Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii gandul.info : CINE sunt şi ce CONEXIUNI au #rezistenţii…

gandul.info : CINE sunt şi ce CONEXIUNI au #rezistenţii…

269
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

CINE sunt şi ce CONEXIUNI au #rezistenţii care l-au URMĂRIT pe Valer Dorneanu: Nu îndemn pe nimeni să fie VIOLENT, dar îi îndemn pe cetăţeni să HUIDUIE pe stradă

CINE sunt şi ce CONEXIUNI au #rezistenţii care l-au URMĂRIT pe Valer Dorneanu: Nu îndemn pe nimeni să fie VIOLENT, dar îi îndemn pe cetăţeni să HUIDUIE pe stradă

Cristian Mihai Dide şi Marian Moroşanu (poreclit “Ceauşescu”) sunt protestatarii #rezist care au ”revendicat” sâmbătă seara proiecţia mesajului ”Jos PSD” pe Palatul Parlamentului şi, ulterior, l-au urmărit pe preşedintele CCR, Valer Dorneanu, până la intrarea în bloc. Cei doi s-au implicat în aproape toate protestele anti-PSD din Bucureşti şi au devenit cunoscuţi pe reţelele sociale în urma unor incidente cu Poliţia sau cu Jandarmeria. Dide susţine că l-a întâlnit întâmplător pe Dorneanu, fără să ştie unde locuieşte şi că nu îndeamnă la violenţă, dar îndeamnă pe cetăţeni să huiduie persoanele publice care le alterează calitatea vieţii.

Cristian Dide, iniţiatorul demersului de a proiecta mesajul ”Jos PSD!” pe Palatul Parlamentului, în timp ce rulau proiecţii din cadrul festivalului internaţional iMapp, susţine că l-a zărit pe stradă pe Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale. Împreună cu amicii săi, Dide a mers în spatele preşedintelui CCR până la intrarea în bloc.

“Aveţi un rol formidabil în ţara asta. De ce nu vreţi să ţineţi cu poporul, domnule? Aţi devenit anticamera PSD, stimate domn. Nu este frumos”, i-ar fi spus protestatarii lui Dorneanu.

Dide spune că nu regretă nimic: ”Pur şi simplu, eram la semafor, l-au huiduit când a trecut pe lângă noi şi apoi am mers 20 de metri după el. L-am văzut că era băut şi l-am filmat. După alţi zece metri, l-am văzut că intră în scara blocului. Ne-am întâlnit din greşeală, am nimerit întâmplător lângă casa lui. Nu l-am urmărit pe Valer Dorneanu, nu ştiam că acolo locuieşte”.

Protestatarul îndeamnă ca exemplul să fie urmat şi de alţii

”După ce că aproape au dezincriminat abuzul în serviciu, scăpând toţi politicienii corupţi, şi prin decizia CCR au demis-o pe Laura Codruţa Kovesi, premiată de Suedia, una dintre cele mai democratice ţări europene pentru lupta anticorupţie, politrucii PSD se aşteaptă să nu îl huiduim pe Valer Dorneanu pe stradă ? Îmi pare rău, situaţia în care a fost adusă ţara de acest grup infracţional numit PSD ne-a adus la o stare de agresivitate moderată. Nu îndemn pe nimeni să fie violent, dar îi îndemn pe cetăţeni să huiduie pe stradă, în avion, în autobuz, la evenimente publice, orice persoană publică care prin deciziile luate, aduce atingere calităţii vieţii din România”, a precizat Dide pentru Mediafax.

Cristian Dide s-a implicat în aproape toate protestele organizate în Bucureşti faţă de guvernarea PSD, fiind personaj principal şi în câteva incidente cu Poliţia sau cu Jandarmeria. La unul dintre protestele din faţa sediului PSD, Dide s-a urcat într-un copac, iar în timpul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei, Dide a fost încătuşat de poliţişti, în timp ce proiecta mesajul ”#Rezist” pe Palatul Regal. În plus, Dide s-a legat, în luna iulie, de gardul Guvernului şi a ameninţat că îşi dă foc. Pentru a fi îndepărtat, a fost nevoie ca forţele de ordine să taie o parte din gard.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Dide a figurat ca angajat al Rise Consortium şi s-ar putea să mai fie plătit de către această firmă. Rise Consortium îi aparţine lui Sebastian Burduja “Tianu” şi are sediul pe strada Madrid numărul 6, acelaşi loc în care-şi are sediul şi Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) – al cărei preşedinte fondator este acelaşi Sebastian Burduja.

