gandul.info : Circul lui Dragnea

  172
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  La rigoare, l-aş putea crede pe Liviu Dragnea, când spune că nu a fost informat despre desantul bodyguarzilor de ocazie, care l-au flancat la ieşirea de la instanţa de judecată. Ceea ce nu pot crede, în ruptul capului, este că liderul PSD, al treilea om în stat, nu a înţeles ce impact va avea această imagine asupra electoratului, dacă nu neapărat acum, atunci într-un viitor oarecare.

  Că Liviu Dragnea refuză o gardă oficială de corp, foarte bine, bravo lui. Omul ştie să-şi păzească secretele. Problema e că, atâta timp cât e pe o funcţie cu coordonatele aceleia pe care o ocupă, omul nu-şi mai aparţine în totalitate. Omul este, vrem, nu vrem, de interes naţional, şi trebuie protejat. De cine?! Habar n-am, e plină lumea de nebuni, iar exemple sunt la tot pasul.

  Deci, mai presus de „consemn”, Liviu Dragnea consideră că-şi poate apăra singur spatele – o atitudine, deşi parte a strategiei de imagine (cu oarecare impact, mai ales după epoca Oprea) de cetăţean stăpân pe sine -, indiferent de împrejurare.

  Şi atunci?! De ce, Dumnezeului, să accepţi să circuli „flancat” de bodyguarzi cu înfăţişări studiat-fioaroase (serviciile de pază au nevoie, în primul rând, de „feţe” şi de „trupuri” ca să menţină ordinea, şi abia pe urmă de o oarecare putere de convingere), supunându-te unei regii dubioase, puse la cale, potrivit declaraţiilor celor din „platou”, de Codrin Ştefănescu.

  Ştefănescu este secretar general adjunct al celui mai important partid din România. Ce a făcut el (în afară de a fi participat la baricadă, în ’89) în plan politic, aşa de răsunător, încât să ajungă în staful PSD, nu ştiu, dar dacă la el s-a referit Dragnea atunci când spunea, astăzi, „În ceea ce priveşte persoanele pe care le-am găsit la ieşire, nu am chemat pe nimeni, eu nu am solicitat nici SPP, nu am nevoie să fiu apărat. Şi eu am fost surprins. Nu vreau să comentez altceva, dar şi eu îmi puneam întrebări despre ce este acolo. Nu ştiu dacă cineva a făcut-o din greşeală, dacă a fost intenţionat, dacă a fost, pur şi simplu, întâmplare. Nu mi-a plăcut, dar o să mai discutăm despre asta, în perioada următoare”, atunci lucrurile nu stau deloc bine.

  Dacă Ştefănescu a organizat circul cu accente violente, inclusiv împotriva jurnaliştilor aflaţi în preajmă, se dovedeşte, încă o dată, că omul, de pe funcţia lui, este perfect paralel cu ceea ce s-ar putea numi, în condiţii decente, bunul simţ (în) politic.

  Un astfel de circ, organizat din nevoia de a te face, neapărat, „util şefului”, indiferent de circumstanţe şi urmări, este o lipsă elementară de previziune, inclusiv de înţelegere a propriilor fapte şi manifestări.

  Iar încheierea liderului PSD, „Nu ştiu dacă cineva a făcut-o din greşeală, dacă a fost intenţionat, dacă a fost, pur şi simplu, întâmplare. Nu mi-a plăcut, dar o să mai discutăm despre asta, în perioada următoare”, care poate face trimitere (sau nu) la regizorul bătăii de joc – manifestate inclusiv la adresa lui Liviu Dragnea -, dovedeşte că, el însuşi, traversează un moment de derută.

  Şi are de ce. Situaţia a fost atât de „perfect grotescă”, încât de întrebi sincer cine a avut nevoie ca ea să existe, să apară din nimic, să declanşeze un scandal inutil?!

  Măcar şi pentru a-şi lua timp să răspundă la asta, Dragnea ar fi trebuit să facă un pas înapoi, să dea liber – prin intermediul celui care a organizat-o – gărzii pretoriene, şi, dacă nu a făcut-o ieri, astăzi să-şi ceară scuze, cui ar fi crezut el de cuviinţă – de la reprezentanţii media, la electorat.

  Pentru că, toată întâmplarea, de speriat nu a speriat pe nimeni, în schimb pe mulţi i-a îngrozit.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here