Acasă politica G4Media.ro : Fisură în coaliția PSD – ALDE din cauza legii offshore.

G4Media.ro : Fisură în coaliția PSD – ALDE din cauza legii offshore.

180
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tăriceanu: Am fost luați pe nepregătite cu o serie de modificări prezentate în comisiei în ultimul moment

Călin Popescu Tăriceanu a criticat miercuri tentativa lui Liviu Dragnea de a modifica netransparent și pe ultima sută de metri legea offshore și a spus că ALDE pledează pentru o formă a legii care să nu facă România dependentă de gazele de import.

”Aș vrea să subliniez că am fost luați pe nepregătite cu o serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment. Aceste modificări au indus colegilor un sentiment de incertitudine legat de soliditatea propunerii pentru că aceste amendamente nu au fost însoțite de niciun fel de notă explicativă referitoare la efecte și impact bugetar. Ar trebui să existe un set de evaluări al propunerilor, dar el nu a fost prezentat. trebuie ținut cont de interesul statului român, dar și de interesele investitorilor. Soluția trebuie să fie una echilibrată și noi pledăm pentru adoptarea acestui proiect pentru ca România să nu devină dependentă de gazele de import”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Plenul Camerei Deputaților a retrimis miercuri la comisii proiectul legii offshore după ce UDMR și-a schimbat la 180 de grade poziția față de ieri și a refuzat să o discute și să o voteze în plen. Așadar, proiectul esențial pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră mai suferă o amânare, după ce ieri, în Comisia de Industrii, și ALDE s-a opus formei asumate de PSD.

Comisiile pentru industrii, buget şi administraţie au adoptat, marţi seara, raportul asupra legii offshore, după ce PSD a venit cu amendamente-surpriză decise de Liviu Dragnea. ALDE și opoziția PNL-USR-PMP s-au opus amendamentelor, dar PSD, sprijinit de UDMR, a reușit să le treacă prin comisii și să le trimită în plen.

Tot miercuri, înainte de ședința din Camera Deputaților, companiile care au concesiuni în Marea Neagră au trimis o scrisoare către Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și liderii de grupuri din Camera Deputaților prin care cereau o amânare a votului decisiv al deputaților. Companiile petroliere susțin că amendamentele propuse și votate ieri de PSD și UDMR în Comisia de Industrii vor stopa investițiile din Marea Neagră.

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a lansat marți critici fără precedent la adresa deciziei PSD de a modifica fără consultări legea offshore. ”Interesele sunt îndreptate către continuarea importurilor din Rusia și neînceperea lucrărilor din Marea Neagră”, a spus Gerea la Realitatea TV.

Liderul ALDE, fost ministru al Energiei, a continuat cu declarații contondente la adresa PSD, care a depus amendamente – surpriză marți în Comisia pentru Industrii: ”Cu modificările de azi, cineva nu dorește ca exploatarea gazelor din Marea Neagră să înceapă și se dorește practic continuarea importurilor de gaze din Rusia. Practic noi închidem, nu mai dăm nici o șansă exploatării din Marea Neagră”.

PSD a depus marți un set de amendamente la legea offshore cu puțin timp înainte de începerea dezbaterilor din Comisia pentru Industrii din Camera Deputaților. Amendamentele au fost înmânate de Liviu Dragnea ieri seară deputaților PSD pentru a fi depuse azi în dezbaterea din comisie, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD (detalii aici).

Citește și: Europarlamentarii PSD, furnizori de fake news în Parlamentul European: Dan Nica a susținut că rata achitărilor în dosare de corupție este de 98% / Procentul real: aproximativ 10%


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here