai din maini mai ceva ca el, doar, doar reusesti sa-ti iei zborul din sala si din zona … si sa ajungi undeva, cumva in raiul vanzatorilor si nebunilor de legat.

Tipul ne-a explicat ca el nu are stare, ca nu poate sa traiasca daca nu vinde ceva, ca e jale si foc si para toate la un loc, dar mai ales cand da peste un client care i se impotriveste, ca foloseste de la hipnoza la NLP, ca este un fel de guru in NLP, ma rog … din punctul meu de vedere se pare ca nu a reusit sa ma convinga decat de un singur lucru: ca unii dintre noi au coborat ceva mai greu din copac in timp ce altii au facut-o cevaaaa mai devreme. El insa sigur a facut-o tarziu de tot! Poate ca un pic prea tarziu.

Si avea omul nostru la diplome si titluri de nu incapeau pe o foaie A3 fata verso!

Si mai avea omul nostru si o gesticulatie in totala contradictie cu ce exprima fata sa de te pufnea rasul sau plansul, dupa caz.

Unii din sala mai sa lesine de emotie, mai ceva ca la Michael  Jackson la concert. Altii erau deja pe calmante sa nu inceapa si ei sa faca la fel. O categorie extrem de restransa, din mijlocul salii, privea si nu intelegea la ce se uita. Spectacol grotesc de mima si pantonima, insotit de tipete scurte si exclamatii burlesti, toate reunite sub titlul pompos de curs aprofundat de tehnci de vanzari.

Daca ai vazut un astfel de circ sincer nu merita sa te mai duci si la altul iti spui. Dar nu e asa. Cum s-a terminat si a inceput sa stranga menajeria din sala, cum ropote de aplauze ca pe vremea impuscatului au rasunat voios in sala.

Sper sa-mi iau un bilet de Africa data viitoare si sa admir o maimuta in habitatul ei natal. Sigur va avea un mai mare impact asupra mea decat acest spalat pe creier cu diplome de spalat pe creier si atestat tot de spalat creiere. Si tot sincer sper ca Balaceanca sa mai aiba locuri cand o fi nevoie, cat de curand cred, altfel acest individ va umbla inca mult timp liber in societate si e periculos rau … da rau de tot. O sa consider totusi cursul prin latura opusa, adica exact cum nu trebuie sa te apropii de un potential client, altfel risc enorm sa ma considere sau agresor sau mai rau, dili dili si sa ajung inaintea individului la …


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here