Acuzat că a fumat marijuana

Dide este cel care a adus rulota neînmatriculată în Piaţa Victoriei, ridicată ulterior de Poliţie. Măsura a fost criticată de către PACT, care a protestat public, pe pagina partidului, împotriva ridicării rulotei. Sebastian Burduja, preşedintele PACT, despre care s-a spus că ar fi fost în spatele protestelor din 10 august, a avut un mesaj pentru Cristian Mihai Dide, după ce acesta a publicat rezultatul testului toxicologic prin care a arătat că NU a fumat marijuana (fiind speculaţii în spaţiul public că protestarii ar fi consumatori de droguri).

”Deci… Cristian Mihai Dide nu s-a drogat. Asta după ce unii domni au înfierat, in stil bolşevic, toţi protestatarii din #10august, numindu-i “nişte drogaţi”. Înţeleg că aceiaşi domni i-au sugerat, la respectiva emisiune, ca îi pot plăti eu costul cu analizele. Dide, cu toată dragostea… după ce am finanţat tot protestul din 10 august şi venirea în Bucureşti a mii de români din toată lumea, sunt strâmtorat. Asta până intră următoarea tranşă de la Soros pentru participarea constantă a lui Henry (câinele meu) la protestele din ultimii ani… plus datoria de la reptilienii ăia răi. Să mai avem răbdare, zic”, a scris ironic Sebastian Burduja pe Facebook.

Numele lui Burduja apare şi într-o înregistrare făcută publică de luju.ro, în care se vorbeşte despre logistica de la mitingul din 10 august:

Angi Serban (protestatară #rezist): Cateodata suntem presaţi să reacţionăm pentru că suntem presaţi din exterior să punem osul la treaba, dar dacă ar fi fost după noi, protestele ar fi fost mult mai rare…

Voce membru #rezist: ”Avem speranţe ca de 10 august o să facem ceva ce… măcar să semene cu 20 ianuarie?… pentru că nimeni nu a pornit nimic.. cum aţi făcut data trecută cu excel-ul ăla, ba care vreţi să primiţi oameni…”

Sebastian Burduja este fiul lui Marinel Burduja, bancher şi antreprenor, CEO al Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), iar în perioada 1994-1996 a fost vicepreşedinte al Băncii Române de Comerţ Exterior (BANCOREX).

În prezent, Dide este preşedintele asociaţiei „Evoluţie în instituţie”, iar în 2016 a candidat, din partea PACT, la Roşiori de Vede, atât pentru un loc de consilier local cât şi pentru unul de deputat, nereuşind însă să treacă de pragul electoral.

”Ceauşescu” l-a vizitat pe Iliescu acasă în toiul nopţii

Un alt protestatar #rezist care l-a însoţit Valer Dorneanu în drumul spre casă este Marian Moroşanu, poreclit ”Ceauşescu”. Moroşanu este unul dintre cei mai activi membri ai mişcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în Bucureşti împotriva partidului de guvernământ.

Acesta susţine că este victimă a Revoluţiei din 1989 şi spune că a fost împuşcat în picior, în timp ce protesta în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Moroşanu spune că a făcut parte şi din mişcarea ”Golaniada”, care a activat încă din primele luni ale anului 1990 şi susţine că a fost arestat şi bătut în timpul Mineriadei din acel an. Porecla de ”Ceauşescu” i se tage de la faptul că, de fiecare dată când are ocazia, mai ales la proteste, îl imită pe fostul dictator.

În noaptea de 13 spre 14 iunie 2018, Marian ”Ceauşescu” s-a prezentat, cu o portavoce şi acoperit de un cearşaf, în faţa locuinţei lui Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, sugerând că este ”fantoma lui Nicolae Ceauşescu”.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here