Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Evolutia salariilor si nu numai … la Kaufland

Evolutia salariilor si nu numai … la Kaufland

3623
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares


Istoric OFICIAL!

Vrei sa te angajezi? Vezi ce SALARII sunt la Cora, Kaufland, Auchan. Salarii la Kaufland (aug. 2014)

Sursa: Ziarul Financiarul

Angajaţii reţelelor de hipermar­ke­turi au salarii medii brute cuprinse între 1.900 şi 2.250 de lei, cei mai bine plătiţi fiind salariaţii Carrefour şi Cora. La polul opus, Auchan şi Kaufland plătesc salarii medii brute de sub 2.000 de lei, însă în perioada 2008-2013 cele două reţele au aplicat majorări de 45-60% care au ridicat nivelul salarial aproape de cel plătit de concurenţă.

Salariul mediu brut la nivel naţional este de 2.334 de lei, peste salariul mediu plătit de ori­care dintre cele patru reţele de magazine, care are fiecare câteva mii de salariaţi şi se nu­mă­ră printre cei mai mari angajatori din ţară. În total, Kaufland, Cora, Carrefour şi Auchan aveau la finalul anului trecut circa 29.000 de sa­lariaţi.

ZF a calculat salariul mediu brut în fiecare reţea de comerţ pornind de la bugetul total de salarii şi indemnizaţii al companiilor pe anul trecut, fără a ţine cont de poziţiile deţinute de fiecare dintre salariaţi. Cea mai mare parte a an­gajaţilor lanţurilor de hipermarketuri lu­crează în magazine ca manipulant marfă sau casier, astfel că media nu este dis­tor­sionată semni­fica­tiv de salariile mai mari ale execu­tivilor.Totuşi, în func­ţie de oraş şi de angajator, sala­riile pot varia pen­tru aceeaşi poziţie cu 30-35%, potrivit informaţiilor din piaţă. Astfel, un casier într-un oraş mic de provincie poate câştiga sala­riul minim pe eco­no­mie, în timp ce în Bucureşti aces­ta poate să se apropie de 1.500-1.800 de lei brut.

„În state din vest, cum este cazul Germaniei, şi angajaţii din maga­zine au anumite studii de specialitate, pe când în România acestea nu sunt necesare la angajare. Aceasta poate fi o explicaţie pentru care nivelul salarial al unei casiere din România este sub media naţională cu mai mult decât în Germania spre exemplu“, spune Cristina Săvuică, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Lugera România.

Ziarul Financiar a început o campanie prin care încearcă să prezinte şi alţi indicatori financiari ai celor mai mari companii din România în afară de cifra de afaceri, profit şi număr de angajaţi. Date precum salariul mediu sunt unele dintre cele mai bine păstrate secrete de către companii deşi sunt informaţii pe care fiecare instituţie le publică anual la Registrul Comerţului.

Bugete de salarii de peste 100 mil. lei

Potrivit bilanţului financiar depus de companii, fiecare reţea de hipermarketuri are un buget de salarii şi indemnizaţii de peste 100 milioane de lei (ajunge până la circa 300 mil. lei) şi câteva mii de salariaţi. Astfel, salariul mediu brut variază între 1.933 de lei la Kaufland şi 2.245 de lei la Carrefour. Salariile medii nete ajung astfel la circa 1.400-1.600 de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor din bilanţ.

Salariul mediu brut în fiecare dintre cele patru companii a crescut în criză, însă există diferenţe considerabile de la companie la companie. Astfel în Carrefour majorarea a fost de doar 3%, în Cora de 5%, iar în celelalte două reţele de 45-60%. Mai mult, Carrefour a fost singura reţea de hipermarketuri dintre cele analizate de ZF unde numărul de salariaţi a scăzut cu peste 1.000 de persoane. Lanţul francez şi-a restructurat businessul şi a renunţat la unu din opt salariaţi deşi a continuat să se extindă. Celelalte reţele au angajat în total 9.000 de oameni în perioada 2008-2013.

„În Kaufland spre exemplu este posibil ca media salarială să fi crescut puternic pentru că lanţul a deschis cele mai mari depozite din ţară, iar aici angajaţii au salarii peste media din magazine. Spre exemplu, un om care lucrează pe un motostivuitor are nevoie de calificări şi astfel salariul său este mai mare decât al unui casier“, spune Cristina Săvuică, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Lugera România.

Salarii adaptate pieţei

„Kaufland plăteşte salarii în funcţie de media unei zone. Germanii au deschis cele mai multe magazine în oraşe mici şi medii, astfel că salariul plătit aici este mai mic decât cel din cele mai mari oraşe ale ţări unde au deschis celelalte lanţuri de hipermarketuri. Aceasta poate fi o explicaţie pentru care salariul mediu în Kaufland este mai mic decât în alte reţele“, spune Marcelo Mihai, senior consultant în cadrul companiei de consultanţă în management Geva&Company.

