Acasă politica Graiul Salajului : Cinci lideri ai PNTCD Salaj…

Graiul Salajului : Cinci lideri ai PNTCD Salaj…

153
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cinci lideri ai PNTCD Salaj s-au inscris in PNL

Liderul organizatiei judetene, Anton Criste, ramane fara echipa, singur impotriva presedintelui PNTCD la nivel national, Aurelian Pavelescu, care a declarat ca sustine PSD si pe Liviu Dragnea

Cinci lideri ai PNTCD Salaj au parasit partidul pentru a se alatura PNL Salaj, la o saptamana dupa ce presedintele PNTCD Salaj, Criste Anton, indemna simpatizantii partidului sa sustina la alegerile europarlamentare din 26 mai, prin votul lor, Alianta USR PLUS sau PNL.
Cei cinci care au plecat la PNL sunt Alexandru Bora, fost vicepresedinte PNtCD Salaj, Traian Iepure – fost vicepresedinte PNtCD Salaj, Calin Talos – fost vicepresedinte PNTCD Salaj, Silvia Pencu – fost secretar general PNtCD, Marin Pop – doctor în istorie.
Mutarea survine dupa ce conducerea taranistilor salajeni a emis mai mult comunicate in ultimele saptamani in care se delimitau de demersurile facute de liderul la nivel central, Aurelian pavelescu, care si-a manifestat categoric sustnerea pentru PSD si pentru Liviu Dragnea.
Dupa plecarea celor cinci la PNL, presedintele PNTCD Salaj, Anton Criste, ramane sa se lupte singur in judet impotriva lui Pavelescu si pentru a mentine linia partidului.
Comunicatul din urma cu o saptamana, asumat de conducerea PNTCD Salaj, in frunte cu Anton Criste, il acuza pe Pavelescu de esecul neparticiparii partidului la alegerile europarlamentare si indemnau sustinatorii sa voteze Alianta USR PLUS sau PNL.

“Luna viitoare vom alege reprezentantii României în Parlamentul European. Din pacate, înca o data, PNTCD nu participa la aceste alegeri Europarlamentare, asa ca alegatorii taranisti vor fi nevoiti sa aleaga candidatii celorlalte partide.
Aceasta situatie jalnica a partidului este generata de presedintele Aurelian Pavelescu si de cei care îl sustin în aceasta deplorabila alegere de a sustine PSD.
Având în vedere aceste considerente si fiind noi responsabili fata de alegatorii nostri din judet, în cadrul Biroului Judetean de Conducere al PNTCD Salaj, întrunit saptamâna trecuta, am decis prin vot sa cerem tuturor alegatorilor taranisti din judetul nostru si din tara sa sustina prin votul lor la Alegerile Europarlamentare una din listele propuse de alianta USR Plus sau PNL (…) Mergeti la vot cu gândul la viitorul european al României!”, spunea comunicatul semnat de conducerea judeteana a PNTCD.

Liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu, e alaturi
de Dragnea si impotriva taranistilor din teritoriu

La inceputul acestei luni, conducerea PNTCD Salaj, alaturi de o suma de alte organizatii judetene ale taranistilor, s-a aratat indignata de alianta pe care liderul taranist, Aurelian Pavelescu, a semnat-o cu PSD pentru alegerile europarlamentare.
Pavelescu anuntase ca taranistii sustin la alegerile pentru Parlamentul European partidul lui Liviu Dragnea, anunt pe care taranistii salajeni l-au dezaprobat vehement ca pe o “iubire electorala între Dragnea si Pavelescu, pentru nevoia lui Dragnea de a-si pune la butoniera sigla PNTCD

 si pentru nevoia lui Pavelescu de a spala cumva rusinea ca nu este capabil sa adune semnaturile necesare pentru a candida la aceste alegeri pentru Parlamentul European!”
PNTCD Salaj s-a mai delimitat o data de actiunile liderului Pavelescu luna trecuta, cand presedintele organizatiei din Salaj, Anton Criste, a subliniat ca exista o fractura clara între ceea ce comunica în spatiul public presedintele partidului si baza partidului, transmitand ca nu pot fi de acord cu preluarea mesajelor anti justitie, antieuropene din agenda coalitiei PSD – ALDE – UDMR.Liderul PNL Salaj, Lucian Bode,
spune ca scopul este inlaturarea
guvernarii PSD care a transformat
Salajul in Teleormanul Ardealului

“Cinci lideri ai PNTCD Salaj au decis sa vina în echipa noastra, a Partidului National Liberal, iar în perioada urmatoare ni se vor alatura si alti vechi taranisti salajeni.
Desi si pâna acum cele doua partide istorice au avut o colaborare corecta în judetul Salaj si ne-am gasit în multe batalii politice de aceeasi parte a baricadei, împartasind adesea scopuri comune, decizia noilor nostri colegi de a se înscrie în PNL a fost motivata si de gesturile iresposanbile ale presedintelui national ilegitim al PNtCD, care, din postura de „purtator de stampila”, a dus partidul lui Maniu, Mihalache si Coposu la ordinele PSD – urmasul de facto al Partidului Comunist .
“Salut decizia noilor nostri colegi, oameni de calitate, cu respect fata de valorile dreptei si ale crestin democratiei. Suntem convinsi ca aportul lor va fi unul semnificativ si, personal, ma bucur ca familia crestin democrata a salajenilor se reuneste. Pentru ca, dincolo de aritmetica electorala (extrem de importanta si ea) exista principii care ne unesc si pentru care merita sa luptam. Împreuna cu ei, împreuna cu salajenii de buna credinta, sunt convins ca vom reusi sa scapam judetul de guvernarea PSD care a transformat Salajul in Teleormanul Ardealului si, în ton cu sloganul PNL pentru europarlamentare, sa aducem, din nou (acolo unde a fost si unde îi este locul) – Salajul în primul rând!”, a declarat Lucian Bode, presedintele PNL Salaj.
Lista noilor colegi – Alexandru Bora, fost vicepresedinte PNtCD Salaj, Traian Iepure – fost vicepresedinte PNtCD Salaj, Calin Talos – fost vicepresedinte PNTCD Salaj, Silvia Pencu – fost secretar general PNtCD, Marin Pop – doctor în istorie”, este comunicatul transmis ieri de PNL Salaj.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here