Graiul Salajului : Fara suspecți in dosarul traficului de influența pentru retrocedari de teren de la Primaria Zalau

  411
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  Procurorii DNA ii au doar pe Dan Radu
  și Lucian Baican inculpați

  Radu Capîlnașiu, primarul Zalaului, a facut ieri pe pagina sa de Facebook precizari în legatura cu cazul instrumentat de DNA privitor la trafcul de influența de care este acuzat afaceristul Dan Radu și în care, de miercuri, este acuzat și fostul subprefect Lucian Baican, în calitate de șef al Serviciului Fond Funciar al Primariei Zalau.

  “Știu ca unii s-au agitat tare ieri (miercuri – n.r.), dar clarificarile au venit pe seara. Sper ca au reușit sa doarma bine”, scrie Radu Capîlnașiu pe pagina sa de facebook, alaturând un comunicat al Tribunalului Salaj în care se arata ca nici Capîlnașiu, nici secretarul Primariei Zalau, Stelian Potrovița, nu sunt suspecți în dosar.
  Primarul spune ca “rechizitoriul DNA este cel valabil, în rest nu știu ce s-a întâmplat, însa clarificarile au fost facute ulterior de catre Tribunalul Salaj”.
  Miercuri seara, la ora 21.21, pe adresa redacției a venit o înștiințare de la Tribunalul Salaj în care se preciza ca s-a produs o eroare în comunicatul trimis inițial.
  “În legatura cu informațiile furnizate astazi (miercuri – n.r.), cu privire la dosarul dedus judecații cu nr.64/84/2016, din eroare s-a trecut faptul ca presedintele comisiei locale CSVR (Capîlnasiu Sandu Victor Radu – n.r.) si secretarul comisiei locale PS (Potrovița Stelian – n.r.) sunt suspecți în cauza. Facem precizarea ca nu au

  Fara suspecți in dosarul traficului de influența pentru retrocedari <br>de teren de la Primaria Zalau
   calitate de parte, în procesul aflat pe rolul Tribunalului Salaj în cauza penala ce formeaza dosarul menționat”, se arata în comunicatul Tribunalului Salaj.
  Nici în dosarul aflat în camera preliminara la Tribunalul Salaj nu sunt menționate alte nume, decât ale celor doi inculpați, Lucian Baican și Dan Radu, trimiși în judecata de DNA pentru trafic de influența, spalare de bani, dare și luare de mita.
  Miercuri, 20 ianuarie, magistrații Tribunalului Salaj care judeca dosarul în camera preliminara au admis ca legala propunerea DNA de menținere a arestarii preventive a inculpatului Dan Radu.
  La ora actuala, Dan Radu se afla în arestul IPJ Cluj, unde a fost transferat în mijlocul lunii decembrie 2015, în timp ce Lucian Baican este cercetat în libertate. Pe bunurile imobile ale lui Baican și Dan Radu, procurorii DNA au pus sechestru pâna la finalizarea anchetei.
  Primarul Radu Capîlnașiu a amintit la începutul anchetei DNA ca a fost citat ca martor în proces și a fost audiat în aceasta calitate la serviciul DNA Cluj. Și fostul viceprimar al Zalaului Daniela Coța a fost audiata în aceeași perioada.

  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here