Acasă Jurnalul Bucurestiului Interviuri Euronews a stat de vorba cu Kovesi :

Euronews a stat de vorba cu Kovesi :

245
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Femeia care face curatenie in unul dintre cele mai corupte state din UE (Audio)

de Alexandra Sandru
Euronews a stat de vorba cu Kovesi: Femeia care face curatenie in unul dintre cele mai corupte state din UE (Audio)Foto: Arhiva Ziare.com
Sefa DNA a explicat, pentru Euronews, situatia din Romania, unde se incearca stoparea luptei anticoruptie si controlarea Justitiei prin modificarea legilor in Parlament.

“Laura Codruta Kovesi, femeia care face curatenie in unul dintre cele mai corupte state din UE, ii critica dur pe cei care incearca sa puna bete in roatele luptei anticoruptie”, isi incepe Chris Harris articolul din Euronews, unde prezinta discutia sa cu sefa DNA.

Jurnalistul arata ca modificarile Legilor Justitiei au dus la proteste masive de strada si au fost criticate dur de magistrati si de presedintele Klaus Iohannis.

Astfel, el a incercat sa obtina direct de la sursa explicatii cu privire la ce se intampla in tara noastra si a vorbit cu sefa DNA.

“Daca vor fi adoptate, modificarile vor avea un impact negativ grav asupra independentei Justitiei si va insemna ca activitatea procurorilor va fi subjugata controlului politic si lupta anticoruptie va fi serios obstructionata”, a explicat Kovesi pentru Euronews.

“In opinia mea, independenta Justitiei nu este un privilegiu pentru magistrati, este unul dintre principiile fundamentale ale unei societati democratice. Doar un sistem independent de justitie poate asigura procese corecte si echitabile pentru toata lumea”, a mai spus sefa DNA.

Euronews mentioneaza si bilantul DNA: din 2013, 68 de oficiali au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, printre care un premier, doi vicepremieri, 11 ministri si 39 de parlamentari.

Kovesi a precizat ca aproape jumatate dintre acestia au si fost condamnati si ca aceste rezultate nu ar fi fost posibile fara un sistem judiciar independent.

“S-a mobilizat un intreg sistem format din politicieni si oameni de afaceri care se simt amenintati si care vor sa aiba acces in continuare la resursele publice. De aceea, intregul sistem judiciar este tinta unor atacuri incredibile, de la raspandirea de stiri false la angajarea de firme specializate in intimidare si hartuire”, a mai spus Laura Codruta Kovesi.

Cei de la Euronews precizeaza ca au cerut un punct de vedere si de la Guvernul Romaniei, insa nu au primit niciun raspuns.

Bilantul Comisiei Iordache dupa 3 zile de lucru nu arata deloc un viitor roz pentru justitia din Romania: procurorii vor fi la mana politicului, iar rolul presedintelui tarii a fost redus pana la acela al unui notar – e nevoie de semnatura lui pe document, dar datele din el raman aceleasi. Ramane implicat in procedura pentru procurorii sefi, insa asta doar pentru ca MCV-ul prevede avizul Comisiei de la Venetia pentru modificari la acest palier. Oricum, riscul nu a trecut pentru ca PSD va sustine reducerea rolului sefului statului in plenul Parlamentului.

Vezi cum s-au desfasurat lucrarile de vineri din Comisia Iordache

Citeste si comentariul Ioanei Ene Dogioiu: Suntem in razboi. Aparati-va tara!


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here