Desteptarea : Na-ti casa, da-mi casa!

  221
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  _MAF2149

  Patru minute, atât a durat sedinta extraordinara a Consiliului Judetean (CJ) in care ar fi trebuit sa se decida soarta “Casei Cancicov”.

  Imobilul este scos la vânzare de noii proprietari cu 400.000 de euro, plus 12.000 de euro cheltuielile notariale si impozitul pe venit.

  Ministerul Culturii nu si-a exercitat dreptul de preemptiune, urmatoarea entitate care avea intâietate la cumparare fiind CJ Bacau.

  In sedinta din 13 iulie, Petru Cimpoesu, directorul Directiei Judetene de Cultura, i-a avertizat pe alesi ca imobilul ar putea ajunge pe mâna unui privat care, prin diverse metode, sa-l demoleze si sa contruiasca in loc un bloc. Proiectul de atunci, promovat de presedintele Dragos Benea, propunea neexercitarea dreptului de preemptiune, motivul fiind lipsa banilor.

  Proiectul nu a trecut din cauza ca liberalii s-au abtinut de la vot si nu au existat 2/3 din voturi “pentru”.

  Cezar Olteanu, PNL, a explicat ca alesii PNL se afla in conflict de interese din cauza ca au sediul in Casa Cancicov, pe baza unui contract de inchiriere. S-a vorbit despre un acord politic pentru a salva aceasta cladire de patrimoniu, despre rezilierea contractului de inchiriere de catre PNL, despre un nou proiect de hotarâre etc.

  Alesii PNL ar fi vrut sa fie cumparat imobilul, dar fara sa renunte la sediu, cei din PSD in schimb nu erau de acord sa se plateasca 400.000 de euro din bugetul judetului pentru cladire, pentru ca apoi sa fie inchiriata in continuare PNL cu 200 euro/luna.

  “Reziliati contractul, creati conditiile – adica 2/3 – ca CJ Bacau sa cumpere cladirea, o dam Directiei Judetene de Cultura, facem un centru cultural si nu mai avem nici conflicte de ordin personal, nu mai vine nici privatul, nu mai vine nimeni”, declara Dragos Benea pe 13 iulie.

  Intâi s-au certat, apoi au intrebat ANI!

  Trei zile mai târziu, Petrica Mihaila, PNL, a organizat o conferinta de presa in care a anuntat ca a initiat un proiect de hotarâre in care a propus ca CJ Bacau sa-si exercite dreptul de preemptiune la cumpararea Casei Cancicov.

  Asta desi contractul de inchiriere nu fusese reziliat de PNL, deci nimic nu se schimbase cu privire la conflictul de interese. Asta spune mult despre disensiunile din interiorul PNL. Proiectul a fost inregistrat si pus pe ordinea de zi a unei sedinte extraordinare, organizata luni, ultima zi in care CJ mai putea accepta oferta de cumparare. De discutat nu a mai fost discutat deoarece Petrica Mihaila a anuntat ca il retrage de pe ordinea de zi.

  “In primul rând as vrea sa multumesc CJ Bacau si aparatului CJ pentru promovarea proiectului, precum si colegilor care sunt prezenti la aceasta sedinta”, a spus Mihaila. El a precizat ca a tinut si tine mult la achizitionarea Casei Cancicov, insa fiind in conflict de interese nu poate promova proiectul:

  “Am cerut un punct de vedere Agentiei Nationale de Integritate (ANI). In raspunsul care a venit chiar astazi, ANI confirma ca PNL nu poate promova sau aproba proiectul, fiind in conflict de interese. Trebuie sa retrag acest proiect”. Si cu asta discutia s-a incheiat.

  Urmatoarea entitate care va trebui sa prezinte un punct de vedere cu privire la cumpararea Casei Cancicov este Consiliul Local Bacau.

  – See more at: http://www.desteptarea.ro/na-ti-casa-da-mi-casa/#sthash.gKOXHCjk.dpuf


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here