Kaufland a intrat pe piaţa locală cu o strategie diferită de cea a concurenţei, astfel că a deschis magazine atât în Capitală şi în cele mai mari oraşe ale ţării cât şi în centrele urbane cu 30.000-50.000 de locuitori. La polul opus, Auchan, Carrefour şi Cora au pariat pe oraşele de peste 100.000 de locuitori unde au putut ridica magazine de 8.000-12.000 mp. Kaufland are magazine mai mici, cu o suprafaţă medie de 3.600 mp. Cel mai mare magazin al nemţilor este de 5.500 mp în Bucureşti, iar cel mai mic are 2.000 mp.

Referitor la politica salarială reprezentanţii Kaufland au răspuns că „salariile angajaţiilor sunt periodic verificate şi comparate – cu ajutorul unor studii de piaţă de la firme de specialitate – cu cele practicate pe piaţa locală sau regională, astfel încât pentru funcţii şi responsabilităţi comparabile germanii să aibă o grilă de salarizare peste media pieţei“. De asemenea, compania se obligă prin contractul colectiv de muncă negociat cu reprezentanţii angajaţilor, să plătească şi pentru funcţiile necalificate – curăţenie şi parcare – cu cel puţin 10 % peste salariul minim.

Reprezentanţii grupului german nu au oferit salariile plătite însă au spus că acestea sunt stabilite în primul rând în funcţie de salariile oferite în piaţă pentru funcţii şi responsabilităţi comparabile. În al doilea rând, potrivit datelor comunicate anterior, acestea se stabilesc şi în funcţie de gradul de specializare şi de invesţiile care au fost deja făcute sau urmează a fi făcute pentru a califica un nou potential angajat. Reprezentanţii lanţului de hipermarketuri cu preţuri mici recunoşteau de asemenea că există diferenţei semnificative între salariile plătite în diferite oraşe ale ţării. Astfel, potrivit datelor din piaţă, diferenţele salariale dintre Bucureşti şi provincie în reţelele de hipermarketuri ajung la 30-35%.

Kaufland a fost singura reţea de hipermarketuri care a oferit un răspuns solicitării ZF privind grila salarială. Reprezentanţii Carrefour au spus că este vorba de informaţii confidenţiale în timp ce Auchan şi Cora nu au răspuns.


Ce salariu are un casier la Carrefour, Lidl, Cora sau Kaufland (mar. 2015)

Scris de Mihai Popescu

Daca va intrebati cat castiga un casier care lucreaza in hypermarketurile Carrefour, Lidl, Cora sau Kaufland, trebuie sa stiti ca toti au cam aceleasi salarii, putin peste salariul minim pe economie, cu o singura exceptie.

Pe baza informatiilor exprimate de angajati pe un forum, cei de la Economica.net au intrebat companiile implicate in ce masura informatiile sunt corecte, iar majoritatea raspunsurilor au fost ca salariile sunt confidentiale.

Potrivit informatiilor de pe acest forum, salariul unui casier care lucreaza intr-un hypermarket este:

– Carrefour – in medie 750 de lei net/ luna, plus bonuri de masa, iar un manager de raion 2.000 de lei net/ luna.

– Kaufland – venit brut de 1.100 lei/ luna.

– Cora  – in medie 600-750 de lei net/ luna, plus bonurile de masa.

– Auchan – in jur de 1100 lei/ luna, insa pot beneficia si de prime de progres care pot ajunge pana la nivelul unui salariu lunar, a spus managerul companiei.

– Lidl – cele mai mari salarii se castiga la Lidl, unde un casier primeste 1800 de lei net / luna.

De asemenea, oficialii Lidl au anuntat recent ca din luna aprilie ofera celor 3.800 de angajati un pachet privat de servicii medicale in cadrul celor mai bune 470 de clinici din tara.

sursa: metropotam.ro

Ce salarii sunt la Kaufland (aug. 2015)

Sursa: GreatNews

Un angajat full time în Timișoara, cu o experiență în domeniu de mai puțin de un an, câștiga vara trecută 1.100 de lei net plus bonuri de masă, iar în septembrie primea primă de concediu.

Un lucrător comercial angajat full time în București, cu o experiență în domeniu de un an, câștiga vara trecută 1.000 de lei net.

Un lucrător comercial angajat part time în Făgăraș, cu o experiență în domeniu de 15 ani, câștiga toamna trecută 600 de lei net.

„Am lucrat la Kaufland Sebastian aproximativ 2 ani jumătate. Operator SAP – Recepție marfă. Program 8 ore – 2 sâmbete pe lună – salariu 1600 ron brut + 20 bonuri. Totul a fost foarte ok”, a scris un fost angajat pe undelucram.ro în decembrie 2013.

