Acasă Jurnalul Bucurestiului Evenimente Expoziție Silvia Șerban „Umbre și Lumini” @ Galeria de artă Orizont Umbre...

Expoziție Silvia Șerban „Umbre și Lumini” @ Galeria de artă Orizont Umbre și Lumini │ Artă Decorativă

87
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

17 mai – 14 iunie

Filiala Arte Decorative vă invită șă participați la vernisajul expoziție Umbre și Lumini, semnată de Silvia Șerban, care va avea loc la galeria de artă Orizont, vineri, 17 mai 2019, orele 19.00.

Expoziția va fi prezentată de regizorul Radu Igazság.

După 30 de ani de activitate în domeniul industriei textile, domeniul imprimerie, Silvia Șerban ne invită în spațiul galeriei de artă Orizont să vizionăm ultimele sale lucrări de artă decorativă având la baza tehnica imprimeului.

Deși Silvia Șerban este formată ca grafician, ea aparține celei de a doua generație care au pus bazele imprimeului textile din Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj, avându-l ca profesor pe Iosif Bene (1903 – 1976), cunoscut pictor și grafician dar care a condus și organizat catedra de arte textile de la Cluj.

Motivul legăturii dintre umbră și lumină lansat de Silvia Șerban, ne stârnește către o analiză personală asupra suișurilor și coborâșurilor din viața cotidiană, artista fiind familiarizată cu schimbările majore în carieră dar și în viața personală. Din 2015, artista trăiește și lucrează și în Canada în paralel cu atelierul și casa din București.

Silvia Șerban s-a născut la Cluj in 1936 si a absolvit Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” (secția Artă Decorativă) in 1959, avându-i ca profesori pe Jozsef Kadar, Petre Abrudan și Iosif Bene. Autoarea a numeroase proiecte de imprimeuri, modă și grafică publicitară, prototipurile executate după aceste proiecte au participat la târguri și expoziții din Plovdiv, Varșovia, Lyon, Berlin, Budapesta.

Din 1960 expune lucrări de grafică în cadrul expozițiilor U.A.P. din Arad, Timișoara și Bucuresti iar din 1970 devine membră definitivă a Uniunii Artiștilor Plastici din România si participă cu lucrări de artă decorativă și grafică la majoritatea expozițiilor de grup, naționale și internaționale, organizate de U.A.P. din România.

Începând cu anul 1990 se dedică exclusiv realizării de lucrări în propriul atelier și participând la expoziții internaționale, lucrările sale fiind aflându-se în colecții particulare din Austria, Brazilia, Canada, Coreea, Cuba, Egipt, Franta, Grecia, Israel, India, Italia, Japonia, Kuweit, Rep. Moldova, Serbia, Spania, S.U.A., Suedia, Turcia, Ungaria.

Curator: Georgiana Cozma

Radu Igazsag este absolvent al Facultăţii de Arte Plastice din Cluj, figură proemeninentă a „generaţiei ’80”, care a diversificat spectaculos temele şi tehnicile filmului de animaţie din România.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 17 mai – 14 iunie iar intrarea este liberă.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here