Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Experiment Romania – Mancarea NANO! (I)

Experiment Romania – Mancarea NANO! (I)

746
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

 

Nanotehnologia care ne transforma in potentiali roboti si astfel Romania devine cu adevarat tara tuturor posibilitatilor, IMPOSIBILE!

“Din anul 2009, România a fost supusă unor experimente cu tehnologii care par eficiente din punct de vedere economic, dar pot avea efecte devastatoare pe viitor. S-ar putea ca în scurt timp să nu mai avem controlul sanito-genetic asupra oamenilor şi animalelor”, a spus prof. dr. Florina Bran referindu-se la nanotehnologiile alimentare, prodecan al Facultăţii de Economie Agroalimentară şi a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

Începând de anul acesta insa, produsele alimentare comercializate în România vor avea si o inscripţie specială, asta dacă au ingrediente realizate prin nanotehnologii. Si acest lucru se intampla pentru că, evident … nanotehnologiile sunt periculoase în industria alimentară. De ce se pun totuşi în rafturi asemenea produse?

Cine este in spatele acestui experiment national? Cine este in spatele ideii si caror interese slujeste?Care sunt implicatiile? Sa fie acesta motivul pentru care unii nu stiu cum sa faca sa aduca toata populatia la analize medicale cat mai des, gratis.

Ce legatura are acest experiment cu disparitia mai multor institute de cercetare care ar fi putut sa aiba un cuvant greu de spus? Care sunt implicatiile viitoare si cine isi asuma raspunderea? Daca experimentul esuaza lamentabil, si starea de sanatate a populatiei se deterioreaza rapid cine isi asuma raspunderea?

Raspuns final la toate aceste intrebari: NIMENI, pentru ca in Romania nimanui nu-i pasa cu adevarat. De aceea fostul presedinte la mijlocul mandatului invita specialistii nemultumiti sa plece daca nu le convin salariile de mizerie si mizeria din institutele de cercetare?

Tineti minte un singur lucru: „Deocamdata nu exista antidot!”, nimeni nu a reusit sa indeparteze deocamdata nanoparticulele dintr-un organism viu, odata ce acestea au intrat in structura sa.

Singura reduta ramasa esti chiar tu cititorule! Tine minte acest lucru. Si reprezinti nu mai mult de 5%. Restul sunt prea … inteligenti sa-si piarda timpul cu astfel de probleme, ei au bani si cumpara la gramada, fara sa citeasca eticheta! Si se mira evident de efecte.

Sa incepem deci aceasta serie de articole cu inceputul!

Nanotechnology
Introducere în nanotehnologie

Premise interesante: La finele anului trecut a fost modificat Regulamentul privind informarea consumatorului, în virtutea unei directive europene. La unul dintre capitole, normativul impune o regulă în privinţa tuturor ingredientelor prezente sub formă de “nanomateriale fabricate”: trebuie specificate în mod clar în lista ingredientelor, denumirile acestora fiind urmate de cuvântul “nano” între paranteze – (NANO).

Prin “nanomaterial fabricat” se înţelege un ingredient produs prin nanotehnologie, ce conţine unul sau mai multe elemente de dimensiuni de ordinul a 100 nanometri (un metru are un miliard de nanometri).

Ce este si de ce este diferita nanotehnologia?

Nanotehnologia este o tehnică relativ nouă şi extrem de puternică pentru demontarea şi reconstituirea naturii la nivel atomic si molecular. Întruchipează visul că oamenii de ştiinţă (care se cred mici dumnezei) pot reface lumea la nivel atomic, folosind manipularea nivel atomic pentru a transforma şi a construi o gamă largă de  materiale noi, dispozitive, organisme vii şi sisteme tehnice.

Nanotehnologia şi nano-ştiinţa care sta la baza ei, implica studiul fenomenelor şi materialelor, cu manipularea structurilor, crearea de dispozitive şi sisteme care sa existe la scara nanometrica, adica mai puţin decât dimensiunea de 100 nanometri (nm). Pentru a pune în context 100nm: un lant de ADN este de 2,5 nm largime, o molecula de proteina este de 5nm, celulele roşii din sânge 7.000nm şi grosimea unui fir de păr uman este 80.000nm.

Proprietăţile nanoparticulelor nu sunt guvernate de aceleaşi legi fizice ca particulele mari, dar tin de mecanica cuantică. Proprietăţile fizice şi chimice ale nanoparticulelor, de exemplu, culoare, solubilitate, puterea reactivitatea chimică, şi de toxicitate, pot fi destul de diferite fata de cele ale particulelor mai mari de aceeaşi substanţă.

