Acasă justitie replicaonline.ro : Goana după banii europeni!

replicaonline.ro : Goana după banii europeni!

82
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Administratorul firmei care l-a ţepuit pe George Copos, condamnat după ce a FALSIFICAT documente

Marina Travel SRL, firma care l-a ţepuit pe afaceristul George Copos, în urmă cu câţiva ani, cu peste un milion de lei, revine în atenţie printr-o decizie a Tribunalului Constanţa, care a dispus condamnarea acesteia la pedeapsa penală de 16.000 lei, dar şi a administratorului Vasile Cîrjă (fost consilier local la Eforie!), la 11 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar instrumentat de DNA Constanţa. Societatea, prin reprezentanţii ei, a produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 120 000 lei, folosindu-se de documente falsificate pentrui a obţine fonduri europene.

SC Marina Travel SRL a fost acuzată de procurori de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, Vasile Cîrjă a fost acuzat de complicitate la folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În cursul anului 2009, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile privind „Promovarea imaginii societății comerciale Marina Travel SRL pe piețele externe”, inclusiv participarea la un târg internațional de profil, inculpata, ca persoană juridică, a fraudat procedura de achiziție publică desfășurată în contextul menționat mai sus și a folosit la autoritatea contractantă – Ministerul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Comerțului și Mediului de Afaceri, mai multe înscrisuri false și inexacte printre care și procesul verbal al ședinței de deschidere a ofertelor și raportul procedurii de licitație publică.

Aceste documente au fost puse la dispoziție de către inculpatul Cîrjă Vasile, în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul societății Marina Travel SRL. Prin aceste demersuri, inculpații au obținut fonduri nerambursabile în valoare de 120.858 lei, sumă pe care trebuie să o restituie Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Marina Travel SRL a fost condamnată recent la pedeapsa penală de 16.000 lei, iar Vasile Cîrjă, la 11 luni de închisoare cu suspendare. Magistraţii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Cîrjă Vasile.

Firma l-a ţepuit şi pe George Copos

În decembrie 2011, George Copos anunţa că a închiriat hotelul de trei stele Astoria din Eforie Nord firmei Marina Travel SRL, care deţinea şi hotelurile Putna şi Meteor în aceeaşi staţiune, ambele închise între timp. Numai că, nu i-a mai plătitc hiria. În acest condiţii, creditorul Ana Hotels SRL a dat în judecată Marina Travel SRL, iar Tribunalul Constanţa a dispus pe 04.09.2015 deschiderea procedurii insolvenţei asupra debitorului, numind totodată ca administrator judiciar pe DM Insolv Consult IPURL.

Marina Travel SRL a fost înfiinţată în 2004 cu denumirea iniţială de Gold & Platin Turism SLR, fiind parcă predestinată escrocheriilor. Fondatorul firmei din Eforie este turcul Hatinoglu Yavuz. Încă de la înfiinţare, administratorul firmei a fost Gheorghiţa Cîrjă, de 43 de ani, din Eforie, care a preluat un an mai târziu participaţia turcului şi a redenumit societatea în Marina Travel, cooptând-o şi pe mama ei, Dumitra Nazarenco, de 66 de ani, tot din Eforie.

Ulterior, Marina Travel şi-a diversificat domeniul de activitate din hoteluri şi în alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, restaurante etc, firma având mai multe puncte de lucru în Constanţa, inclusiv la Casa de Cultură. Turcul s-a retras din firmă, aceasta din urmă rămânând pe mâna soţilor Cîrjă. În 2011, Gheorghiţa Cîrjă şi soţul ei, Vasile, păreau să fi dat lovitura, după ce au închiriat de la George Copos hotelul Astoria, dar n-a fost decât un pretext pentru o ţeapă de peste 1,1 milioane de lei (datorii şi valoarea bunurilor scoase apoi din firmă).

Mirela PASCAL


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here