Acasă politica G4Media.ro : Florin Iordache i-a spus lui Tudorel Toader…

G4Media.ro : Florin Iordache i-a spus lui Tudorel Toader…

106
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Florin Iordache i-a spus lui Tudorel Toader că a venit neinvitat la comisia specială și l-a criticat pentru că nu a modificat Codul penal prin OUG / Iordache a refuzat inițial să îi dea cuvântul lui Toader, dar ulterior s-a răzgândit / Toader: Am venit doar să văd cum vă contraziceți

Deputatul PSD Florin Iordache i-a spus marți ministrului Justiției, Tudorel Toader, în debutul ședinței comisiei speciale dedicate modificării Codului penal, că a venit neinvitat la ședință și i-a reproșat că nu a modificat el actul normativ prin ordonanță de urgență.

Advertisement

Iordache a mai spus că cele două Coduri vor fi modificate urgent în Parlament, adoptându-se doar acele dispoziții declarate constituționale de CCR, și vor fi trimise președintelui care astfel, în opinia sa, nu le mai putea ataca la Curte.

Deputatul PSD a refuzat inițial să îi dea cuvântul lui Tudorel Toader, dar la insistențele USR și PNL s-a răzgândit.

”Suntem aici pentru că dintr-o regretabilă eroare Guvernul nu a reușit să implementeze modificările declarate constituționale la Codul penal. Azi nu am invitat niciun reprezentant al ministerului. Ministerul Justiției a avut la dispoziție patru luni să ducă la îndeplinire dispozițiile și ne-am trezit că suntem în aceeași situație. Deci poziția noastră este de a discuta, iar acele articole neconstituționale să fie eliminate, să trimitem Sentului Codul penal cu articolele declarate constituționale și să fie adoptat mâine (miercuri – n. red.). Săptămâna viitoare să fie adoptat și de Camera Deputaților. Președintele să aibă două legi, Codul penal și Codul de procedură penală, cu acele articole declarate constituționale, să vedem atunci pe ce mai poate ataca la Curtea Constituțională”, a declarat Florin Iordache în debutul ședinței comisiei speciale pe care o conduce.

UDMR, prin vocea deputatului Marton Arpad, s-a declarat de acord cu modificarea urgentă a celor două Coduri, asigurând astfel majoritatea necesară adoptării lor.

Deputatul USR Stelian Ion a cerut ca ministrul Tudorel Toader, dacă tot este prezent la comisie, să răspundă și unor întrebări pe tema modificării Codurilor penale, dar Florin Iordache a refuzat să îi dea cuvântul acestuia.

”Aveți posibilitatea să îi adresați luni întrebări și interpelări ministrului”, i-a transmis Iordache deputatului USR.

La insistențele USR și PNL, Iordache a revenit însă asupra deciziei de a-i interzice lui Tudorel Toader să vorbească.

”Am considerat că nu este necesară prezența lui la comisie. Dar fiindcă staff-ul a greșit, îmi asum eu”, a spus Iordache.

”Am venit doar să vă văd cum vă contraziceţi. Am declarat de foarte multe ori că am dat curs tuturor invitaţiilor. Astăzi dna secretar de stat Moţ mi-a spus că ministerul a fost invitat la dezbatere. Acesta este motivul pentru care am venit. Pe scurt: iulie 2017 – noiembrie 2017, Ministerul Justiției a finalizat două proiecte de lege pentru modificare Codului penal și a Codului de procedură penală pe care le-a trimis Parlamentului. Pentru ce: modificarea Codului penal în acord cu deciziile CCR și pentru transpunerea directivei privind confiscarea extinsă și modificarea Codului de procedură penală în acord cu deciziile CCR și pentru transpunerea directivei privind prezumția de nevinovăție. Greu de susținut afirmația că Guvernul nu și-a îndeplinit obligația”, a explicat Tudorel Toader în fața parlamentarilor din comisia specială condusă de Florin Iordache.

Ministrul Justiției a subliniat că proiectele trimise de el Parlamentului au fost modificate substanțial de senatori și deputați, astfel încât nu mai avea nicio legătură cu ce trimisese el.

De asemenea, Tudorel Toader, a reamintit că el a trimis Parlamentului, odată cu cele două proiecte de modificare a Codurilor, și o solicitare de aviz de la Comisia de la Veneția, document care a rămas însă îngropa în comisia condusă de Iordache.

La presiunile repetate din partea lui Florin Iordache ca dezbaterile să fie sistate, comisia a trecut la proiectul de modificare a Codului penal. Mai întâi, a respins toate articolele declarate neconstituționale de CCR, apoi le-a aprobat pe cele declarate neconstituționale.

Citește și: DOCUMENT Cum arată proiectul de modificare a Codului penal trimis de Florin Iordache comisiei speciale: Sunt preluate propunerile din OUG-ul dorit de Dragnea, cele declarate constituționale de CCR / Tot ce a fost declarat neconstituționale se elimină


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here