emaramures.ro : INDEPENDENT – Primarul Catalin Chereches lanseaza “Coalitia pentru Baia Mare”, platforma civica independenta din partea careia va candida la alegerile locale din 2016

  518
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

   autor:  Simona Vasiac
  Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, va candida la alegerile locale din 2016 din partea platformei civice „Coalitia pentru Baia Mare”. Anuntul a fost facut public in cadrul emisiunii Dezbaterea Zilei, moderata de jurnalistul Catalin Vischi, la televiziunea Emaramures miercuri, 30 septembrie 2015. „Coalitia pentru Baia Mare” este o initiativa a primarului Catalin Chereches fiind o platforma civica independenta care va reprezenta exclusiv interesele baimarenilor, fara vreo conotatie politica. Aceasta urmeaza sa fie lansata in perioada imediat urmatoare si cel mai probabil platforma va avea reprezentanti la alegerile locale si pentru Consiliul Local, dar si pentru Consiliul Judetean, respectiv pe viitor la alegerile parlamentare.

  Catalin Chereches a aratat ca a gandit aceasta platforma inca din anul 2011, cand a candidat la alegerile locale anticipate pentru functia de primar al municipiului Baia Mare. Mai mult, primarul a declarat ca pentru realizarea platformei civice „Coalitia pentru Baia Mare” are acceptul inclusiv al vicepremierului Romaniei, Gabriel Oprea.

  „Imi doresc sa fiu doar un simplu baimarean. Imi doresc sa fiu doar un simplu primar baimarean. Imi doresc sa fiu ales nu pentru ca am un tricou de partid galben, rosu sau de alta culoare. Vreau sa am un tricou pe care sa scrie doar <Baia Mare> si un tricou pe care sa-l port cu foarte multa mandrie. Si imi doresc foarte mult sa fiu primarul baimarenilor din perspectiva unui om independent, a unui om care poate sa reprezinte pe fiecare indiferent de preferintele omului din perspectiva politica, religioasa, din alte perspective. Imi doresc sa fiu si primarul maghiarilor, si primarul romanilor, si primarul nemtilor. Imi doresc sa fiu primarul si celor din cartierul Sasar si din cartierul Vasile Alecsandri si din cartierul Garii sau din Ferneziu, Firiza sau Valea Borcutului. La fel cum imi doresc sa fiu primarul baimarenilor intr-un mod absolut liber si independent, indiferent din ce formatiune politica sunt ei. Pot sa fiu la fel de bine un primar al celor care sunt din PNL, dar stiu ce inseamna sa ai un primar harnic si un primar care sa iubeasca orasul, asa cum imi doresc sa fiu si primarul celor din PSD, din UDMR, din UNPR, din PRM, din alte partide pentru ca oamenii se raporteaza la politica si la partide cand e vorba de presedintele Romaniei, de Parlament, cand e vorba de alte entitati care au o componenta politica importanta”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

  In platforma civica „Coalitia pentru Baia Mare”, entitate libera si independenta, vor fi primite toate persoanele care doresc sa activeze pentru oras, indiferent de varsta, studii sau apartenenta politica.

  „Si poate ca aceasta <Coalitie pentru Baia Mare> a venit momentul sa se manifeste prin mine intr-un mod independent la Primaria Baia Mare, sa se manifeste in Consiliu Local printr-o majoritate pe care o poate crea din 2016 incolo sau chiar printr-o reprezentare la nivelul Consiliului Judetean. Cred ca Baia Mare si baimarenii au acuma intr-un fel tot interesul, pentru ca suntem capitala Maramuresului, sa aiba reprezentanti in Consiliul Judetean Maramures. Si aceasta coalitie civica a baimarenilor fara conotatie politica va avea in Consiliul Judetean Maramures candidati pentru functie de consilieri si de ce nu, daca legea s-a modificat, vom avea candidat si pentru functie de vicepresedinte sau de presedinte. Oricum, cred ca Baia Mare va da aproximativ 30-40% din voturile pentru Consiliul Judetean si baimarenii pot sa duca in Consiliul Judetean un grup de oameni seriosi care sa reprezinte interesele inclusiv ale Baii Mari. Pentru ca in acest moment vedem cum la nivelul Consiliului Judetean suntem blocati ba cu Castelul Pocol, ba cu alte chestiuni mai marunte sau mai importante. Dar cred ca astfel baimareanul poate sa simta ca isi are reprezentantii adevarati, fara interese politice, in Consiliu Judetean, in Consiliul Local al municipiului Baia Mare”, a mai aratat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

  Programul platformei „Coalitia pentru Baia Mare” va fi prezentata pe larg in perioada urmatoare.

  „Vom face o lansare a acestei entitati civice si-i voi invita pe toti baimarenii sau pe toti maramuresenii care iubesc Baia Mare, indiferent ca ei sunt aici sau sunt plecati in alta parte, ii invit inclusiv pe baimarenii care sunt plecati in strainatate si care au acasa inca parinti sau copii care simt dragoste pentru acest oras sa vina in aceasta platforma care va arata, ca model, cum se poate schimba in bine modul de reprezentare a cetateanului la nivelul unei autoritati locale. Pentru ca cetateanul baimarean trebuie sa se simta reprezentat doar ca de multe ori partidele isi trimit oamenii in Consiliile Locale sau Judetene si oamenii aceia nu au niciun fel de tangenta cu cei care au votat. Uneori mai sunt si oameni harnici, oameni dedicati care pe palierele profesionale pe care le reprezinta sau pe zone mai vin si mai vad care sunt problemele, mai sunt conectati la probleme dar sunt prea putini acesti oameni. Majoritatea dintre ei sunt conectati exclusiv la interesele politice”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

  Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches a mai aratat ca platforma civica „Coalitia pentru Baia Mare” isi propune sa ii uneasca si mai mult pe baimareni pentru interesul comunitatii si al orasului.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here