Acasă Jurnalul Bucurestiului Intrebarea Zilei Declic

Declic

306
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Anul trecut, pe 10 august, am fost în Piața Victoriei. După muncă, am coborât direct la Victoriei, unde m-am întâlnit cu părinții mei. Îmi amintesc că, din cauza aglomerației și a semnalului slab la telefon, mi-a fost foarte greu s-o găsesc pe mama.

Am reușit într-un final, după ce i-am dat ca punct de reper statuia-girafă de la muzeul Antipa, care se vede de peste tot, pentru că e înaltă.

Anul acesta, pe 10 august, cand diaspora se reîntoarce acasă, Declic va fi în Piața Victoriei. E o acțiune pe care o pregătim ca parte a campaniei de informare „Alegător prin corespondență”. Vrem să afle cât mai mulți români din străinătate că pot vota prin corespondență la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Problema este că la acțiunile civice cu mulți participanți, cum a fost cea de anul trecut de pe 10 august, e foarte greu să fii vizibil dacă ai doar un banner și o masă.

Dar am găsit o soluție. Să facem un plic zburător pe care să-l umplem cu heliu și să-l punem în zona girafei de la muzeul Antipa. Așa, vom atrage toată atenția din Piața Victoriei la punctul nostru de informare.

Mesajul nostru se va vedea de sus, de la depărtare, indiferent de cât de aglomerat va fi în piață sau de unde privești. Așa, noi vom fi vizibili iar oamenii din piață vor fi curioși și vor veni la standul nostru. Odată ajunși la stand, voluntarii Declic le vor spune ce trebuie să facă ca să voteze prin corespondență în noiembrie.

În campania de informare „Alegător prin corespondență” pe care o pregătim pentru 10 august se vor implica mai mulți voluntari Declic. Unii vor sta la standul din Piața Victoriei, iar alții vor merge prin mulțime să împartă pliante informative despre votul prin corespondență. Vrem să pregătim mai multe materiale: tricouri, sacoșe de pânză personalizate cu numele campaniei, pliante cu informații despre votul prin corespondență și stickere (pe care să le împartă voluntarii).

Pentru toate aceste materiale, am vorbit deja cu câțiva furnizori. Le-am pregătit și o simulare pentru plicul zburător, pe care vreau să ți-o arăt și ție (mai jos). Furnizorii ne-au spus că dacă nu dăm comanda săptămâna asta, produsele nu vor fi gata până pe 10 august.

Dar, pentru a putea da comanda săptămâna asta, trebuie să avem banii. Deci, crezi că ai putea să renunți la o ieșire la terasă și să ne ajuți cu o donație? Doar așa vom reuși să cumpărăm materialele pentru campania de informare „Alegător prin corespondență” ca să afle cât mai multă lume despre această posibilitate de vot. Ne susții să facem vizibilă campania „Alegător prin corespondență” pe 10 august în Piața Victoriei?

Donez pentru plicul zburător

Donez pentru pliante

Donez pentru stickere

Donez pentru tricouri

Din donațiile membrilor Declic, am reușit la evenimentul „Toți pentru Europa” de pe 19 mai să acoperim costurile cu acea scenă imensă. Acum trebuie să ne organizăm din nou din timp. Crezi că poți să contribui și tu ca să-i informăm pe românii din diaspora că pot vota prin corespondență, fără să mai stea la cozi? Estimăm că avem nevoie de 20 000 de lei pentru materialele pe care vrem să le folosim la acțiunea de pe 10 august.

Ne bazăm pe tine,

Ana și echipa Declic

PS: Pentru că suntem o organizație care ascultă vocea comunității sale, săptămâna trecută am hotărât care va fi numele campaniei de informare despre vot prin corespondență. În urma unui sondaj, peste 5 900 de membrii ai comunității Declic au hotărât că cel mai potrivit nume este „Alegător prin corespondență”. Dacă te numeri printre cei care s-au implicat data trecută, vreau să-ți mulțumesc. Însă, după cum vezi, avem în continuare nevoie de ajutorul tău. Te implici?


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here