Acasă Jurnalul Bucurestiului Auto Gandul.info : V-aţi luat BANII pe taxa auto?

Gandul.info : V-aţi luat BANII pe taxa auto?

190
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Pregătiţi-vă SĂ-I DAŢI ÎNAPOI! Când va intra în vigoare NOUA TAXĂ AUTO şi cum se va calcula

O nouă taxă auto va intra în vigoare de la 1 ianuarie – 31 martie 2019, anunţă ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, care speră ca până la sfârşitul anului, tehnocraţii din minister să-i găsească forma finală, dar şi formula de calcul. Istoria taxei auto a trecut, în cei zece ani de când a fost iniţiată şi propusă ca taxă de mediu, prin mai multe Guverne care au avut nu mai puţin de cinci tentative de a găsi formula perfect legală de a impune, într-un fel, nivelul de poluare produs de autoturisme. În acest moment, ANAF restituie contribuabililor banii încasaţi din toate celelalte taxe auto precedente. Suma, aşa cum a declarat Gavrilescu, ajunge la 1,5 miliarde de lei. Şi, cel mai probabil, când noua taxă va intra în vigoare, nu va fi terminat de restituit.

”Eu mi-am pus termen şi ştiţi că, atunci când îmi pun termen, mi-am luat angajamentul o şi fac, ca undeva, până la sfârşitul anului, să găsim forma finală ca la începutul anului viitor, să ştim exact ceea ce avem de făcut, cum gândim proiectele de mediu. Să intre în vigoare de la 1 ianuarie, sau poate – ca perioadă de tranziţie – 31 martie, ca lumea să se acomodeze, pentru că aşa este normal”, a afirmat Gavrilescu joi seara, într-o emisiune la Antena 3.

”Vrem să fie o taxă nu numai pe norma de poluare, trebuie să te gândeşti şi la capacitatea cilindrică şi la tot. Trebuie să avem în vedere toate componentele, să nu avem niciun fel de problemă”, a precizat ministrul Mediului.

Pentru restituiri s-au alocat 800 de milioane de lei. La care se adaugă încă pe atât

Referitor la restituirea taxei auto, ministrul a precizat că s-au alocat 800 de milioane de lei, urmând să fie emise ordine pentru încă 700 de milioane de lei.

”Am avut o Hotărâre de Guvern şi ştiţi foarte bine exact cum am reuşit să programăm plăţile pentru cele cinci taxe care au fost înaintea timbrului de mediu şi inclusiv pentru darea în plată acum, de la 1 septembrie, a timbrului de mediu. Noi deja am plătit 800 de milioane, urmează să fie date în plată, cu aprobarea bugetului, bineînţeles, emise ordine pentru încă 700 de milioane”, a declarat ministrul Mediului.

Aşa cum au transmis oficialii ANAF, în anul 2018 se fac restituiri pentru toate cele cinci forme în care a fost plătită taxa auto: taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule (1 ianuarie – 31 decembrie 2018) şi pentru timbrul de mediu pentru autovehicule (1 septembrie 2018 – 31 martie 2019).

Ministrul vrea o taxă care să nu mai poată fi contestată sau atacată

“Nu vreau să se repete greşeala de până acum. Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată sau atacată. Cel care poluează trebuie să plătească o penalitate. Am promis că, până la finele acestui an, grupul de lucru să să prezinte o variantă finală”, anunţa ministrul Graţiela Gavrilescu, într-o conferinţă de presă în iulie 2018.

Taxa auto a fost scoasă în anul 2016, iar de atunci, reprezentanţii Ministerului Mediului au promis, în mai multe rânduri, că se va implementa un alt timbru de mediu. La începutul acestui an, ministrul Mediului declara că o taxă finală va fi gata până în luna iunie.

Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană. La acea vreme, taxa de primă înmatriculare se calcula în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii.

Întrebată luni la Ploieşti, despre proiectul taxei auto, Graţiela Gavrilescu a răspuns că nu mai prezintă “niciun fel de formulă până nu se fac studii în care să fie regăsite nivelul emisiilor”.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here