Acasă Opinii Deutsche Welle : Maşina de minţit români

Deutsche Welle : Maşina de minţit români

158
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nu doar inflaţia galopează. La turaţii maxime lucrează în Penalistanul românesc şi maşina de minţit români. Pe care partidul-stat a dotat-o cu un program special, menit să-i aburească şi să-i ameţească şi pe occidentali.

Maşinăria de război şi de terorizat români n-ar funcţiona prea bine fără maşina de minţit români. Marioneta trasă de sforile şefului PSD, pe care Liviu Dragnea a avut neobrăzarea s-o plaseze în funcţia de şefă a guvernului României, aplică nonşalant ceea ce PSDismul etern şi de pretutindeni a condamnat la europarlamentari oneşti. Dăncilă toarnă la Înalta Poartă. Că deh. Quod licet Iovi non licet bovi.

Am o rugăminte. Să i se traducă şi ei.

Dar ce le zice oare Liviu Dragnea, prin vocea mantalei sale cu pavian, care a semnat o scrisoare adresată oficialilor de la Bruxelles? Ce afirmă limba lor cioplită din acelaşi lemn comunist din care provine şi discursul unor Carmen Dan, ori jandarmului-şef  Cazan, pe care, vorba lui Vladimir Tismăneanu, îl aşteaptă cazanele cu smoală ale infernului, după barbariile pe care le-a condus în Piaţa Victoriei, unde ai lui au sufocat, bătut şi gazat români paşnici lăsându-i liber pe instigatori?

Scorneli a la Dăncilă

O minciună grasă a scornit Dăncilă. Una cât premierul de mare, de grasă şi frumoasă, dar bine împachetată în semiadevărul potrivit căruia ”funcția constituțională” a președintelui României o include pe cea “de mediator între societate, forțele politice și instituțiile statului”.

Urmează apoi, la diateza pasivă, cum vine bine lemnoasei materii prime a limbii comuniste, gogoaşa potrivit căreia această misiune “a fost ignorată de către acesta, care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze guvernului și să facă un apel la continuarea protestelor”.

Cu alte cuvinte, asta pentru ca să i se explice şi ei, în speranţa că există o şansă fie şi minimă de a pricepe şi Dăncilă ce-a vorbit, implicit, aparatul ei lingvistic şi guvernamental fără ea, semianalfabetul prim-ministru al României zice aşa. Că preşedintele României, nu absenţa nejustificată din scenă a şefei guvernului, aflate în concediu în ciuda avertismentelor serviciilor secrete, într-un moment de cumpănă pentru ţară, ar fi de vină pentru barbariile de la 10 August.

Tot ea, tot implicit, mai zice că răspunderea pentru polarizarea şi terorizarea naţiunii ar purta-o Iohannis şi nu Dragnea, Carmen Dan, jandarmeriada lui Cazan care a gazat şi ciomăgit români, precum şi Antena 3 și RTV. Care au înscenat prologul şi epilogul premeditatelor crime antiromâneşti, dezinformând, când, între alte aberaţii, au afirmat că protestul din august ar fi fost chipurile un eşec.

Am o veste proastă pentru Dăncilă. Trădarea ei naţională nu constă, cred, în faptul că s-a deplasat în Israel, ai cărui cetăţeni paşnici, turişti în Bucureşti, s-au văzut bătuţi rău într-un taxi, extraşi din el cu forţa şi maltrataţi sălbatic de jandarmii unei instituții vinovate şi pentru o parte din Holocaustul românesc. Jandarmerie care şi-a permis mai nou să gazeze români.

Trădarea ei naţională constă în a gira, ca premier, un veritabil război antiromânesc. Greşeala ei impardonabilă este că n-a demisionat încă, în pofida represiunii declanşate sub guvernarea ei, dar în timpul absenţei ei nejustificate, de către români cu arme contra altor români, paşnici.

Întrucât realităţile sunt devastatoare pentru PSD şi popularitatea partidului-stat, pentru Dragnea şi camarila sa, era inevitabil să apară două efecte. Era ineluctabil ca în sânul partidului guvernamental să înceapă revolta, condusă, mai nou, de Ecaterina Andronescu cerând demisia lui Dragnea.

Şi era, totodată, fatal, ca securismul românesc să se mobilizeze exemplar şi să întoarcă realităţile pe dos, minţind la televiziunile arondate cleptocraţiei postcomuniste cu un tupeu care l-ar face să pălească şi pe baronul Münchhausen.

