Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Facebook nu vrea sa plateasca taxe! Si nu le prea plateste …

Facebook nu vrea sa plateasca taxe! Si nu le prea plateste …

288
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Franta vrea bani de la Google, Amazon si Facebook pentru colectarea datelor utilizatorilor, Anglia a colectat deja o suma importanta de la Facebook. Alte state membre UE vor si ele sa taxeze Gigantii IT care colecteaza date si vand spatiu publlicitar. Singura tara fericita cu situatia actuala – Romania.

In 2012 Facebook nu a vrut sa-si plateasca taxele. Si nu a facut-o!

Mai mult de atat, conform Citizens for Tax Justice, Facebook a primit de la stat $429 milioane, ca restituire de taxe, si asta in ciuda faptului ca a inregistrat peste un miliard profit!

si

In incercarea de a identifica noi resurse financiare, frustrata ca nu poate taxa majoritatea companiilor IT americane, Franta analizeaza o noua taxa, asupra colectarii de catre companii a datelor personale ale utilizatorilor, relateaza New York Times.

Propunerea a fost prezentata intr-un raport realizat pentru presedintele francez, Francois Hollande, in care sunt incluse diverse masuri pe care guvernul de la Paris le-ar putea adopta impotriva a ceea ce autoritatile franceze considera evitarea taxelor de catre companii precum Google, Amazon si Facebook.

Cum fac aceste firme bani aflam din acest videoclip: 

Aceste companii aduna totodata cantitati imense de informatii despre utilizatori si le folosesc pentru a-si face produsele mai atractive sau pentru a directiona publicitate relevanta catre clienti. Atat de extinsa este colectarea de date personale si atat de promitatoare sunt oportunitatile de afaceri, incat raportul descrie acest tip de informatie drept “materia prima” a economiei digitale.

Google genereaza venituri de peste 30 de miliarde de dolari anual din publicitate, inclusiv 1,5-2 miliarde de dolari in Franta. La fel ca multe alte companii americane active pe internet, nu plateste aproape deloc taxe in Franta.

Atingerea obiectivului privind taxarea marilor companii de pe internet va fi dificila, se arata in raport, intrucat va fi necesara colaborare internationala.

Si Sarkozy a vrut sa taxeze publicitatea pe Internet

Anglia a luat deja unele masuri in acest sens:

si a crescut deja baza de impozitare.

Franta a luat in calcul si alte taxe in trecut. In mandatul predecesorului lui Hollande, Nicolas Sarkozy, guvernul de la Paris a propus o taxa pe publicitatea pe Internet. Propunerea a stagnat ulterior, intrucat companiile locale au afirmat ca vor fi afectate mai mult decat Google. Autoritatile franceze supravegheaza de asemenea discutiile dintre Google si furnizorii francezi de informatie online, care vor sa fie platiti pentru linkurile pe care motorul de cautare le ofera catre continut de pe site-urile lor.

Nivelul taxei se va baza pe numarul de utilizatori de internet urmariti de o companie, acesta urmand sa fie stabilit prin audit extern. Autorii raportului nu au recomandat un nivel de taxare si nu au estimat eventuale venituri.

Cand a fost insa sa-si plateasca taxele pe bune nepotul lui Rockfeller a vandut … actiuni. Asa se fac marile averi, cu sprijin …

***

Romania nu taxeaza reteaua Facebook in nici un fel (sac!) desi acesta vinde romanilor publicitate si dreptul de a-si promova micile afaceri la preturi nu tocmai modice si inregistreaza astfel profit an de an, de vreo 26 de ani, cam la fel ca si marile lanturi de magazine, retailerii profitand si ei din plin de lacunele legislative. Firmele romanesti beneficiaza de o legislatie mult mai dura comparativ cu cele straine, dar deh, ele sunt “investitori strategici”!

Interesant este ca au crescut preturile la publicitate, au modificat algoritmii in asa fel incat doar platitorii sa-si mai poata face reclama, ceilalti care incearca pe gratis beneficiind din plin de vigilenta “cerberilor”, cozi de topor tot din popor, santionand dupa bunul plac si neraspunzand mai niciodata la simpla intrebare “De ce?”.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here