“Nanotehnologiile pot schimba astăzi funcţionalităţile obiectelor. Să dăm un exemplu: până la nanotehnologie, cel mai bun conductor de căldură era diamantul. Astăzi, nanotuburile de carbon sunt de trei ori mai bune conductoare de căldură decât diamantul. Anul trecut, pe nanoparticule de argint şi aur s-au pus straturi extrem de fine de extract de venin de albină.

Această combinaţie a fost injectată unui bolnav de cancer în zona afectată. Substanţa injectată a atacat selectiv celulele bolnave şi l-a vindecat pe pacient. Aceasta este varianta bună! Au început însă să se fabrice nanoroboţi militari, care pot scăpa foarte uşor de sub control.

Iată doar un exemplu pentru care lumea ştiinţifică priveşte cu mare precauţie această tehnologie. Nu ştim ce surprize neplăcute ne poate produce în viitor”, a spus profesor dr. inginer Eden Mamut.

Proprietăţile modificate de nanoparticule au făcut posibile mai multe produse şi aplicaţii noi extrem de eficiente in raportul cost-eficienta. Odata proiectate aceste nanoparticule sunt folosite în literalmente sute de produse existente deja pe rafturile supermarketurilor, inclusiv in cele de protecţie solară transparente, cosmetice hidratante armate astfel incat lumina sa patrunda prin difractie, coloranţi, parfumuri si ţesături care nu se mai murdaresc (repelente), acoperiri pe care murdaria nu se poate depune adica repelente si asta pe termen lung, şi vopsele de lustruit mobila şi chiar in foarte multe produse alimentare.

Cooperarea Economică Asia Pacific (APEC), Centrul pentru Tehnologie Foresight a prezis că: „nanotehnologia va revoluţiona toate aspectele legate de economia şi societatea, cu revolte sociale majore”.

Cum poate nanotehnologia sa fie folosita pentru producerea şi prelucrarea produselor alimentare?

Analisti din industrie şi dezvoltatorii prezic că nanotehnologia va transforma produsele alimentare la nivel atomic, “Vă mulţumim pentru nanotehnologie, alimentele de mâine vor fi proiectate prin manipularea moleculelor şi atomilor.

Produsele alimentare vor fi ambalate în ambalaje cu propria securitate “inteligenta”, care pot detecta deteriorarea sau contaminanţii dăunătoari din interior. Produsele viitoare vor spori şi isi vor regla culoarea, aroma si conţinutul de nutrienţi pentru a se potrivi nevoilor, gusturilor sau starii de sănătate a fiecărui consumator. Pare SF? Ei bine nu este, iar Romania este tara de cobai pe care se pun bazele acestui sistem!

Şi în agricultură, nanotehnologia promite să reducă utilizarea pesticidelor, sa îmbunătăţeasca plantele şi animalele, şi sa creeze noi industrii de nano-(pseudo)bio-produse, după cum se menţionează în ultimul raport din SUA referitor la „Proiectul privind nanotehnologii emergente cu privire la utilizarea nanotehnologiei în alimentaţie şi agricultură (si care este „inca” disponibil pe site-ul www.nanotechproject.org).

Industria alimentară şi agricultura au investit miliarde de dolari in cercetari legate de utilizarea nanotehnologiei, odata cu aparitia, deja pe piaţă a unui număr necunoscut dar extrem de ridicat de alimente nano evident neetichetate.

În absenţa oricăror sisteme de etichetare corecta (vezi etichetarea referitoare la OMG-uri) a produselor din întreaga lume, este acum practic imposibil sa putem spune cât de multe produse comerciale alimentare conţin deja nano-ingrediente.

Helmut Kaiser Consultancy Group, un analist pentru nanotehnologie, sugerează că, în prezent, există peste 300 produse nano alimentare disponibile pe piaţa mondială. El crede ca nano-mancarea a ocupat pe piaţa mondială o valoare de 5.3 miliarde dolari în 2005, ridicându-se la 20.4 miliarde dolari în 2010.

El a prezis de asemenea că nanotehnologia va fi folosita în 40% din industria alimentară, si asta până în 2015! Si deja suntem la mijlocul lui 2015.

Există patru domenii cheie de cercetare în domeniul nanotehnologiei alimente:
– Nano-modificare de seminţe, îngrăşăminte şi pesticide.
– “Potential” şi alimentele modificate nanotehnologic.
– Alimente interactive “inteligente”.
– Ambalaje şi produsele alimentare cu monitorizare “inteligenta”.

Sfarsitul partii I


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here