Acasă Jurnalul Bucurestiului Pamflet Graiul Salajului : Cutremurul din Zalau cere drept la replica

Graiul Salajului : Cutremurul din Zalau cere drept la replica

467
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Salajenii au Umor – editie speciala si exceptionala cu ocazia seismului

Cutremurul de miercuri dimineata din Zalau a creat panica, dezvaluind un aspect ingrijorator – ca populatia nu este pregatita sa actioneze in cazul unei catastrofe. Un cunoscut ne reda o situatie dramatica, dar care poate fi inscrisa foarte bine si la categoria comedie, mai ales ca scurtul seism de 4,2 grade Richter nu a facut nicio paguba. O vecina de-a lui a iesit imediat dupa cutremur pe balcon strigand disperata “Murim!”. N-a fost decat o zgaltaiala, care, dincolo de sperietura unora, a trezit umorul salajenilor. Internetul a abundat in pamflete care caricaturizeaza realitatea sociala din judet. Ne oprim putin sa o constatam si noi prin aceasta prisma a satirei, intotdeauna binevenita.

Oricat am fi incercat, n-am fi putut face cea mai buna selectie de bancuri cu cutremurul din Zalau, pentru ca toate sunt reusite, asa ca am ales mai mult la intamplare, cat sa fie pe gusturi diverse si sa le inteleaga fiecare cum vrea.
“In sfarsit, se misca lucrurile si in Zalau”
“- În jurul anului 2020 va fi un cutremur catastrofal? – Da, dar nu vor avea de suferit decât fericitii supravietuitori ai tranzitiei.
“Stati calmi, praduitorilor, mi-a cazut portofelul”
“Doar 4,2 grade? Pâna si berea are mai multe grade.”
“Ma autodenunt: pentru un cutremur de 4,2 grade nu ma dau jos din pat, nici daca suna la usa Iohannis! De la 6 pe Richter în sus discutam.”
“-Ti-a fost frica de cutremur? – Nici vorba! Pamântul tremura mai tare decât mine.”
“Nu cumva cutremurele sunt provocate de Big Pharma, sa vânda mai mult prin spitalele din Zalau, daca pica vreun bloc?”
Cel mai bine surprinde insa cutremurul de la Zalau un zalauan care este si “de meserie”. Catalin Suciu, din Zalau, este reporter la actualdecluj.ro. Pamfletul sau de dupa cutremur ne… cutremura si redam cateva din gandurile pe care le-a avut.
“Zalauanii au aflat de la stiri ca a fost cutremur la ei acasa, fiindca cei mai multi sunt la mall-ul Vivo din Floresti, de 1 mai, iar restul în

Cutremurul din Zalau cere drept la replica
Germania dupa masini.
Cutremurul din Zalau este de fapt o campanie agresiva de marketing initiata de câtiva localnici si are ca scop constientizarea restului României ca exista înca un judet, Salaj, ba chiar si un oras care se numeste Zalau.
De bucurie ca orasul lor a ajuns la stiri si pe primele pagini din media, cei care conduc Zalaul au promis ca vor mai pune înca 28 de semafoare pe bulevardul Mihai Viteazu. În acest fel, posibilii curiosi care ar putea vizita orasul, vor sta ore în sir pe Bulevard si vor putea admira ceasul din centru, casa de cultura, posta, piateta cu marmura de pe vremea sovieticilor sau zgârie-norii din beton care flancheaza poteca principala.
Cutremurul din Zalau a intrat în topul celor mai importante evenimente locale din ultimele secole, istoricii sustinând ca de pe vremea bataliei de la Guruslau în zona nu s-a înregistrat o asemenea activitate sociala.
Câtiva comercianti au simtit momentul bun si dupa adidasii Hike, sosetele Puna sau îmbracamintea Adibas, au scos tricouri personalizate cu /artcueich Zalau, pe care le vând la mall-ul din piata de lânga muzeul de istorie, în magazinul Zzara.
Un samsar de masini din Zalau a ramas cu un gust amar, fiindca toata atentia lumii a fost acaparata de cutremur, iar masina pe care a adus-o recent din Anglia, un Landrover din 1998, cu 559.000 de mile la bord si volan pe mijloc, nici pe stânga, nici pe dreapta, a trecut absolut neobservata”.
Cei care sunt zalauani adevarati recunosc Zalaul din relatarea lui Catalin Suciu si talentul autorului in a spune lucrurilor pe nume.

Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here