Acasă politica gandul.info : Cotele înainte de MECIUL DECISIV din PSD.

gandul.info : Cotele înainte de MECIUL DECISIV din PSD.

183
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cotele înainte de MECIUL DECISIV din PSD. 20-13 pentru LIVIU DRAGNEA. Cum vor vota cele 15 filiale INDECISE?

20-13 pentru LIVIU DRAGNEA. Cum vor vota cele 15 filiale INDECISE?

Situaţia din PSD era incertă înaintea şedinţei de vineri a Comitetului Executiv Naţional, deoarece reprezentanţii a 15 organizaţii judeţene nu şi-au exprimat încă opţiunea pro sau contra Liviu Dragnea. 20 filiale judeţene PSD sunt de partea actualului preşedinte, în timp ce 13 organizaţii solicită schimbarea lui din funcţie. Liderii social-democraţi vor discuta în CExN scrisoarea care a divizat partidul.

Conducerea lărgită a PSD se reuneşte, vineri, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional care se va desfăşura în Parlament, de la ora 12:30, pentru a dezbate ”Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat”.

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi asigurarea interimatului conducerii PSD de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar PSD, în prima parte a anului 2019.

Declaraţia este semnată de un Comitet de iniţiativă format din Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi Primar general al Capitalei şi Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

Mediafax prezintă poziţiile adoptate în cursul săptămânii de liderii şi organizaţiile judeţene PSD, organizaţia municipiului Bucureşti şi cele şase organizaţii PSD de Sector din Capitală:

PSD AlbaIndecis ”Părerile au fost pro şi contra, părerile au fost împărţite, iar în final s-a supus la vot. S-a decis în următorul fel: să se voteze pentru unitate în partid şi mâine să se ia o decizie la faţa locului. Deci nu a fost un mandat clar care să fie pro sau contra”, a declarat joi senatorul PSD de Alba Daniel Breaz.

PSD AradSusţinere pentru Liviu Dragnea ”Suntem aproape de finalul luptei cu abuzurile judiciare comise în trecutul apropiat de instituţii de forţă cunoscute. Sigur că aceste lucruri deranjează anumite cercuri,” potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei judeţene PSD Arad.

PSD ArgeşSusţinere pentru Liviu Dragnea ”CEx al PSD Argeş solicită în mod expres următoarele: deschiderea spre dialog a conducerii partidului, profesionalizarea comunicarii partidului, impulsionarea activităţii guvernamentale printr-o remaniere substanţială”, potrivit unei Rezoluţii adoptate joi.

PSD BacăuSusţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD BihorSusţinere pentru Liviu Dragnea ”Într-o perioadă în care forţele politice de dreapta, la nivel european şi naţional, fac tot ce le stă în putere pentru a împiedica guvernul PSD să îşi ducă la îndeplinire mandatul încredinţat de români, membrii PSD Bihor consideră că toţi cei care se alătură acestor încercări fac, în mod evident, jocul mizerabil al adversarilor partidului”, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei judeţene.

PSD Bistriţa NăsăudSusţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD BotoşaniSusţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD BrăilaSolicită demisia lui Liviu Dragnea ”PSD nu este partidul unui om şi va redeveni partidul unei echipe”, a scris pe Facebook primarul municipiului Brăila Viorel Marian Dragomir.

PSD BraşovSusţinere pentru Liviu Dragnea ”Le propun tuturor colegilor să ne ocupăm de programul de guvernare şi de consolidarea internă a partidului, fără a mai alimenta conflicte care urmăresc doar acapararea puterii de către un grup restrâns”, a declarat pentru Mediafax preşedintele PSD Braşov Marius Dunca.

PSD BucureştiSolicită demisia lui Liviu Dragnea. Preşedintele interimar PSD Bucureşti, Gabriela Firea, se află în grupul de iniţiativă care a semnat ”Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat” prin care se solicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 1Solicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 2Solicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 3Solicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 4Susţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 5Susţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 6Indecis.

PSD BuzăuSolicită demisia lui Liviu Dragnea ”Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii şi spaime imaginare”, a scris miercuri pe Facebook liderul PSD Buzău Marcel Ciolacu.

PSD CălăraşiIndecis ”Are şi domnul preşedinte meritele lui, sunt de acord şi cu unele puncte din acea scrisoare. (…) E o decizie grea şi tocmai de aia vreau să mă consult cu primarii, să vedem ce părere au şi dânşii. Cel mai important pentru noi însă este să rămânem la guvernare”, a declarat, joi seara, pentru Mediafax, preşedintele PSD Călăraşi Ciprian Pandea.

PSD Caraş-SeverinSolicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD ClujSusţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD ConstanţaSusţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD Covasna – Nu a prezentat poziţia filialei.