Un tehnician angajat full time în Arad, cu o experiență în domeniu de 10 ani, câștiga toamna trecută 1.750 de lei net.

Potrivit informațiilor postate pe site de un utilizator, un lucrător comercial câștigă 1.400-1.600 de lei, un șef de raion între 2.000 și 2.800 de lei, un șef de departament de la 3.000 la 4.000 de lei, iar un director de magazin 7.000 de lei (toate sumele sunt brute).

Angajații Kaufland Călărași vor avea salarii de minim 2.000 lei/brut și o zi în plus de concediu (nov 2016)

Obiectiv

Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori din România, anunță decizia de a crește salariul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine, ajungând astfel la suma de 2000 lei brut, incluzând tichete de masă. În funcție de vechime, salariul unui lucrător comercial poate ajunge chiar și până la suma de 3.800 lei brut, aceasta cuprinzând sporuri și tichete de masă.

Această suplimentare reconfirmă angajamentul Kaufland România de a-și susține echipa cu o remunerație corectă și beneficii superioare pe piața muncii. Creșterile salariale au loc periodic în companie, ultima fiind implementată în luna mai 2016. Noua majorare va avea loc efectiv de la 1 martie 2017.

De asemenea, Kaufland România anunță și creșterea perioadei minime de concediu de odihnă anual, de la 21 la 22 lucrătoare, acordând astfel angajaților săi o zi de concediu în plus. Mai mult, Kaufland oferă zile suplimentare de concediu de odihnă în funcție de vechimea în companie, ajungând până la 25 de zile pe an, cu 4 zile mai mult decât prevede legislația României. Pe lângă acestea, compania recompensează implicarea angajaților săi în cauze sociale și acordă câte 2 zile libere plătite pe an pentru acțiuni de voluntariat.

„Credem că un mediu de lucru fresh te inspiră și te motivează, așa că ne-am dorit foarte mult să transformăm Kaufland în locul de muncă propice dezvoltării profesionale. Promovăm un stil de comunicare deschis, prin care să reducem barierele ierarhice, vorbim la per tu și încercăm să promovăm cultura ideilor proactive și chiar și a greșelilor. Personal, am o abordare de management în care sunt mai degraba coach, astfel încât echipa să aibă libertatea de a lua decizii și de a și le asuma. Cultura noastră este puternic axată pe oameni și punem preț pe dezvoltarea lor în companie. Avem o responsabilitate imensă față de echipa noastră, care vine odată cu statutul de cel mai mare angajator din România”, a declarat Marco Hössl, CEO Kaufland România.

Printre beneficiile pe care Kaufland România le acordă angajaților se numără posibilitatea de a opta pentru servicii de asigurare voluntară privată de sănătate, care permit tuturor să aibă acces la o rețea națională vastă de clinici și cabinete medicale la care angajații pot apela oricând.

De asemenea, pe viitor programul de lucru în companie va deveni unul flexibil, Kaufland având o politică ce promovează menținerea echilibrului între viața personală și cea profesională. Kaufland România este singura companie din industria națională de retail căreia i-a fost recunoscut statutul de Angajator de Top, printr-o certificare internațională acordată de organizația independentă Top Employers Institute din Olanda în primăvara anului 2016.

Ce salarii se plătesc la Kaufland (dec. 2015)

Sursă: REALITATEA.NET

Salariul minim al unui angajat Kaufland Germania a ajuns la 10 euro pe oră, sumă pe care un român o câştigă abia într-o zi, potrivit datelor publicate de Ziarul Financiar.

Astfel, în timp ce un neamţ câştigă minimum 1.600 de euro pe lună în cadrul Kaufland, pe o poziţie similară un român câştigă de 7-8 ori mai puţin. Salariile minime sunt acordate de regulă lucrătorilor comerciali aflaţi la început de drum.

În ceea ce priveşte diferenţele dintre salariul minim din Kaufland România şi Germania, acestea sunt similare şi la nivelul întregii economii.

Astfel, salariul mediu net în România, de 380 de euro, este de circa 6-7 ori mai mic decât salariul mediu net din Germania. În ceea ce priveşte preţul la alimente spre exemplu, diferenţa nu se mai menţine însă. Astfel, diferenţa este de doar 40%, situaţie ce poate explica în parte diferenţa între nivelul de trai din cele două ţări, arată sursa citata.

Un angajat la Kaufland câștiga anul trecut în medie 1.933 lei, cel mai mic salariu oferit de retailerii mari din ţară.

