Acasă Stiinta & Tehnica Economie GoodWine 2019 si o selectie dulce, ca un nectar de toamna tarzie

GoodWine 2019 si o selectie dulce, ca un nectar de toamna tarzie

178
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Image result for vinuri dulci la goodwine 2019

GoodWine 2019 este gândit atât pentru experţii din industria vinului, cât şi pentru publicul larg. Va exista şi o secţiune educaţională, prin platforma Good Wine Academy, care include module de iniţiere pentru cei pasionaţi de vinuri.

Târgul de vinuri a ajuns la ediţia cu numărul 24 şi asemenea ediţiei 23, va avea o zonă de socializare, Social Area. Include muzica live, lounge şi activităţi de recreaţie.

In cadrul acestei noi editii, organizatorii au rezervat un loc special spumantelor, spatiul Bubble Glam fiind o zona dedicata mixologiei cu acestea. Vizitatatorii vor fi intampinati cu o Biblioteca de Spumante, unde vor fi organizate degustari speciale, amfitrion al acestui proiect fiind Eduard Jakab, care va prezenta diferitele soiuri de struguri utilizate in productia de vinuri, metodele de vinificare, modul corect de servire si de pairing a spumantelor.

Cursurile GoodWine Academy au fost diversificate in editia aceasta. Alaturi de Diana Pavelescu – Good Wine Ambassador, echipa de traineri a fost intregita de Simona Mardale (organizator WineMark – prima conferinta internationala dedicata vinului din Romania), Silvia Palasca (creator de continut) si somelierul international, Eduard Jakab. Temele abordate sunt extrem de versatile, de la tehnologia de obtinere a spumantelor la ce poate fi considerat un defect al vinului, o incursiune in lumea vinurilor dulci dar si un studiu comparativ cu 5 variante de vinuri obtinute din acelasi soi.

In cadrul cursurilor de initiere, se afla, pe 22 noiembrie, 18.30- 19.30, “Essence de Roumanie” sau angajamentul de a avea în portofoliu doar vinuri reper!
Acest curs este susținut de Președintele Federației de Somelieri din România, Laurențiu Achim Avram, care nr propune să descoperim VALAHORUM, un proiect deschis, unic în România, care astăzi reunește trei crame din două regiuni viticole celebre: Dealu Mare și Drăgășani.

Din regiunea Dealu Mare preferinta mea merge spre ZZPELIN – Pelin Frizzante de Urlați, care este un produs tradițional românesc unic. Obținut prin adăugarea în vin al unui macerat din plante și fructe culese din flora spontană, ZZPELIN – Pelin Frizzante de Urlați este un produs natural ce are infinite posibilități de asociere.

ZZPELIN – Pelin Frizzante de Urlați poate fi echivalentul unor digestive,  mai puţin agresiv datorită nivelului de alcool specific vinului şi mai plăcut datorită gustului dulce amărui.

Cat in privinta domeniilor Dragasani, respectiv Casa de Vinuri Iordache, nimic nu poate fi mai bun decat un Merlot, care, în culoarea lui rubinie îmbină perfect note soft, dulci, de coacăze, afine și cireșe amare, cu brutalitatea aromelor ușor picante de ienupăr și cuișoare.

Un alt eveniment, tot pe 22, intre 17-18, asteptat cu interes, pentru dulceata lui, este “Dulce? Cât de dulce?” – curs susținut de Simona Mardale (Liliac- The Wine of Transylvania), organizatorul Wine Mark- Prima Conferință Internațională despre Vin din România.

Doamna celui mai dulce vin din Romania, Liliac- Nectarul de Transilvania din Muscat Ottonel (strugurii sunt lăsați iarna la stafidit pe paturi de paie, acumulând astfel o cantitate mare de zahăr) propune ca prin acest curs de inițiere să arate cum se pot impresiona invitații la finalul unei cine memorabile.

Astfel ca vei afla despre:
– Ce este și ce nu este vinul de desert de calitate
– Principalele tipuri de vinuri de desert și provenienta lor
– De ce un vin de desert are suficient alcool si dulceață în același timp
– Moduri de servire și asocierea cu diferite deserturi.

Alte doua vinuri minunate din selectia mea de la acest targ, se opreste pe domeniile Ostrov. Taramul mirific al Ostrovului a tainuit si a transmis din vechi timpuri o cultura a vitei-de-vie si a vinului, ce a fost readusa la viata de noii proprietari ai SC Ostrovit SA.
Domeniile Ostrov sunt situate in sud-vestul judetului Constanta, de-a lungul malului drept al Dunarii, pe terasa superioara, avand o lungime de 30 de km. Expunerea dealurilor si luciul Dunarii confera culturii vitei-de-vie conditii foarte bune pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate deplina si sa indeplineasca toate caracteristicile organoleptice si fizico-chimice, necesare obtinerii unor vinuri de inalta calitate.

Vinurile obtinute in aceasta podgorie au particularitati de noblete si originalitate, care le confera o personalitate puternica si distinsa.

Astfel ca as opta pentru vinurile demidulci Ostrov Vin Pelin Rosu si Ostrov Vin Pelin Alb.

Si bineinteles, pentru Ostrov Feteasca Neagra, un vin rosu rubiniu, obtinut dintr-un soi autohton, in care armonia dintre aciditate, taninuri si alcool este sustinuta de aroma de prune uscate.

 

 


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here