PSD DâmboviţaSolicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD DoljSusţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD GalaţiIndecis. Deşi nu au votat joi pentru susţinerea sau retragerea sprijinului politic în cazul lui Dragnea, social-democraţii din Galaţi s-au poziţionat la nivel declarativ alături de preşedintele în funcţie.

PSD GiurgiuSolicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Gorj – Nu a prezentat poziţia filialei.

PSD Harghita – Nu a prezentat poziţia filialei.

PSD HunedoaraSusţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD Ialomiţa – Solicită demisia lui Liviu Dragnea ”Eu cred că toate lucrurile, aşa cum au fost menţionate în scrisoarea publică, cea care părea pierdută, toate lucrurile menţionate acolo sunt reale şi corecte. Eu personal cred că o retragerea preşedintelui ar fi utilă şi partidului şi domniei sale”, a declarat liderul PSD Ialomiţa şi secretar general al PSD, Marian Neacşu.

PSD Iaşi – Susţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD IlfovSolicită demisia lui Liviu Dragnea. Preşedintele PSD Ilfov Gabriela Firea se află în grupul de iniţiativă care a semnat ”Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat” prin care se solicit demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Maramureş – Indecis ”Orice vot dat în Comitetul Executiv de vineri, fie împotrivă preşedintelui PSD Liviu Dragnea, fie împotrivă “Comitetului de iniţiativă” sau fie că vorbim despre demişii sau excluderi va însemna o înfrângere pentru partid. Nu va fi o victorie dacă se ajunge la vot pentru nicio tabără (şi folosesc cu părere de rău cuvântul tabără în PSD)!”, a spus joi liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

PSD Mehedinţi – Nu a prezentat poziţia filialei.

PSD MureşSusţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD Neamţ – Susţinere pentru Liviu Dragnea ”Să nu uităm, cu Liviu Dragnea la conducere am obţinut cele mai bune rezultate electorale şi am dat României cea mai bună guvernare”, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei judeţene.

PSD Olt – Solicită demisia lui Liviu Dragnea

PSD Prahova – Indecis.

PSD Sălaj – Indecis. Comitetul Executiv Judeţean al PSD Sălaj a hotărât, joi, că nu susţine scrisoarea anti-Dragnea, dar că mandatul preşedintelui filialei în CExN va fi de a vota în funcţie de discuţiile care au loc.

PSD Satu Mare – Indecis.

PSD Sibiu – Susţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD Suceava – Nu a prezentat poziţia filialei.

PSD Teleorman – Susţinere pentru Liviu Dragnea

PSD TimişSolicită demisia lui Liviu Dragnea ”Am discutat, aşa cum este normal, cu colegii mei, pentru că votul din Comitetul Executiv trebuie să reprezinte organizaţia, nu pe mine personal. Decizia de a susţine iniţiativa colegilor care au semnat acea scrisoare a fost luată cu un vot masiv pentru, aşa că mandatul cu care merg la Bucureşti este foarte clar”, a spus preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra.

PSD Tulcea – Susţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD Vâlcea – Susţinere pentru Liviu Dragnea.

PSD Vaslui – Nu a prezentat poziţia filialei. ”Scrisoarea este <moderată>, nu cere decât demisia preşedintelui partidului, ceea ce înseamnă că lucrurile vor beneficia de o atenţie specială şi de o dezbatere. Eu cred că lucrurile trebuiau scoase la suprafaţă, pentru ca să li se răspundă şi să putem să continuăm. Singura chestiune care rămâne de discutat este atitudinea celor care sunt implicaţi în această dezbatere şi dacă, la final, vor înţelege că trebuie să încheiem cu nişte concluzii care să ne permită să mergem mai departe”, a declarat pentru Mediafax liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

PSD Vrancea – Nu a prezentat poziţia filialei.

Potrivit Statutului PSD, Comitetul Executiv Naţional se constituie din: membrii Biroului Permanent Naţional cu drept de vot; liderii grupurilor parlamentare; liderul PSD din Parlamentul European; preşedinţii organizaţiilor judeţene/de sector ale PSD; preşedintele organizaţiei municipale PSD Bucureşti; preşedinte PSD Diaspora; preşedinte PSD Republica Moldova; preşedinţi ai TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES activists.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional este statutară în prezenţa a 2/3 din numărul membrilor acestuiaşi adoptă hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

Biroul Permanent Naţional este constituit din: Preşedintele PSD; Preşedintele Executiv al PSD; Secretarul General al PSD; Vicepreşedinţii PSD pe cele 8 Regiuni de Dezvoltare. La lucrările Biroului Permanent Naţional participă cu drept de vot: Prim-ministrul, Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului care sunt membri ai PSD; Preşedintele Consiliului Naţional, Preşedintele TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES Activist.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here