Plăsmuirile pilonilor statului poliţienesc

Potrivit maşinăriei de minţit mânuite cândva şi de securismul legionaro-comunist marca Iulian Vlad, generalul de poliţie politică care i-a păstorit pe dezinformatorii de astăzi, românii care au protestat la 10 august n-ar fi repurtat o victorie de mare impact, ieşind cu miile şi zecile de mii în stradă. Conform aceloraşi bărbi, Carmen Dan n-are ”ce să-şi reproşeze”, iar jandarmii ar fi ”acţionat conform legii”.

Nu mai puţin gogonate sunt şi alte extrase din puțul gândirii datorate Noricăi Nicolai. Ca să desființeze probele indubitabile ale bestialității jandarminerilor, europarlamentara ALDE minte și pe față, și pe dos, afirmând că filmele dovadă ar fi “trucate”.

Oare șeful european al ALDE, Guy Verhofstadt, realizează cine e Norica Nicolai? Şi cine e şeful ei de partid, Tăriceanu, complice al PSDismului dezlănţuit?

Sigur, nu e nou ca nomenclaturiştii nobilimii PSDiste interne şi externe să profereze minciuni pe bandă rulantă. Ori să toarne la Moscova. Mai rar încearcă să îmdobitocească şi Bruxellesul. Protestatarii, apud baronul PSDist de Vrancea, Oprişan, ar fi fost aduşi la proteste cu autobuzele.

Ca PSDiştii la mitingul din iunie. În fine, datorăm falsificări de anvergură şi altui baron, în speţă celui de Münchhausen-Cazan. Încercând, în van, să estompeze şi să falsifice realitatea sadismului nerăbdător să se defuleze plenar şi a brutalităţii de comună primitivă ale subordonaţilor lui în uniformă sau fără, comandantul de jandarmi din Piaţă ar fi vrut să se autodisculpe. Astfel, în loc să demisioneze, după ce, tardiv,  a declarat, că ar ”vrea să-şi ceară scuze față de cei care au suferit în mod gratuit în urma intervenției noastre”, Cazan s-a străduit să acrediteze aiureala potrivit căreia brutele sale ar fi descoperit, cică, “în zona bulevardului Mihalache, un autoturism cu sticle incendiare”.

Adevărul gol goluţ

Bestiile sale, sugerează deci Cazan, ar fi intervenit la timp. Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. Am pentru Dan, Cazan şi Oprişan, stâlpi susţinând regimul din Penalistan, veşti proaste. Adevărul simplu e pe dos. Adevărul simplu e că nu-i mai crede nici măcar propria propagandă, darmite un popor net mai bine informat azi decât era la mineriade sau în decembrie 89. Adevărul e că autenticitatea filmelor documentând barbaria e lesne de probat. Apoi, că simpla prezenţă a oamenilor la protest, înfăşuraţi în steagurile României şi UE a constituit semnalul unui triumf românesc şi european istoric, în ciuda violenţelor menite să le distrugă izbânda şi imaginea ei minunată.

Adevărul e că românii au venit la protest din capitală, din ţară şi întreaga lume, plătindu-şi transportul din propriul buzunar. S-au putut deci lipsi de autobuzele de care s-a servit liderul infractor al PSD spre a târî, pe banii naţiunii, la Bucureşti, martorii silţi să asiste la 9 iunie la mitingul lui Dragnea şi Tăriceanu şi la paranoicele lor elucubraţii despre statul paralel.

În fine, adevărul, anapoda din unghiul propagandei PSDiste, e că aşa cum ar fi trebuit să-i extragă pe provocatori din mulţime, dacă n-ar fi cooperat cu ei, jandarmii ar fi trebuit să-i aresteze instantaneu, dacă ar fi existat, pe incendiatorii imaginaţi de Laurenţiu Cazan. Şi ar fi trebuit să le reţină maşina, în loc să coopereze cu instigatorii şi televiziunile lor de propagandă, spre a-şi justifica apoi bestialităţile.

Adevărul e că românii nu vor mai uita, cum speră penalii şi agitpropul lor. Şi că transformarea României în Penalistan nu convine decât clicii infractorului de la putere, hoţilor şi Kremlinului, astfel că timpul regimului Dragnea, pe care practic nu-l mai crede orice ar zice nimeni, în afara celor care se mint pe ei înşişi, a trecut irevocabil. Şi întrucât a expirat, e bine să ştie. Cu cât pleacă mai repede şi criminalii şi penalii, cu atât mai mică le va fi pedeapsa.

Vă mai recomandăm

 • Autor Petre M. Iancu

Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here