Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Danemarca cea mai puțin coruptă țară din lume

Danemarca cea mai puțin coruptă țară din lume

404
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Danemarca este cea mai puțin coruptă țară din lume, în funcție de Indicele de corupție acordat de către Transparency International

În conformitate cu Indicele de Percepție a Corupției (din 2012), Danemarca este cea mai puțin coruptă țară. Indicele clasifică țările pe o scară de la 0 (extrem de corupt) la 100 (foarte curat). Nici o țară nu are un scor perfect și două treimi din țările în studiu sunt sub 50.

large

Organizația aflata in spatele indexului de coruptie, Transparency International, explică faptul că indicele arată că încă multe societăți și guverne trebuie să acorde o prioritate mult mai mare față de fenomenul de corupție.

Danemarca este una dintre societățile cele mai egalitare din lume. Modelul danez de bunăstare asigură un echilibru între muncă și viață sănătosa , precum și un sistem de sanatate extrem de cuprinzator.

Libertatea pentru individ, egalitate, respect, toleranță și un puternic simț al încrederii reciproce sunt valori fundamentale în Danemarca. Acest lucru se reflectă și în modul în care ne se organizeaza locurile de muncă și educatia pentru tineretul danez. Danemarca este pe locul unul intre cele mai sigure tari intre țările cele mai democratice și mai puțin corupte din lume și in topul educației elaborat de  Organizației Națiunilor Unite.

Legea se aplica in mod egal tuturor conform Rule of Law.

Pentru al treilea an consecutiv, Danemarca a fost declarată țară puțin coruptă din lume de Transparency International.

Percepția Corupției sau Transparency International Index (IPC) măsoară percepția corupției în 175 de țări și în 2014 a constatat că fenomenul corupției pare a fi in agravare în China, Turcia și in alte economii cu creștere rapidă. Danemarca, cu toate acestea, a ocupat din nou un loc considerat drept exemplu pentru alte țări.

“În timp ce top performerul Danemarca este guvernat de supremația legii, un sprijin pentru societatea civilă și avand norme clare privind comportamentul celor din funcții publice, aceasta a stabilit, de asemenea, un exemplu în noiembrie, anuntand planurile de a crea un registru public, inclusiv cu informații pentru beneficiari, pentru toate societățile constituite în Danemarca, dupa cum “Transparency International a scris într-un comunicat de presă.

Ministrul dezvoltarii Danemarcei, Mogens Jensen, a declarat ca pozitia in clasamentul de top al țării consolidează vocea tarii pe scena internațională.

“Danezii pot fi mândrii că ne aflăm încă o dată în partea de sus a listei anti-corupție. Pozitie care dă cuvântului nostru greutate chiar mai mare atunci când vorbim împotriva corupției și în favoarea deschiderii în cele mai sărace țări ale lumii “, a spus Jensen.

IPC a indicat o creștere a rapoartelor privind corupția in Turcia, tara care a suferit cea mai mare cădere anul trecut în rang și topul mic pentru marile economii emergente cunoscut ca BRICS – Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud. Tabelul grupului de la Berlin este ecartamentul cel mai utilizat, si asta pe o scară din ce in ce mai largă, privind nivelul de corupție pentru guverne, poliție, sisteme judiciare, partidelor politice și birocrații, un flagel despre care se spune ca subminează dezvoltarea și adâncește totodata sărăcia.

Dar in 2014 Transparency International a reusit si a evidențiat totodata si rolul băncilor multinaționale și al centrelor financiare ale lumii care joacă în aceasta piata, si care permite elitelor dubioase ale unor țări în curs de dezvoltare sa ascunda departe sau sa spele milioane de dolari.

Organizația spune că, din cauza corupției, a ilegalitatilor și a secretului bancar, nu poate fi măsurat decat empiric acest nivel. Deci, în aceasta situatie se adună practic sondajele de la Banca Mondială, Banca Africană de Dezvoltare, Economist Intelligence Unit și alte organisme.

Astfel clasamentul pentru 175 de țări se intinde pe o scară de la 0 la 100, în cazul în care 0 înseamnă foarte corupt și 100 semnifică foarte curat. Scorul Danemarcei de 92 a fost de ajuns ca să câștige primul loc, peste Noua Zeelandă (91), Finlanda (89), Suedia (87) și Norvegia (86). Scorul mediu pentru toate țările a fost de 43, și două treimi din țările clasate au fost sub 50.

Turcia scazut cel mai mult, in scadere de cinci puncte ajungand la un scor de 45. IPC China a scăzut patru puncte la 36, ​​același declin ca Rwanda, Malawi și Angola. Romania ocupa asa cum ne-am obisnuit deja pozitia corespunzatoare unui indice de 69, alaturi de Bulgaria, Italia si Grecia. Results


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here