Acasă Anunturi De ce sa NU iti fie frica de petarde? - Arhiva articole

De ce sa NU iti fie frica de petarde? - Arhiva articole

69
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Daca obiectele ar putea fi catalogate asemeni personajelor dintr-un film, in “pozitive” si “negative”, in Romania petardele ar intra, cel mai probabil, in cea de-a doua categorie. Reputatia lor indoielnica din tara noastra are la baza inconstienta multor tineri, care le detoneaza haotic pe stadioane sau in mijlocul multimii, la concertele organizate de Revelion in centrul marilor orase. Totusi, dupa cum observi, nu articolele pirotehnice, ci utilizatorii acestora sunt “de vina” pentru pagubele sau accidentele produse, care ajung uneori subiect de stiri si reportaje TV.

O alta parte din vina pentru faptul ca petardele nu sunt atat de apreciate in tara noastra apartine vanzatorilor ambulanti. Acestia isi comercializeaza de obicei marfa pe tarabele din piete sau din portbagajul unei masini parcate in spatele blocurilor. Singurul lor scop este sa vanda materialele pirotehnice cat mai repede si sa faca profit cu orice pret, fara sa ii intereseze daca produsele lor sunt originale, omologate si daca ar putea produce pagube sau chiar tragedii.

Toate aceste lucruri au inceput, insa, sa se schimbe din momentul in care pe piata din Romania a intrat Ekopiro, magazin online autorizat de petarde, artificii, rachete de Revelion, fumigene colorate si altele. Dupa experienta si succesul inregistrate in tari precum Ungaria, Cehia si Slovacia, Ekopiro a ajuns si in tara noastra, raspunzand unei nevoi stringente a pasionatilor de materiale pirotehnice de la noi: aceea de a achizitiona produse autorizate, de la branduri renumite din domeniu, insotite de instructiuni de utilizare, masuri de siguranta si contraindicatii.

Practic, pe langa petarde, “bombite”, “baterii” si alte produse de cea mai buna calitate, care vor functiona intocmai ca in filmuletele de prezentare de pe site, Ekopiro ofera si un serviciu cel putin la fel de important: educarea publicului din Romania cu privire la pericolul reprezentat de articolele pirotehnice, atunci cand acestea sunt manevrate necorespunzator sau de catre persoana nepotrivita.

Prin urmare, daca vrei sa detonezi petarde sau sa asisti ca simplu spectator la o astfel de demonstratie pirotehnica, nu trebuie sa iti fie frica. Iata de ce:

1. Nu petardele sunt periculoase, ci oamenii care le folosesc inadecvat. Orice persoana responsabila iti va spune ca aceste articole pirotehnice trebuie detonate exclusiv in aer liber, departe de zone cu vegetatie uscata sau materiale inflamabile. Toti cei prezenti trebuie sa pastreze o distanta de siguranta de cativa metri, care difera de la produs la produs, iar copiii si animalele de companie trebuie sa se afle permanent sub stricta supraveghere. De asemenea, persoanele foarte obosite sau aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau a stupefiantelor nu trebuie lasate sa manuiasca materiale pirotehnice.

2. Petardele de la un brand cunoscut vor functiona 100%. Daca materialele pirotehnice provin de la un brand cunoscut, poti fi sigur ca acestea sunt testate si vor functiona 100% corespunzator, fara riscul de a se detona accidental. In plus, acestea sunt insotite de instructiuni detaliate, pentru a preveni orice posibil incident.

3. Petardele depozitate corespunzator vor functiona corespunzator. Multi fac greseala de a considera ca este important doar modul in care sunt detonate aceste materiale pirotehnice. Adevarul este, insa, ca depozitarea lor conteaza la fel de mult. Prin urmare, gaseste un loc ferit de caldura, lumina si umezeala si nu vei avea surprize neplacute in momentul aprinderii fitilului.

Advertorial


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here