Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Gandul.info : Un jurnalist de la Mediafax, DAT AFARĂ…

Gandul.info : Un jurnalist de la Mediafax, DAT AFARĂ…

720
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un jurnalist de la Mediafax, DAT AFARĂ de la conferinţa Coaliţiei pentru Familie pentru că ŞI-A FĂCUT MESERIA. Ce întrebare i-a DERANJAT pe cei de la CpF

Jurnalistul agenţiei Mediafax Nicolae Oprea şi doi jurnalişti de la revista Vice au fost daţi afară joi de la conferinţa de presă organizată de Coaliţia pentru Familie, pe motiv că au deranjat cu întrebările. Cei trei ar fi vrut să afle dacă reprezentanţii CpF fac un proces de intenţie presei legat de campania privind referendumul pentru redefinirea familiei, după ce aceştia au susţinut că posturile de radio şi de televiziune anulează emisiunile la care sunt invitaţi.

Replica jurnaliştilor a venit după discursul uneia dintre reprezentantele Coaliţiei pentru familie, care a afirmat că mass media ar face un deserviciu demersului pe care l-au iniţiat cei de la CpF.

“De data aceasta este o nuanţă foarte interesantă, considerăm şi este drept să spunem că nu clasa politică are o vină în această chestiune, ci mass-media este cea care aruncă lumină electorală asupra campaniei, făcând un deserviciu demersului. Scopul extrarodinar al acestei conferinţe este acesta: demersul nostru este unul 100% civic. Nu putem însă să nu denunţăm încălcarea de către posturile de radio şi de televiziune, despre care suntem anunţaţi la aproape fiecare oră că anulează emisiuni programate”, a declarat reprezentanta CpF.

După aproape 5 minute de discurs, a venit reacţia jurnalistului Mediafax care a întrebat dacă se face un proces de intenţie presei legat de campania privind referendumul pentru redefinirea familiei: “Ne-aţi chemat ca să ne judecaţi? Şi noi suntem de la media. Este ca şi când am venit la un proces. Şi noi suntem de la media şi am venit din respect pentru dumneavoastră”, a spus jurnalistul Nicolae Oprea.

“Nu am terminat. Vă rog să nu mă întrerupeţi”, a fost răspunsul.

“Părăsim?”, a fost întrebarea care a venit de la un alt coleg de presă din sală.

“Mi se pare lipsă de respect”, a spus jurnalistul Mediafax.

“Dacă aveţi răbdare vă lămurim şi va fi un dialog. De la începutul campaniei şi până acum reprezentanţii noştri nu au fost chemaţi la vreo dezbatere. Se interzice prezenţa noastra la tv”, a spus Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie.

“Ne puteti da şi nume de oameni? Vă rugăm?”, a întrebat jurnalistul de la Vice.

“Da, o să vă dăm şi nume”

“Vă rugăm, sunt tv aici. Să vedem despre ce este ce este vorba…..A, deci nu aveţi…”

“Nu am intrat încă în dialog. Dumneavoastră de unde sunteţi?”, a întrebat Mihai Gheorghiu.

“De la Vice”.

“Vice nu a fost invitat la conferinţă, vă rog să părăsiţi sala.

În acel moment, jurnalistul de la Vice şi o colegă a sa au fost scoşi din încăpere, iar la câteva secunde a fost dat afară şi jurnalistul Mediafax. Un bărbat a venit, i-a pus mâna pe umăr jurnalistului Nicolae Oprea şi l-a invitat să iasă.

Apoi a fost îndemnată o angajată a Radio România Actualităţi să părăsească sala, dar aceasta a refuzat reproşând că nu a fost invitată ca să fie dată afară.

“Incidentul creat la conferinţa de presă a fost legat în principal de doi angajaţi ai site-ului Vice, care au încercat să întrerupă conferinţa de presă. În bună măsură au şi reuşit. Pe aceştia i-am invitat, inclusiv eu, să părărsească conferinţa de presă, când au avut acest comportament. Faptul că au fost şi alte persoane invitate să iasă afară este o regretabilă eroare şi vom avea grijă ca un astfel de lucru să nu se mai întâmple. A fost probabil un exces de zel al unei persoane pe care o vom identifica şi o vom convinge să aibă alt comportament”, a declarat Mihai Gheorghiu, pentru Mediafax, ulterior incidentului.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here