DW Romania – Refugiaţi infractori : pericolul supraestimat

  187
  1
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Există legături între imigraţie şi infracţionalitate? Iata o statistică a Oficiului Federal al Poliţiei Criminalistice.

  Dezbaterile extrem de încărcate emoţional tocmai au fost realimentate de o crimă abominabilă: la Freiburg, o tânără a fost violată şi ucisă, pe drumul spre casă, iar principalul suspect este un refugiat minor din Afganistan. Cei care consideră că refugiaţii sunt in corpore “periculoşi” ignoră statisticile Oficiului Federal al Poliţiei Criminalistice (BKA). “Infracţionalitate în contextul imigraţiei” – aşa se numeşte raportul anual al BKA, care a sintetizat date pe această temă. O privire asupra cifrelor actuale, din 2016.

  Cel mai frecvent delict: transportul în comun fără bilet valabil

  Toate cifrele din actuala statistică se referă la “imigranţi” – incluzând aici solicitanţii de azil, oameni care sunt toleraţi aici, refugiaţii din calea războaielor civile sau persoane fără drept de şedere.

  Delictele comise de toţi refugiaţii au scăzut, din ianuarie până în iulie 2016, cu 36 de procente. Concret: poliţia a înregistrat un total de 142.500 de infracţiuni, în care cel puţin unul dintre făptaşi este refugiat. Dar BKA nu oferă date comparative referitoare la cetăţenii germani care au comis infracţiuni în perioada monitorizată. Există doar cifre din 2015, potrivit cărora în toată Germania s-au înregistrat 6,3 milioane de infracţiuni.

  Imigranţii suspecţi de infracţiuni - o statistică din prima jumătate a anului 2016 Imigranţii suspecţi de infracţiuni – o statistică din prima jumătate a anului 2016

  Circa jumătate din toate cazurile sunt falsuri şi delicte de furt, în proporţie de 30, respectiv 27 de procente. La capitolul “falsuri”, circa două treimi reprezintă călătorii cu transportul în comun fără bilet valabil. Iar printre furturi, domină furturile din magazine.

  Un alt punct important îl reprezintă atentatul la libertatea persoanei, în proporţie de 23 la sută – altfel spus delictele de vătămare corporală. Infracţiunile legate de droguri reprezintă 7 procente. Pe ultima poziţie a statisticii, cu 1,1 procente, sunt delictele sexuale.

  Presa părtinitoare

  Interesante sunt şi diferenţierile făcute în raport cu originea delincvenţilor. Sirienii, afganii şi irakienii ies în evidenţă foarte rar, în raport cu numărul mare de persoane originare din aceste zone care trăiesc momentan în Germania. Situaţia este cu totul alta în cazul algerienilor, marocanilor şi tunisienilor, precum şi al persoanelor din Georgia şi Balcani: ei sunt de prea multe ori bănuiţi, mai ales atunci când este vorba despre furturi. Nu există detalii legate de raportul dintre suspecţi şi condamnaţi şi nici motivele acestor diferenţieri nu reies din raportul BKA.

  Criminologul Christian Walburg, din Münster, critică presa care se concentrează cu preponderenţă pe infracţiunile comise de străini, mai ales pe cele brutale, în care principalii suspecţi sunt bărbaţi tineri. Din punct de vedere statistic însă, aceste delicte nu reprezintă decât un mic proces din totalul delictelor. Walburg însuşi a realizat în 2014 o expertiză pe tema “Migraţiei şi a delincvenţei juvenile”, pentru institutul Mediendienst Integration. Prin urmare, mulţi oameni supraestimează masiv acest tip de infracţiuni ca şi nivelul pericolului în sine.

  Autor: Vincent Haiges / Alina Kühnel


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here