Acasă Jurnalul Bucurestiului Pagina copiilor talentati EXCLUSIV ! Povestea este una de-a DREPTUL MIRACULOASA.

EXCLUSIV ! Povestea este una de-a DREPTUL MIRACULOASA.

1000
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Un elev de doar 11 ani dintr-un satuc iesean a ajuns la acest GEST

Gabriel Turbinca
• Chiar daca, pentru cei mai multi, sa ajungi la un asemenea moment ar parea IMPOSIBIL, pentru acest elev de doar 11 ani dintr-un mic si uitat de lume satuc iesean, nimic nu pare a avea limita! • Acolo unde tineri de la mari colegii de elita, nu doar din Romania dar si din strainatate, avand o conditie materiala foarte buna, clacheaza sau se multumesc cu putin, Gabriel Turbinca – aflat in clasa a V-a si originar din satul Cârjoaia, comuna Cotnari a reusit sa se califice la Olimpiada Nationala de Matematica •”Este un rezultat care ma face sa muncesc si mai mult. Nu conteaza de unde provii, conteaza foarte mult sa-ti doresti sa reusesti in viata, sa ajungi departe si sa fii sustinut de familie. Conteaza foarte mult sa ai profesori deosebiti si sa visezi frumos”, a marturisit Gabriel
Acolo unde tineri de la mari colegii de elita, nu doar din Romania dar si din strainatate, avand o conditie materiala foarte buna, clacheaza sau se multumesc cu putin, Gabriel Turbinca – aflat in clasa a V-a la Colegiul National Stefan cel Mare din orasul Hirlau dar originar din satul Cârjoaia, comuna Cotnari a reusit sa se califice la Olimpiada Nationala de Matematica 2017.

“Concursurile si olimpiadele scolare au reprezentat tot atâtea prilejuri pentru Colegiul National Stefan cel Mare Hirlau de a demonstra calitatea învatamântului din aceasta unitate Scolara, care se evidentiaza anul acesta prin câtiva elevi calificati in faza nationala a competitiilor abia încheiate. Astfel, la Olimpiada de Matematica, Gabriel Turbinca, din satul Cârjoaia, comuna Cotnari, in prezent elev in clasa a V-a a institutiei noastre, a reusit sa se califice in faza nationala a Olimpiadei de Matematica cu 26,5 puncte din 28, ocupând locul II la faza judeteana. Faza nationala are loc la Timisoara, în Vacanta de Pasti, facând dovada pasiunii sale pentru acest obiect, cultivata înca din anii anteriori, in care a participat si la concursul consacrat elevilor de gimnaziu «Micii matematicieni». Reusita lui este datorata si faptului ca a fost descoperit si îndrumat de profesorul Gheorghe Oancea”, arata prof. Aurel Neicu, directorul de la Stefan cel Mare.

Citeste si : O noua oportunitate pentru elevii si profesorii colegiului „Stefan cel Mare” Harlau

“Nu conteaza de unde provii, conteaza foarte mult sa-ti doresti sa reusesti in viata”
Dincolo de toate acestea, dand dovada de o luciditate de-a dreptul surprinzatoare pentru o varsta atat de frageda, Gabriel ofera un exemplu unic pentru o intreaga generatie de tineri ai tarii.

“Este un rezultat care ma face sa muncesc si mai mult. Nu conteaza de unde provii, conteaza foarte mult sa-ti doresti sa reusesti in viata, sa ajungi departe si sa fii sustinut de familie. Conteaza foarte mult sa ai profesori deosebiti si sa visezi frumos. Imi place Matematica dar nu sunt un tocilar, sunt doar pasionat de acest univers fascinat al acestei frumoase stiinte exacte”, a marturisit Gabriel Turbinca.

Citeste si : Manifestari deosebite organizate la Colegiul Stefan cel Mare din Harlau
 

Galeria olimpicilor de la Hirlau
Pe de alta parte, o alta eleva tot de la colegiul din Hirlau si care culege roadele pasiunii sale pentru Religie, va face parte din lotul reprezentativ in faza nationala a disciplinei, este Ioana-Elena Purcel. Aflata in clasa a VIII-a, aceasta a ocupat locul I la faza judeteana cu media 9.90. Ea si-a descoperit aceasta vocatie înca din clasele primare, sustinuta constant de parintii sai, care i-au insuflat dorinta de a se consacra cunoasterii unui domeniu in care îsi doreste sa exceleze. Ea este îndrumata chiar de catre mama sa, care ii este si profesoara la clasa – Ioana Elena Purcel.

“De asemenea, la faimosul Concurs de Matematica Aplicata Adolf Haimovici s-au calificat, in faza nationala, înca trei elevi care si-au dezvoltat cu perseverenta competentele in Matematica, facând din aceasta nu numai o pasiune, dar si un vis pentru viitor, aducând si ei un plus de valoare scolii noastre, astfel : Oana-Elena Cimpoi – clasa a XII-a din Hirlau, a luat locul I la faza judeteana, îndrumata fiind de prof. Dana Teodora Paval. Mai apoi, o avem si pe Maria-Madalina Maxinoaea, clasa a XI–a, locul I la faza judeteana, originara din satul Sticlaria, comuna Scobinti, eleva a colegiului nostru in clasa a XI-a la profil Economic si instruita de prof. Ramona Darie. Apoi, il avem si pe Teodor Gorghe – din clasa a IX-a B, locul II la faza judeteana si originar din Cotnari”, declara Aurel Neicu.

Citeste si : Povestea elevei-navetiste care a ajuns olimpica. Fata a crescut intr-un satuc la celalalt capat al judetului – FOTO 

“Suntem mândri de reusita acestor elevi care au dedicat timp si pasiune vocatiei lor”
Ca traditie, luna martie este perioada in care se numara premiile la Colegiul National Stefan cel Mare din Hirlau. Astfel, si anul acesta, pe lânga distinctiile obtinute la concursurile si olimpiadele nationale avut loc si cea de-a XII-a editie a concursului emblematic pentru aceasta scoala anume “Micii matematicieni”. Intrecerea a reunit peste 300 de participanti de la scolile din localitate, Pascani, Iasi si Targu Frumos.

“Totul într-o întrecere care a pus in valoare pasiunea si creativitatea in a gasi ingenioase solutii la problemele propuse si in aceasta editie. Au fost acordate 85 premii si mentiuni, ca o recunoastere nu numai a talentului micilor matematicieni, dar si a confirmarii devotamentului si seriozitatii profesorilor care i-au pregatit. Aflata, asa cum am spus la a XII-a editie, competitia a câstigat de la an la an in diversitate si a atras in mod constant un numar mare de elevi care îndragesc matematica si care promit sa dea continuitate si prestigiu acestui concurs de reala rezonanta in zona noastra. Suntem mândri de reusita acestor elevi care au dedicat timp si pasiune vocatiei lor si vom cauta sa-i sustinem in viitor pentru continuitatea acestor adolescentine încercari pentru o cariera de succes“, a concuzionat directorul de la colegiul din Hirlau.

Galerie Foto


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here