Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Geologii americani au stabilit pentru prima oară o legătură între activitatea seismică...

Geologii americani au stabilit pentru prima oară o legătură între activitatea seismică şi fracturarea hidraulică

195
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Geologii din Statul Ohio au stabilit pentru prima oară o legătură între activitatea seismică în estul statului şi fracturarea hidraulică, confirmând astfel suspiciunile militanţilor ecologişti ale căror cereri de restricţionare a activităţii de foraj au avut succes.

Directorul Departamentului din Ohio pentru Resurse Naturale (ODNR), James Zehringer, a anunţat într-un comunicat că au fost instituite noi condiţii pentru autorizarea forajelor pentru gaze de şist în apropierea zonelor cunoscute cu actrivitate seismică. Noile măsuri vin ca răspuns la cutremurele din zona Poland Township (Mahoning County) care demonstrează o probabilă legătură cu fracturarea hidraulică.

Şeful diviziei de petrol şi gaze din Departamentului de Resurse Naturale al statului Ohio, Rick Simmers, a declarat recent pentru Associated Press că statul a suspendat forajul pentru o perioadă nedeterminată în apropierea localităţii Youngstown, potrivit Les Affaires.

Cinci cutremure slabe s-au înregistrat în zonă în luna martie, iar o anchetă a concluzionat că acestea au avut o posibilă legătură cu activităţile de fracturarea hidraulică folosite pentru a extrage gaze de şist.

Simmers a spus că în Ohio este nevoie de monitorizarea activităţii seismice ca o condiţie pentru emiterea de noi autorizaţii de foraj, vizată fiind în special o zonă cu o lungime de aproximativ 4,8 kilometri cunoscută pentru activitate seismică de 2,0 grade sau mai mult. Forajul va fi întrerupt pentru evaluare, urmând să fie suspendat în cazul în care se constată o legătură de cauzalitate între foraj şi activitatea seismică.

image

Seismologii au declarat că este vorba despre o primă legătură între activitatea de explorare de gaze de şist în zona Marcellus Shale, care s-ar putea dovedi una dintre zonele cu cele mai bogate resurse de gaze de şist din nord-estul Statelor Unite ale Americii.

Articol original

Gaz de schiste: l’Ohio établit un lien entre fracturation et activité sismique

image

Des géologues de l’État de l’Ohio ont établi pour la première fois un lien entre l’activité sismique dans l’est de l’État et la fracturation hydraulique, confirmant les soupçons de militants dont les appels à une restriction de forage avaient été vains.

Le responsable de la division pétrolière et gazière du département des Ressources naturelles de l’Ohio, Rick Simmers, a affirmé vendredi à l’Associated Press que l’État avait suspendu le forage pour une période indéterminée au site près de Youngstown. Cinq faibles secousses avaient été enregistrées à cet endroit en mars, et une enquête a conclu à un lien probable avec la fracturation hydraulique utilisée pour extraire le gaz de schiste.

Un puits d’injection profond pour les eaux usées de la fracturation avait été lié à des séismes dans la région en 2012.

M. Simmers a indiqué que l’Ohio exigera une surveillance de l’activité sismique comme condition à la délivrance de tout nouveau permis de forage dans un périmètre d’environ 4,8 kilomètres d’une faille connue ou d’une activité sismique existante de 2,0 ou plus. Le forage sera interrompu à des fins d’évaluation à la suite de toute secousse d’une magnitude de 1,0 ou plus, et sera suspendu si un lien de cause à effet est trouvé.

Un sismologue du département de l’Intérieur a indiqué qu’il s’agissait d’un premier lien établi entre l’exploration dans la formation de schiste de Marcellus et l’activité sismique dans le nord-est des États-Unis au cours des dernières années.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here