Evenimentul Zilei : DNA ÎN OFSAID !

  202
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   1
   Share

   Niciun magistrat NU POATE judeca dosarul alegerilor din 2009

  Autor: Ramona Feraru
  Elena Udrea şi Ioana Băsescu s-au prezentat, astăzi dimineaţa, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

  UPDATE 2 – Judecătorii de la Curtea de Apel București au deschis, astăzi, un subiect fierbine și rar întâlnit în procedura judiciară. Magistrata care judecă dosarul privind alegerile din 2009, în care au fost trimiși în judecată Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic s-a sesizat din oficiu susținând că dosarul nu poate fii judecat de Curtea de Apel București și că a intervenit o alternativă la decizia instanței supreme care a decis că nu e competent să judece acestă cauză și a trimis cauza la Curtea de Apel.

  Avocata Eliza Corbeanu Ene, a explicat, în exclusivitate pentru EVZ că este un caz foarte rar întâlnit în Justiție invocarea ”întreruperii cursului justiției”.

  ”Întreruperea cursului justiției apare ori de câte ori un complet de judecată constată că se află în imposibilitatea de a realiza scopul final al procesului penal, ca urmare a faptului că niciuna dintre prevederile Codului de Procedură referitoare la competență nu se poate aplica. Astfel, încât nu se poate determina instanța competentă să judece această cauză”, a spus avocata.

  Conform procedurilor magitrații Curții de Apel vor sesiza instanța supremă care probabil va retrimite cauza la DNA.  Acest lucru a intervenit în urma faptului că la data săvârșirii faptelor Elena Udrea eavea funcția de ministru.


  UPDATE 1 – Fostul parlamentar Elena Udrea a declarat, astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se discută în procedură de Cameră preliminară cine ar trebui să judece dosarul privind plăţile ilegale din campania electorală din 2009, că acest dosar ar trebui să se întoarcă la DNA şi că acuzaţiile din rechizitoriu nu corespund cu încadrearea juridică, judecătorii neştiind cum să procedeze cu acest dosar.

  “Acesta este dosarul în care eu sunt judecată pentru modul în care s-au plătit nişte panouri publicitare în campania prezidenţială şi referendum din 2009. Mă consider clar nedreptăţită dacă mă refer la situaţia generală. Toată lumea a făcut campanii. Dacă vrem să cercetăm cum se finanţează o campanie, să cercetăm pe toată lumea, nu doar pe Elena Udrea. (…) După mine, este aplicabilă legea 334 privind finanţarea partidelor politice, care spune că într-o astfel de situaţie suntem în faţa unei contravenţii, şi nu a unei infrcatiuni. Legea 344 prevedea o amendă pentru partidul politic sau pentru trezorier, nu o acuzaţie penală la adresa mea”, a susținut Elena Udrea după dezbaterile cu uşile închise de la Curtea de Apel Bucureşti.

  Ea a mai susţinut că în orice campanie electorală politicienii se duc la oamenii de afaceri şi le cer bani. “Într-o campanie se cer bani. Acuma…nu i-am cerut eu. O campanie aşa se finanţează. Politicienii se duc la oameni de afaceri şi îi roagă să le finanţeze campania electorală sau partidul, de aia este contravenţie pe legea 334, nu este infracţiune”, a completat Elena Udrea.


  Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   1
   Share

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here