Acasă Stiinta & Tehnica Economie gazetanoua.ro : Top zece investitori străini din Olt.

gazetanoua.ro : Top zece investitori străini din Olt.

208
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Top zece investitori străini din Olt. Pirelli conduce detaşat

Peste 1,7 miliarde de lei însumează capitalul social al celor 390 de firme, înmatriculate la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt, cu capital străin sau mixt care derulează afaceri în judeţul nostru. Din cei 1,7 miliarde lei, peste 1,6 miliarde reprezintă capital social străin. Topul primilor zece investitori străini este condus detaşat de concernul italian Pirelli Tyres România SRL, cu un aport străin la capitalul social de peste 850 milioane lei.

de Ilie Bîzoi
[email protected]

Datorită deschiderii autorităţilor judeţene şi locale către o economie modernă, europeană, companii străine cu reprezentativitate la nivel mondial au ales să-şi deruleze afacerile în Olt. Industria, agricultura, serviciile, dar şi comerţul sunt domeniile spre care se orientează străinii care vor să investească în Olt.
Astfel, la nivelul municipiului Slatina şi al întregului judeţ, numărul investitorilor şi al societăţilor cu capital străin creşte de la an la an. Capitalul sosit de peste graniţe, de-a lungul anilor, a creat sau menţinut sute sau chiar mii de locuri de muncă în economia judeţului.
Potrivit directorului Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul (ORCT) Olt, Liana Claudia Jurge, topul investitorilor străini este condus  de concernul Pirelli, cu un capital social subscris de 853.912.300 lei. Poziţia a doua ca şi valoarea a capitalului social este ocupată de compania Alro SA (ţara de provenienţă Olanda), cu un aport la capitalul social de 300.464.542 lei. Pe locul trei se situează compania TMK Artrom SA (ţară de provenienţă Germania) al cărei capital social însumează 270.383.992 lei. Locurile următoare sunt ocupate de: compania Prysmian Cabluri şi Sisteme SA, deţinută de italieni şi olandezi cu o valoare totală a capitalului social de 103.850.920 lei, compania Bekaert Slatina SRL, controlată de olandezi şi belgieni, cu un capital social total de 36.492.170 lei şi compania cehă Hame România SRL, cu un aport străin la capitalul social de 22.102.000 lei.

 

Clasamentul primilor zece investitori cu participare străină la capitalul social continuă cu Domeniile Mennini SRL, societate deţinută de italieni, care ocupă locul şapte cu un capital social subscris de14.662.840 lei. Pe poziţia a opta se clasează compania austriacă Benteler Distribution România SRL, cu 13.576.650 lei aport străin la capitalul social, în timp ce pe locul nouă se plasează compania italiană Energia Verde Strejeşti SRL, cu un capital social subscris de 12.856.900 lei, iar pe poziţia a zecea se situează compania Eurotimber SRL, deţinută de greci, cu 4.753.220 lei.
„La data de 21 septembrie 2016, numărul total de profesionişti existenţi în Registrul Comerţului Olt cu capital străin sau mixt era de 390, capitalul social subscris al acestora totalizând 1.734.878.899 lei, din care capital social subscris străin 1.654.338.563 lei”, a concluzionat Jurge.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here