Acasă politica Flux24.ro : Scandal cu Dacian Cioloș în USR

Flux24.ro : Scandal cu Dacian Cioloș în USR

188
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Discuţiile între Dan Barna şi Dacian Cioloş, pentru liste comune la europarlamentare, a creat nemulţumiri în USR, potrivit unor surse politice. Într-un document obţinut de MEDIAFAX, Barna a transmis un mesaj în care explica situaţia, dar le şi cerea colegilor să nu mai atace public formaţiunea.

Acest mesaj, care are 13 pagini, a fost transmis, luni dimineaţă, de către liderul USR, Dan Barna, în care acesta oferea explicaţii colegilor de partid despre întâlnirea pe care a avut-o duminică cu Dacian Cioloş, spunându-le acestora “nu aveţi de ce să vă îngrijoraţi”, potrivit documentului intern transmis pe un grup de Facebook al formaţiunii intitulat “Poiana”, obţinut de MEDIAFAX.

“Am văzut că a creat emoţie întâlnirea mea de ieri (duminică -n.r.) cu Dacian Cioloş. Vă spun privindu-vă în ochi prin ecran că nu aveţi de ce să vă îngrijoraţi. USR nu este o victimă, nu ştiu dacă a fost vreodată, dar de o vreme bună nu este cert o victimă. Vă spun explicit că nimic din ce s-a petrecut ieri (duminică – n.r.) nu a fost o întâmplare surprinzătoare. Am asumat o întâlnire firească de stat de vorbă despre ce variante avem pe masă, pentru că în acest context de emoţie publică cu ordonanţa şi căutarea de opţiuni trebuie ca USR să genereze o perspectivă vizibilă de speranţă. Aceasta este cheia în care trebuie citit evenimentul de ieri”, a spus Dan Barna, în mesajul adresat colegilor din USR.

Am citit reacţiile voastre, temerile, îndoielile. Le ştiu şi sunt conştient de ele. Dar vă spun un lucru pe care vreau să îl avem cu toţi în vedere: politica o facem pentru electorat nu pentru noi înşine. Avem două viziuni în partid: Să câştigăm alegerile şi să guvernăm pentru a salva România sau să rămânem un partid relativ de nişă, simpatic şi vocal“, prevede documentul intern al USR.

În schimb, Dan Barna le reproşează colegilor scurgerea de informaţii din interiorul partidului, amintindu-le de un sondaj IMAS care arăta că 70% dintre cei chestionaţi îşi doresc o candidatură pe liste comune a USR şi Mişcarea România Împreună. Liderul USR mai spune că unii membrii înţeleg greşit transparenţa, amintind de zicala: “ştiţi elasticul descusut la chiloţi, dar eu sunt un profesionist”.

“Săptămâna trecută am pus pe Poiana sondajul IMAS la ora 4 dimineaţa, La ora 10 era deja în presă, confirmat că s-a scurs de la noi. Poiana este prin urmare un spaţiu cvasi public, în sensul că avem colegi care cred că transparenţa înseamnă să începi un interviu, spunând de la început că «ştiţi elasticul descusut la chiloţi, dar eu sunt un profesionist». De aceea am să vă recomand să postaţi pe Poiană având această perspectivă în minte. De aceea secţiunea de întrebări suplimentare legate de relaţia USR-RO100 din sondaj a fost discutată de Biroul Naţional confidenţial. Ce pot să vă spun aici este că 90% din electoratul nostru comun ar vota lista comună şi peste 70% doresc explicit”, a mai spus Dan Barna.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here