Acasă Jurnalul Bucurestiului Evenimente Florin Vasilică, apreciat în întreaga țară, marginalizat de autoritățile județului din care...

Florin Vasilică, apreciat în întreaga țară, marginalizat de autoritățile județului din care provine

783
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

florin vasilicaaÎn 2012, a primit ambele distincţii acordate județului Teleorman la Gala Premiilor Muzicii Populare Româneşti, trofeul şi premiul de popularitate, avizate de Ministerul Culturii. În 2010, Institutul Cultural Basarabean din Ucraina i-a decernat premiul pentru conservarea şi promovarea folclorului autentic românesc. Are peste 200 de piese cântate anual pe posturile naţionale de televiziune, colaborări permanente cu emisiuni de maximă audienţă (Neatza cu Răzvan şi Dani, Acces Direct), colaborări cu ansambluri de renume precum „Doina Oltului” din Slatina. Vorbim despre Florin Vasilică, fiul marelui interpret de muzică populară Liviu Vasilică, artist care s-a impus cu o linie melodică aparte. Cu toate că teleormăneanul duce mai departe cu succes moştenirea lăsată de părintele său, Florin Vasilică are un OF: nu este lăsat să le cânte concetăţenilor săi, care-i îndrăgesc glasul şi cântecul. Întreaga ţară îi apreciază şi îi recunoaşte meritele, dar pe plan local este ignorat, având o relaţie încordată cu autoritățile publice, în special cu instituția care ar trebui să fie un etalon al valorilor materiale și spirituale: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman.

Ziua Națională a României, la Brașov

florin vasilicaAu făcut atmosferă frumoasă, au fost aplaudați în multe zone ale României și în afara granițelor. Și următoarele sărbători importante îi duc pe interpreții cu ipingea departe de casă. De Ziua Națională a României, Florin Vasilică și Grupul ”Teleormanul” vor susține un recital la Brașov. Spectacolul organizat cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la făurirea statului național unitar, la Centrul Comercial Carrefour, începând cu ora 12:00, se anunță a fi o petrecere în stil românesc, cu mese îmbelșugate și muzică autentică. În aceeași zi a Unirii, folcloriștii din Teleorman vor putea fi urmăriți într-o ediție specială filmată de Antena 1 pentru emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

”O iarnă teleormănană”, la Teatrul Elisabeta din București

florin-vasilica-si-grupul-teleormanul-o-iarna-teleormaneanaArtiștii teleormăneni se vor afla, din nou, în prim planul vieții culturale bucureștene. Florin Vasilică și Grupul Teleormanul vor concerta, de Sfântul Nicolae, la Teatrul Elisabeta.

Sub eticheta ”O iarnă teleormăneană”, pe 6 decembrie 2013, în capitala țării vor răsuna cântece consacrate precum: ”Mărine, la nunta ta”, ”Fir-ai să fii tu de murg”, ”Hai, hai cu trăsioara” și alte piese mai recente.

Toate evenimentele pe care urmașii lui Liviu Vasilică le au la un nivel mare arată ticăloșia unor oameni puși în funcții să acopere interese de grup, nu pentru a gestiona lucrurile care contează în comunitate. Deserviciul, însă, este al instituțiilor de profil care nu prea mai au obiectul muncii în Teleormanul promovat pozitiv prin intermediul folclorului în cursul vremii, dar și al iubitorilor muzicii lui Vasilică, oameni care se miră că o ascultă doar la televizor.

Ori de câte ori este întrebat de ce muzica sa nu se aude la evenimentele publice din localitatea natală, Florin spune că e dureros faptul că nu poate participa la spectacolele desfășurate în oraşul în care locuieşte şi căruia şi îi face imagine la nivel naţional, dar autorităţile locale sunt cele care decid, de mai bine de nouă ani de zile, să ignore existenţa lui şi a grupului pe care îl conduce.

Monica Vasilescu


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here