Acasă justitie G4Media.ro : Instanța Supremă amână procesul în dosarul Hrebenciuc

G4Media.ro : Instanța Supremă amână procesul în dosarul Hrebenciuc

188
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Procurorul de ședință a solicitat amânarea discuției privind retragerea apelului: Solicitarea șefului secției speciale a fost intempestivă, am aflat despre ea de la unul dintre avocați/ Adresa nu identifică în mod corect dosarul, numărul e greșit

Procurorul de ședință în dosarul Hrebenciuc, care este de la Parchetul General, solicită instanței cu puțin timp în urmă să amâne discuția pe cererea secției speciale de a renunța la apel.

 • UPDATE: După deliberări, judecătorii au decis amânarea procesului în dosarul Hrebenciuc. Instanța a decis va relua discuțiile asupra cererii sefului SIIJ după formularea punctului de vedere al Procurorului General. Următorul termen în dosar este 12 iunie. Tot atunci se va pronunța asupra cererii de sesizare a Curții Constituționale a României.

Procurorul a mai arătat că decizia luată de procurorul-șef al Secției Speciale este supusă controlului ierarhic exercitat de procurorul general al României. În acest moment, a mai precizat procurorul de ședință, procurorul general nu a luat această decizie.

Procurorul de ședință a mai spus că solicitarea șefului secției speciale a fost intempestivă și că a luat la cunoștință despre această cerere de la unul dintre avocați.

Unul dintre avocați invocă OUG 7 si susține ca orice control ar face procurorul general ar fi nelegal.

Procurorul de ședință mai susține  că se retrage apelul dintr-un dosar cu număr greșit. ”Vă solicit să retrageți apelul din dosarul respectiv. Adresa nu identifică în mod corect dosarul”, a mai spus procurorul de ședință în fața judecătorilor.

Procurorul de ședință mai cere sesizarea CCR cu privire la articolul 88 indice 8 din legea 303/ 2004 în ce privește competențele șefului Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Procesul este în desfășurare, revenim cu detalii

Context. Secția specială de investigare a magistraților (SIIJ), condusă de Gheorghe Stan, a retras luni apelul în dosarul de corupție în care Viorel Hrebenciuc fusese condamnat la doi ani de închisoare în primă instanță, potrivit unui document depus azi la Înalta Curte. Este o decizie fără precedent, Retragerea apelului e irevocabilă.

Ce înseamnă că SIIJ a retras apelul în dosarul Hrebenciuc-Chiuariu. Procesul continuă pentru trafic de influență în cazul lui Viorel Hrebenciuc întrucât el a făcut apel față de decizia de condamnare de la fond de 2 ani cu executare, au explicat pentru G4Media.ro avocatii inculpaților din acest dosar.

Deci chiar dacă SIIJ a retras apelul, procesul față de Hrebenciuc continuă pe apelul inculpatului care speră să fie achitat sau să obțină o condamnare mai mică. În schimb, procesul nu mai continuă față de Tudor Chiuariu, întrucât fostul ministru al Justiției a fost achitat la fond, SIIJ a retras apelul față de decizia de achitare, iar el în mod evident nu formulase apel.

În primă instanță, Hrebenciuc fusese condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Dacă va rămâne cu această condamnare, din acești doi ani, lui i se va scădea perioada petrecută în arest preventiv și arest la domiciliu. Potrivit surselor G4Media.ro, Hrebenciuc ar mai avea de făcut o lună de închisoare, maxim două, având în vedere că se deduce perioada arestului preventiv și că se scade pedeapsa pe motive de vârsta și boala.

Gheorghe Stan, care conduce Secția specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a fost numit săptămâna trecută judecător la CCR din partea PSD.

Citește integral

Secția specială a retras apelul în dosarul de corupție în care Viorel Hrebenciuc fusese condamnat la doi ani de închisoare în primă instanță. Chiuariu scapă de emoții, se va judeca doar apelul lui Hrebenciuc


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here