Angajaţii reţelelor de hipermar­ke­turi au salarii medii brute cuprinse între 1.900 şi 2.250 de lei, cei mai bine plătiţi fiind salariaţii Carrefour şi Cora. La polul opus, Auchan şi Kaufland plătesc salarii medii brute de sub 2.000 de lei, însă în perioada 2008-2013 cele două reţele au aplicat majorări de 45-60% care au ridicat nivelul salarial aproape de cel plătit de concurenţă.

—–

Varianta OFICIALA

Kaufland România susține creșterea salariului minim brut garantat pe economie (2016)

Precizari de pe site-ul Kaufland

Kaufland România, în calitate de cel mai mare angajator privat din România, salută inițiativa Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri privind majorarea salariului minim brut garantat pe economie.

Consiliul de Administrație al Kaufland România a decis deja, independent de propunerea actuală a Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, creșterea salariului minim brut în cadrul companiei. Din luna ianuarie 2016, acesta va ajunge la 1.300 lei brut, pentru 12 salarii anuale, la care se adaugă aproximativ 197 lei brut bonuri de masă, acordate angajaților încă din prima zi de lucru.

Totodată, Kaufland România investește constant în realizarea unui echilibru între viața profesională și cea personală a angajaților săi, acordând în acest sens, începând cu data de 1 ianuarie 2016, minim 22 zile de concediu anual tuturor noilor angajați, la care se adaugă până la 5 zile de concediu suplimentar în următorii ani de activitate.

Prin aceste măsuri sperăm să stimulăm piața muncii și să ni se alăture și alte companii care depun constant eforturi pentru creșterea gradului de satisfacție a propriilor angajați.

Kaufland România a transmis deja Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri punctul de vedere al companiei, referitor la sondajul lansat de cu privire la creșterea salariului minim brut garantat pe economie.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări. Mai multe distincții oferite de institute specializate susțin afirmația că suntem un angajator atractiv și admirat pe piața forței de muncă. În anul 2015, Kaufland România este primul retailer food ce se regăsește printre cei 100 TOP Angajatori din România. Această certificare a fost oferită în urma rezultatului studiului „European Graduate Barometer” și evidențiază percepția pe care candidații o au față de companie.

——–

“Negrii pe plantatie aveau o pauza de masa si de odihne, noi nu. Este adevarat ca oficial ai 30 minute pauza de masa, dar numai de mancare nu poate fi vorba cand esti singur pe un departament intreg din lipsa de personal, si cand din 5 in 5 minute esti chemat ba la casa nr.x ba in receptie marfa, ba la biroul informatii, ba pe raion si exemplele ar putea continua. Achizitorii nostrii iau bani frumosi din listarea diferitelor articole pentru tot felul de promotii idioate, pe care noi trebuie sa le implementam si din care primim marfa sa ne umplem receptiile de tot felul de ciurucuri care lor li se par atractive. S-a facut un sondaj de opinie cu privire la parerea filialelor despre colaborarea cu centrala si nu cred ca cineva a scris ”numai de bine”, dar cu atata am ramas. Sa vina efectiv sa vada ce minunat e acolo unde de fapt se aduc bani in firma asta,deocamdata vanzarile aduc bani intr-o firma nu achizitiile. Dar tot ei sunt cei care sunt mai presus de toti. Si ca totul sa fie minunat noi ca angajati nu mai avem voie sa cumparam nici un fel de marfa la reducere. In conditiile in care se lucreaza in aceasta perioada aprox14h, unde ar trebui sa ne facem cumparaturile la ora 21, sa mergem in alte magazine pentru ca seara cand iesim noi, preturile sunt deja reduse?”

(cuvantulmuncitorului.wordpress.com)

“Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a blocat un imprumut de 100 de milioane de euro pe care intentiona sa-I acorde grupului german Schwarz, pentru ca acesta sa-si finanteze extinderea retelei de magazine Kaufland in Romania. BERD a blocat imprumutul din cauza acuzatiilor de abuz in relatiile cu salariatii, acuzatii venite din partea unor sindicate germane.

Sindicatul german Verdi a trimis, la mijlocul lunii ianuarie, o scrisoare catre BERD, prin care cerea institutiei financiare sa stopeze imprumutul destinat concernului Schwarz. Argumentul sindicatului era ca grupul german se face vinovat de incalcarea legislatiei muncii atat in Germania, cat si in strainatate.

Anterior, un grup de lobby, Bankwatch, a acuzat lantul de magazine Kaufland ca angajeaza persoane care au sub 16 ani si ca nu respecta acordarea de pauze pentru toti salariatii. In plus, Bankwatch a cerut limitatea programului de lucru pentru femeile insarcinate.

Reprezentantii BERD au declarat ca institutia de creditare va verifica toate plangerile, dar a adaugat ca exemplele prezentate sunt doar cazuri izolate.”

(cuvantulmuncitorului.wordpress.com)

Concluzia e una singura si va las pe voi dragi cititori sa o extrageti!


Raspandeste cu incredere
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here